Ухвала
від 28.05.2019 по справі 918/355/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

28 травня 2019 р. м. Рівне Справа № 918/355/19

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Політики Н.А. , розглянувши матеріали позовної заяви Публічного акціонерного товариства "Південний гірничо-збагачувальний комбінат"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Національний завод бетонного устаткування"

про відшкодування збитків в сумі 24 600 грн 00 коп.

ВСТАНОВИВ:

У травні 2019 року Публічне акціонерне товариство "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" звернулося до Господарського суду Рівненської області із позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Національний завод бетонного устаткування" про відшкодування збитків в сумі 24 600 грн 00 коп.

Подана позовна заява не відповідає вимогам Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України).

Згідно із п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України позовна заява повинна містити, зокрема повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи.

У поданій до суду позовній заяві, в порушення приписів ст. 162 ГПК України невірно вказано найменування відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Національний завод бетонного устаткування", враховуючи, що у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, за вказаним у позові кодом ЄДРПОУ, зареєстровано суб`єкта - Товариство з обмеженою відповідальністю "Бетон-Буд Сервіс", повне найменування якого відрізняється від найменування відповідача, зазначеного позивачем.

З урахуванням наведеного вище, позивачу слід усунути зазначений недолік позовної заяви шляхом зазначення вірного найменування відповідача.

У відповідності до п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України позовна заява повинна містити, зокрема місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи.

У поданій до суду позовній заяві позивачем зазначено, що місцезнаходження відповідача є: АДРЕСА_1 .

Натомість, з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що місцезнаходження відповідача є: 33003, м. Рівне, вул. Гагаріна, буд. 10, гурт.

Отже, позивачем невірно вказано місцезнаходження відповідача.

З урахуванням наведеного вище, позивачу слід усунути зазначений недолік позовної заяви шляхом зазначення правильного місцезнаходження відповідача.

У відповідності до п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Згідно із ч. 1 ст. 172 ГПК України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

В підтвердження направлення відповідачу копії позовної заяви з доданими до неї документами позивачем до позовної заяви додано опис вкладення у цінний лист від 17.05.2019 р., а також фіскальний чек на оплату поштових послуг.

З наданого позивачем опису вкладення у цінний лист від 17.05.2019 р. вбачається, що позовна заява та додані до неї документи були направлені відповідачу на адресу: АДРЕСА_1 .

Однак, як зазначено вище з відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходження відповідача є: 33003, м АДРЕСА_2 вул. Гагаріна, буд. 10, гурт.

Отже, позивач не виконав вимоги п. 1 ч. 1 ст. 164, ч. 1 ст. 172 ГПК України, оскільки направив копії позовної заяви і доданих до неї документів на іншу адресу відповідача ніж зазначена у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Враховуючи наведене, способом усунення недоліку позовної заяви є направлення копії позовної заяви і доданих до неї документів на адресу місцезнаходження відповідача, зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а саме на: 33003, м. Рівне, вул АДРЕСА_3 буд. 10, гурт.

За таких обставин, позовна заява підлягає залишенню без руху.

Згідно ч. 1 ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 174 ГПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Суд звертає увагу на те, що відповідно до ч. 4 ст. 174 ГПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Керуючись ст. ст. 162, 164, 172, 174, 234, 235 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Публічного акціонерного товариства "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" залишити без руху.

2. Встановити Публічному акціонерному товариству "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" строк на усунення недоліків позовної заяви - 10 (десять) днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

3. Встановити Публічному акціонерному товариству "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" спосіб усунення недоліків позовної заяви шляхом подання до суду:

- уточнення до позовної заяви із зазначенням вірного найменування та місцезнаходження відповідача;

- доказів відправлення копії позовної заяви і доданих до неї документів за адресою місцезнаходження відповідача.

Ухвала згідно частини 2 статті 235 ГПК України підписана та набрала законної сили 28 травня 2019 року та оскарженню не підлягає.

Суддя Політика Н.А.

Дата ухвалення рішення28.05.2019
Оприлюднено28.05.2019
Номер документу82007063
СудочинствоГосподарське
Сутьвідшкодування збитків в сумі 24 600 грн 00 коп

Судовий реєстр по справі —918/355/19

Судовий наказ від 02.09.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Рішення від 18.07.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 19.06.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 28.05.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні