Ухвала
від 17.01.2019 по справі 758/677/19
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/677/19

У Х В А Л А

17 січня 2019 року суддя Подільського районного суду м.Києва Войтенко Т. В., розглянувши питання відкриття провадження у справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Бізнес комунікації до ОСОБА_1 , Партнерства з обмеженою відповідальністю Прайм Рен ЛП про визнання недійсним акта про проведенні електронні торги, свідоцтва про придбання нерухомого майна з прилюдних торгів, договорів купівлі-продажу нерухомого майна, скасування рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, -

В С Т А Н О В И В :

До Подільського районного суду м.Києва надійшла вищевказана позовна заява.

Статтями 175,177 ЦПК України встановлено обов`язкові вимоги до змісту та форми позовної заяви, обов`язок дотримання яких покладається на позивача.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Частиною 2 ст. 185 ЦПК України передбачено, що в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Вивчивши подані матеріали, вважаю за необхідне позовну заяву залишити без руху та надати позивачу строк для усунення її недоліків відповідно до ч.3 ст.175, ч.5 ст.177 ЦПК України з наступних підстав.

Позивачу в позовній заяві пропонується викласти обставини, які б вказували на наявність спору про право. Так, зі змісту позовної заяви не зрозуміло, яке цивільне право позивача порушене відповідачами.

Крім того, позивачу в позовній заяві потрібно правильно визначити коло учасників по справі, оскільки вимоги позовної заяви стосується не тільки прав відповідачів, а й осіб, якими здійснювалась реєстрація правочинів.

Позивачу також пропонується конкретизувати, які правовідносини склалися щодо спільного майна між сторонами, оскільки як вбачається з матеріалів справи, після визнання електронних торгів недійсними право власності на майно підлягає захисту в інтересах первісного власника - боржника у виконавчому провадженні, тоді як позивач ніколи не був власником спільного майна та не може виступати в спорі в інтересах ПАТ Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт .

Позивач в позовній заяві не зазначив номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти відповідача.

З огляду на викладене, позивачу потрібно усунути недоліки позовної заяви шляхом надання позовної заяви з усунутими недоліками у кількості копій, відповідно до кількості учасників справи..

За таких обставин, керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Товариство з обмеженою відповідальністю Бізнес комунікації до ОСОБА_1 , Партнерства з обмеженою відповідальністю Прайм Рен ЛП про визнання недійсним акта про проведенні електронні торги, свідоцтва про придбання нерухомого майна з прилюдних торгів, договорів купівлі-продажу нерухомого майна, скасування рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень - залишити без руху та надати позивачу п`ятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для усунення вказаних в ухвалі недоліків.

Роз`яснити позивачу, що якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, в тому числі сплатить суму судового збору (якщо на такий недолік є вказівка в даній ухвалі), позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду.

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяТ. В. Войтенко

Дата ухвалення рішення17.01.2019
Оприлюднено29.05.2019
Номер документу82024042
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/677/19

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Ухвала від 21.06.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Войтенко Т. В.

Ухвала від 17.01.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Войтенко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні