Постанова
від 27.05.2019 по справі 761/6292/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/6292/19

Провадження № 3/761/4118/2019

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 травня 2019 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Піхур О.В, розглянувши матеріали, які надійшли із Національного агентства з питань запобігання корупції Департаменту з питань запобігання політичної корупції про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , громадянина України, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , який займає посаду тимчасово виконуючого обов`язки голови політичної партії Соціал-демократична партія України (об`єднана) (ЄДРПОУ 00042636), розташованої за адресою: м. Київ, вул. Івана Франка, буд. 18, за ст. 212-21 КУпАП, -

в с т а н о в и в :

Адміністративний протокол, який надійшов до Шевченківського районного суду м. Києва 03.05.2019, складено на підставі того, що перебуваючи на посаді тимчасово виконуючого обов`язки голови політичної партії Соціал-демократична партія України (об`єднана) (ЄДРПОУ 00042636), ОСОБА_1 допустив порушення встановленого порядку подання Звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру за IІI квартал 2018 року встановлено, що оформлення звіту, включені до нього звітні дані не відповідають вимогам законодавства, оскільки містять грубі порушення встановлених вимог щодо оформлення відповідно до абзаце третього, шостого пункту 3 розділу ІІ положення про аналіз звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру, затвердженого рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції 08.09.2016 №26, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19.09.2016р за №1264/29394, а саме подання звіту без відомостей про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру щодо 294 місцевих організацій політичної партії, які в установленому порядку набули статусу юридичної особи, зазначене є порушенням частини девятої статті 17 Закону України Про політичні партії в Україні , підпункту 1 пункту 10 розділу ІІ Положення про порядок подання звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру, затвердженого рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 28.07.2016 №2 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.08.2016 за № 1185/29315.Крім того, у відповідних розділах Звіту не відображені дані щодо об`єкта нерухомості, що належить Партії на праві власності або використовується нею на праві користування за адресою: м. Київ, вул. Івана Франка , буд. 18 , та не додані копії документів, що підтверджують відображення на титульній сторінці звіту відомості щодо місцезнаходження Партії, що є порушенням ч 12 статті 17 Закону України Про політичні партії в Україні , за що передбачено відповідальність згідно з ст. 212-21 КУпАП.

Згідно ст. 212-21 КУпАП, порушення встановленого порядку або строків подання фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду, звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру або подання фінансового звіту, оформленого з порушенням встановлених вимог, тягнуть за собою накладення штрафу від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ОСОБА_1 у судове засіданні не з`явився, про дату, час і місце судового засідання повідомлявся належним чином, про причини неявки суду не повідомив.

Вина ОСОБА_1 підтверджується матеріалами справи, а саме: протоколами про адміністративне правопорушення №50-25/117 від 28.01.2019 року .

Відповідно до ст. 38 КУпАП, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через два місяці з дня його виявлення, за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу підвідомчі суду (судді). Якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частині третій цієї статті.

Згідно із п. 7 ст. 247 КУпАП, провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за таких обставин: закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу.

Оскільки на день розгляду справи строк притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності закінчився, провадження в справі необхідно закрити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 38, ст. 212-21, 247 КУпАП, суд,

п о с т а н о в и в :

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 212-21 КУпАП та закрити провадження по справі в зв`язку з закінченням на момент розгляду адміністративної справи строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Якщо апеляційна скарга не була подана протягом десяти днів, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо вона не скасована, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Постанова може бути оскаржено до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги до Шевченківського районного суду м. Києва протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя

Дата ухвалення рішення27.05.2019
Оприлюднено30.05.2019

Судовий реєстр по справі —761/6292/19

Постанова від 27.05.2019

Адмінправопорушення

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Постанова від 04.03.2019

Адмінправопорушення

Шевченківський районний суд міста Києва

Мєлєшак О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні