Ухвала
від 29.05.2019 по справі 494/1557/18
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

29.05.2019

Справа № 494/1557/18

Провадження № 2/494/217/19

У Х В А Л А

щодо участі сторони у судовому засіданні в режимі відеоконференції

29 травня 2019 р. м. Березівка

Березівський районний суд Одеської області у складі:

Головуючого судді Лебединського С.Й.,

за участю секретаря судових засідань Авдєєвої С.В.,

розглянувши клопотання представника відповідача Приватного підприємства Україна-2004 Наседкіна Олега Ігоровича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції ,

в с т а н о в и в:

На розгляді суду перебуває об`єднана цивільна справа за позовом ОСОБА_1 і ОСОБА_2 до ПП Україна-2004 , КП Новоселівської сільської ради Регіонального бюро державної реєстрації про визнання договорів оренди земельних ділянок недійсним і скасування державної реєстрації , та зустрічним позовом ПП Україна-2004 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками .

23 травня 2019 року від представника відповідача надійшло клопотання про проведення судового засідання по справі в режимі відеоконференнції з Київським районним судом м. Одеси, посилаючись на те, що його робоче місце знаходиться у м. Одеса.

Розглянувши подане клопотання суд вважає наступне.

Згідно до положень ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною п`ятою ст.212 ЦПК України передбачено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Аналіз наведеної норми свідчить про те, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Як свідчить з матеріалів об`єднаної справи місцезнаходження відповідача с. Ставкове, Березівського району Одеської області.

Крім цього розгляд справи перебуває на стадії підготовчого провадження, а згідно до положень п.7 ч.2 ст.197 ЦПК України суду необхідно з`ясувати чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішити питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішити питання про витребування додаткових доказів та визначити строки їх подання, вирішити питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше,з урахуванням того, що такі докази справі як договори оренди землі мають бути надані суду під час судового засідання.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Враховуючи вищенаведене та відсутність виключних обставин для здійснення розгляду справи в режимі відеоконференції, суд дійшов висновку що підстав для задоволення поданого клопотання не має.

Керуючись ст.ст. 212 , 260 , 261 , 263 ЦПК України , суд -

у х в а л и в:

У задоволенні клопотання представника представника відповідача Приватного

підприємства Україна-2004 Наседкіна Олега Ігоровича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції -відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:


-

СудБерезівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення29.05.2019
Оприлюднено02.06.2019
Номер документу82098206
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —494/1557/18

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 29.05.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 22.01.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні