Ухвала
від 15.10.2019 по справі 494/1557/18
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

15.10.2019

Справа № 494/1557/18

Провадження № 2/494/217/19

У Х В А Л А

Про витребування доказів по справі

15 жовтня 2019 р. м. Березівка

Березівський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Лебединського С.Й.,

за участю секретаря судових засідань Авдєєвої С.В.

представника позивачів Сємак Т.В.

розглянувши у підготовчому засіданні об`єднану цивільну справу за первісним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до приватного підприємства Україна-2004 , комунального підприємства Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації про визнання договорів оренди земельної ділянки недійсними та скасування державної реєстрації , та за зустрічним позовом приватного підприємства Україна-2004 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками

в с т а н о в и в:

На розгляді суду знаходиться вищевказана об`єднана цивільна справа.

У підготовчому судовому засіданні 15 жовтня 2019 р., представник позивачів за первісним позовом і відповідачів за зустрічним позовом (надалі представник позивачів) звернулася до суду із клопотанням про витребування у відповідачів копій та оригіналів договорів оренди земельних ділянок укладених між сторонами, а саме:

договору оренди земельної ділянки між ОСОБА_2 та ПП Україна-2004 , укладеним 21 грудня 2015 р. на сім років, б/н, на земельну ділянку площею 11,62 га, що було зареєстровано КП Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації 30 червня 2017 р. в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;

- договору оренди земельної ділянки між ОСОБА_1 та ПП Україна-2004 , укладеним 21 грудня 2015 р. на сім років, б/н, на земельну ділянку площею 3,87 га, що було зареєстровано КП Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації 30 червня 2017 р. в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Також, представник позивачів просив визнати явку відповідачів обов`язковою.

Розглянувши подане клопотання суд вважає наступне.

Згідно до положень ч.1 ст.197 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження проводиться підготовче засідання.

Відповідно положенням п.п.7,10 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд з`ясовує чи надали сторони докази, на які вони посилались у позові і відзиві, вирішує заяви і клопотання учасників справи.

Виходячи з того, що позивачі посилаються на не укладення ними із відповідачем вищевказаних договорів оренди, а відповідач у свою чергу вказує, що вищевказані договори були укладені та зареєстровані належним чином, то суд погоджується із посиланням представника позивачів на необхідність у наданні під час проведення підготовчого засідання оригіналів і копій цих договорів відповідачами.

Як передбачено положеннями п.п.2, 3 ч.2 ст.43 ЦПК України учасники справи зобовязані:

- сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи;

- зявлятися у судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

З урахуванням наведеного суд також погоджується із клопотанням представника позивачів на те, що явку відповідачів слід визнати обов`язковою.

Суд вважає за необхідне роз`яснити представнику ПП Україна-2004 та керівництву КП Новоселівської сільради Регіональному бюро державної реєстрації положення ч.ч.7-9 ст.84 ЦПК України за якими за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі із причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Крім наведеного та відповідно до положень ч.1 ст.148 ЦПК України:

Суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках:

1) невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;

2) зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству;

3) неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин;

4) невиконання ухвали про забезпечення позову або доказів, ненадання копії відзиву на позов, апеляційну чи касаційну скаргу, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк;

5) порушення заборон, встановлених ч.3 ст.203 цього Кодексу.

З огляду на наведене клопотання представника позивачів підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.260-261 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Клопотання представника позивачів про витребування у відповідачів копій та оригінали договорів оренди земельних ділянок укладених між сторонами та визнання явки відповідачів обов`язковою - задовольнити.

Представникам ПП Україна-2004 і КП Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації надати копії та оригінали договорів оренди земельних ділянок, а саме:

договору оренди земельної ділянки між ОСОБА_2 та ПП Україна-2004 ,укладеним 21 грудня 2015 р. на сім років, б/н, на земельну ділянку площею 11,62 га, що було зареєстровано КП Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації 30 червня 2017 р. в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;

- договору оренди земельної ділянки між ОСОБА_1 та ПП Україна-2004 , укладеним 21 грудня 2015 р. на сім років, б/н, на земельну ділянку площею 3,87 га, що було зареєстровано КП Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації 30 червня 2017 р. в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Визнати явку представника ПП Україна-2004 та КП Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації - обов`язковою.

Викликати представників ПП Україна-2004 і КП Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації для участі по об`єднаній цивільній справі за первісним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до приватного підприємства Україна-2004 , комунального підприємства Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним та скасування державної реєстрації , та за зустрічним позовом приватного підприємства Україна-2004 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками на 09 годину 30 хв. 05 листопада 2019 р. , за адресою: вул. Миру, 17, м. Березівка Одеської області .

Роз`яснити представникам ПП Україна-2004 , КП Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації , що у разі їхньої неявки у вказане судове засідання причина неявки буде визнана неповажною.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя


-

СудБерезівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення15.10.2019
Оприлюднено18.10.2019
Номер документу84979837
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —494/1557/18

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 29.05.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 22.01.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні