Ухвала
від 27.05.2019 по справі 909/537/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/537/19

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі та здійснення розгляду

справи у порядку спрощеного позовного провадження

27.05.2019 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Михайлишина В. В., розглянувши матеріали справи

за позовом: Галицького районного споживчого товариства

в особі голови правління Мурафи Романа Васильовича

( АДРЕСА_1 )

до відповідача: Фізичної особи - підприємця Леочка Василя Любомировича

( АДРЕСА_2 )

про стягнення заборгованості по сплаті орендної плати в сумі 7 943, 23 гривень,

В С Т А Н О В И В:

до Господарського суду Івано-Франківської області звернулось Галицьке районне споживче товариство в особі голови правління Мурафи Романа Васильовича із позовною заявою до Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по сплаті орендної плати в сумі 7 943, 23 гривень.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно з частинами 1 та 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного).

Частиною 1 статті 247 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Пунктом 1 частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України визначено, що малозначними справами є:

- справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

- справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При цьому, приписами частини 5 статті 252 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Зважаючи на ту обставину, що ціна позову складає 7 943, 23 гривень, яка не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму та є критерієм малозначної справи, суд дійшов висновку про розгляд даної справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

Суд зауважує, що розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження, якщо судове засідання не проводиться, починається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі (частина 2 статті 252 Господарського процесуального кодексу України). Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі (частина 3 статті 252 Господарського процесуального кодексу України).

Керуючись статтями 12, 176, 234, 247, 250 - 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

3. Відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали в передбаченому статтею 251 Господарського процесуального кодексу України порядку надіслати Господарському суду Івано-Франківської області відзив на позовну заяву і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову; копію відзиву та доданих до нього документів у встановлений строк надіслати учасникам справи.

4. Позивачу відповідно до статті 251 Господарського процесуального кодексу України надіслати суду відповідь на відзив (за наявності відзиву) протягом 5 днів з дня його отримання, у встановлений строк надіслати учасникам справи.

5. Відповідачу відповідно до статті 251 Господарського процесуального кодексу України надіслати суду заперечення (за наявності відповіді на відзив) протягом 5 днів з дня його отримання, у встановлений строк надіслати учасникам справи.

6. Запропонувати відповідачу у разі наявності заперечень проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження подати суду заяву із обґрунтуванням своїх заперечень протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали.

7. Роз`яснити, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

8. Довести до відома сторін, що учасники справи можуть отримувати інформацію по справі за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/sud5010/.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвала підписана 27.05.2019.

Суддя В. В. Михайлишин

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення27.05.2019
Оприлюднено02.06.2019
Номер документу82116722
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/537/19

Рішення від 24.06.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 27.05.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні