Ухвала
від 29.05.2019 по справі 911/533/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

"29" травня 2019 р. Справа № 911/533/19

Господарський суд Київської області у складі судді Бацуци В. М.

при секретарі судового засідання Белишевій А. В.

за участю представників учасників справи:

від позивача: не з`явились;

від відповідача: Широковський О. В. (адвокат - ордер серії КС № 305649 від 25.03.2019 р.);

від третьої особи: не з`явились;

розглянувши матеріали справи

за позовом ОСОБА_1 , ( АДРЕСА_1 )

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробниче підприємство "Метиз", (07400, вул. Красовського, буд. 16, м. Бровари, Київська область)

за участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - ОСОБА_4, ( АДРЕСА_2 )

про визнання недійсними рішення загальних зборів учасників товариства

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Ухвалою господарського суду Київської області від 04.03.2019 р. відкрито провадження у справі № 911/533/19 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробниче підприємство "Метиз" про визнання недійсними рішення загальних зборів учасників товариства, визначено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження і призначено її розгляд у підготовчому засіданні із викликом та за участю представників учасників справи на 27.03.2019 р. Також, даною ухвалою залучено до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - ОСОБА_4.

25.02.2019 р. до канцелярії суду від позивача, одночасно із позовною заявою, надійшла заява про вжиття заходів забезпечення позову, у якій він просить суд заборонити суб`єктам державної реєстрації, держателю Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, технічному адміністратору Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вносити зміни до відомостей в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Виробниче підприємство "Метиз" (код ЄДРПОУ - 37284509) щодо зміни керівника юридичної особи.

Ухвалою господарського суду Київської області від 04.03.2019 р. відмовлено у задоволенні заяви № б/н від 21.02.2019 р. позивача - ОСОБА_3 про забезпечення позову.

27.03.2019 р. за наслідками підготовчого засідання судом винесено ухвалу, якою відкладено його проведення на 10.04.2019 р.

10.04.2019 р. за наслідками підготовчого засідання судом винесено ухвалу, якою відкладено його проведення на 08.05.2019 р.

08.05.2019 р. за наслідками підготовчого засідання судом винесено ухвалу, якою відкладено його проведення на 29.05.2019 р.

27.05.2019 р. до канцелярії суду від третьої особи надійшли пояснення № б/н від 27.05.2019 р., що долучені судом до матеріалів справи. Також, до канцелярії суду від третьої особи надійшло клопотання № б/н від 27.05.2019 р. про відкладення підготовчого засідання, у якому він просить суд відкласти підготовче засідання у зв`язку із відрядженням за кордон.

29.05.2019 р. перед судовим засіданням до канцелярії суду від Золкіна Владислава Олександровича надійшло клопотання № б/н від 29.05.2019 р., у якому він просить суд залучити до участі у справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_3 .

29.05.2019 р. перед судовим засіданням до канцелярії суду від позивача надійшла заява № б/н від 29.05.2019 р., у якій він просить суд провести підготовче засідання без участі представника.

29.05.2019 р. у судове засідання з`явився повноважний представник відповідача.

Представники інших учасників справи у судове засідання не з`явились, хоча про судове засідання були повідомлені належним чином, про причини своєї неявки у судове засідання суд повідомили.

Згідно з частиною 2 статті 50 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обовязки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуюче те, що предметом позову і спору у даній справі є вимога позивача до відповідача про визнання недійсними рішень загальних зборів ТОВ "Виробниче підприємство "Метиз" від 27.07.2018 р. про звільнення з посади директора ТОВ "Виробниче підприємство "Метиз" ОСОБА_3 з 27.07.2018 р. та про призначення на посаду директора ТОВ "Виробниче підприємство "Метиз" ОСОБА_4 , оформлених Протоколом № 01/07 загальних зборів учасників ТОВ "Виробниче підприємство "Метиз" від 27.07.2018 р., а 21.05.2019 р. учасник ТОВ "Виробниче підприємство "Метиз" ОСОБА_3 відступив ОСОБА_3 частку у статутному капіталі ТОВ "Виробниче підприємство "Метиз" в розмірі 50 %, що складає 3 000, 00 грн, суд вважає, що рішення з даного спору може вплинути на права, обов`язки і інтереси останнього, а тому суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - ОСОБА_3 .

Відповідно до ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках:

1) визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу;

2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача;

3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Відповідно до ч. 2 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав:

1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання;

2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними;

3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи;

4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 50, 120, 121, 183, 202, 216, 233 - 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти підготовче засідання на 13.06.2019 р. о 11 год. 00 хв . Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області: м. Київ, вул. Симона Петлюри, 16/108, зал судових засідань № 4.

2. Залучити до участі у справі третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - Золкіна Владислава Олександровича., місцезнаходження якого: АДРЕСА_3 .

3. Викликати у судове засідання повноважних представників учасників справи, повноваження яких мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку, або іншим документом, визначеним Господарським процесуальним кодексом України.

4. Явка учасників справи у судове засідання є обов`язковою.

5. Зобов`язати позивача надіслати копію позовної заяви та додані до неї документи залученій третій особі і надати суду докази відправлення вказаному учаснику справи копії позовної заяви із додатком.

6. Встановити третій особі строк для подачі пояснень щодо позову із додержанням вимог ст. 168 Господарського процесуального кодексу України, у разі реалізації ним такого права, - п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали суду.

7. Попередити учасників справи про те, що згідно з частинами 8, 9 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом, та у разі неподання учасником справи витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання та яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання таких доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

8. Попередити позивача про те, що відповідно до п. 4) ч. 1 ст. 226 Господарського процесуального кодексу України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з`явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

9. Попередити учасників справи про можливість вжиття судом заходів процесуального примусу, передбачених ст. 135 Господарського процесуального кодексу України, а саме штрафу, за невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу; зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству; неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин; невиконання ухвали про забезпечення позову або доказів, ненадання копії відзиву на позов, апеляційну чи касаційну скаргу, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк; порушення заборон, встановлених частиною десятою статті 188 цього Кодексу.

10. Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя В.М.Бацуца

Дата ухвалення рішення29.05.2019
Оприлюднено06.06.2019

Судовий реєстр по справі —911/533/19

Рішення від 05.08.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 13.06.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 29.05.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 08.05.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 10.04.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 27.03.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 04.03.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 04.03.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні