Ухвала
від 25.02.2010 по справі б24/452-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

25.02.10р. Справа № Б24/452-09

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового за сідання Германич І.Ю.

за участю представників ст орін:

від кредитора - ОСОБА_1 , доручення № б/н від 21.01.10р., ТОВ "ВП "Папір"

ОСОБА_2О доручення № 6630/10/10-042 в ід 07.04.09р.ДПІ у АНД районі

ОСОБА_3, дор. № 002 від 31.12.08р., ДОВ фонду соціального захисту і нвалідів

від боржника - Морозов І.А ліквідатор

розглянувши справу

за заявою товариства з о бмеженою відповідальністю "В иробниче підприємство "ПАПІР ", м.Дніпропетровськ

до боржника Відкритог о акціонерного товариства "Дніпропетровський хлібоком бінат № 2", с.Степове, Дніпропет ровський район, Дніпропетров ська область, вул.Механізато рів, 9, п/в 52050

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

За заявою кредитора ух валою від 04.12.09р. господарським судом Дніпропетровської обл асті порушена справа про виз нання боржника Відкритого акціонерного товариства "Д ніпропетровський хлібокомб інат № 2", с. Степове, Дніпропетр овський район, Дніпропетровс ька область банкрутом..

Постановою господа рського суду Дніпропетровсь кої області від 10.12.09р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у сп раві, ліквідатором у справі п ризначено арбітражного керу ючого Морозова Ігоря Анато лійовича, ліцензія серія НОМЕР_2

Відповідно до ст.4-1 Гос подарського процесуального кодексу України Господарськ і суди розглядають справи п ро банкрутство у порядку пр овадження, передбаченому ци м Кодексом, з урахуванням осо бливостей, встановлених За коном України "Про відновле ння платоспроможності бор жника або визнання його банкрутом".

10.02.10р. на затвердження до го сподарського суду Дніпропет ровської області надійшов зв іт про проведену роботу з дод атками № 1 від 10.02.10р. та ліквідац ійний баланс ліквідатора.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 5 ст.52 Закону України "Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання його банкрутом" У разі, якщо громадянин-підприємець - бор жник або керівні органи бор жника - юридичної особи відсутні за її місцезнахо дженням, або у разі ненадання боржником протягом року до о рганів державної податково ї служби згідно із законод авством податкових деклара цій, документів бухгалтерсь кої звітності, а також за на явності інших ознак, що сві дчать про відсутність підпр иємницької діяльності борж ника, заява про порушення спр ави про банкрутство відсутнь ого боржника може бути подан а кредитором незалежно від розміру його вимог до боржни ка та строку виконання зобов 'язань. Ліквідатор письмово п овідомляє про визнання госп одарським судом відсутньог о боржника банкрутом усіх ві домих йому кредиторів відсут нього боржника, які в місяч ний строк з дня одержання п овідомлення можуть направи ти ліквідатору заяви з вимо гами до банкрута.

Отже, законодавством передбачено особливу процед уру встановлення всіх відоми х ліквідатору кредиторів зі ст.52 Закону, яка є спеціальною по відношенню до загальних п роцедур банкрутства. До таки х потенційних кредиторів нал ежать органи податкової служ би, фонди соціального страху вання та їх повідомлення лік відатором здійснюється шлях ом надіслання письмових пові домлень таким кредиторам.

Ст.52 Закону не передба чає публікації в офіційних д рукованих органах оголошенн я про визнання боржника банк рутом, у зв'язку з чим, ліквіда тором не здійснювалось таке оголошення.

В результаті ліквіда ційної процедури ліквідатор ом встановлена та підтвердже на кредиторська заборговані сть:

- ТОВ "ВП "Папір" м. Дніпропетр овська на суму 213953,50грн.

- Відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України м. Дн іпропетровську на суму 225872,85 гр н.

- ДОВ Фонд соціального захи сту інвалідів на суму 91274,71грн.

- ВДК в Жовтневому районі м . Дніпропетровська на суму 963,00г рн.;

- Лівобережна міжрайонна д ержавна податкова інспекція м.Дніпропетровська на суму 9 5 18,41грн.;

- Державна податкова інспе кція у Амур-Нижньодніпровськ ому районі м.Дніпропетровськ а на суму 56 058,20грн.

Згідно довідок Відділу де ржкомзему у Дніпропетровськ ому районі , м. Дніпропетровсь к № 353 від 18.01.10р., Інспекції Держав ного технічного нагляду, м. Дн іпропетровськ № 12/10-02-13 від 12.01.10р., к омунального підприємства Дн іпропетровського району "Бюр о технічної інвентаризації", смт. Ювілейне № 930/0113 від 28.12.09р., АТ " Індекс -Банк" м. Дніпропетровс ьк № ДнФ/20-068 від 03.09.09р., Дніпропет ровське відділення реєстрац ійно - екзаменаційної роботи №2 ДАІ ГУМВС України в Дні пропетровській області м. Дн іпропетровськ № 14/2РЕР84 станом на 15.01.10р., Державна комісія з ці нних паперів та фондового ри нку м. Дніпропетровськ № 3055/01-16/03 в ід 30.12.09р., Державна митна служба України м. Дніпропетровськ № 17-07-2/2/131 від 13.01.10р., Амур-Нижньодніп ровського відділу державної виконавчої служби Дніпропет ровського міського управлін ня юстиції, м.Дніпропетровсь к № 129 від 13.01.10р., Дніпропетровськ ого районного управління юст иції відділу державної викон авчої служби, смт.Ювілейне, за боржником нерухомого майна, автотранспортних засобів, с ільськогосподарської техні ки, земельних ділянок не заре єстровано, виконавчі провадж ення відсутні.

На запити ліквідатора отр имані відповіді Дніпропетро вської МДПІ, смт.Ювілейне, Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Амур-Нижньодніпровськ ому районі м.Дніпропетровськ а, Управління Пенсійного фон ду України в Дніпропетрвоськ ому раойні Дніпропетровсько ї області, смт.Ювілейне, Вико навчої дирекції Фонду соціал ьного страхування з тимчасов ої втрати працездатності, м. Дніпропетров ськ, Дніпропетровський облас ний центру зайнятості, м. Дніп ропетровськ, про відсутніст ь заборгованості банкрута.

Ст.16 Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців" передбачено, що з метою за безпечення органів державн ої влади та учасників цивіль ного обороту достовірною інф ормацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підприємці в) створюється ЄДР, який місти ть відомості щодо місцезнахо дження юридичної особи, дати та номеру записів про внесен ня змін до нього, дати видачі а бо зміни свідоцтва про держа вну реєстрацію, дані про уста новчі документи, дати та № зап исів про внесення змін до них , про відсутність юридичної о соби за її місцезнаходженням , тощо.

Відповідно до вимог ст.17 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців", яки й набув чинності з 01.07.04р., в ЄДР м істяться відомості про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відс утність підтвердження відом остей про юридичну особу, а та кож відомості про зарезервов ані найменування юридичних о сіб.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 3 ст .18 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ", якщо відомості, які підлягаю ть внесенню до ЄДР були внесе ні до нього, то такі відомості вважаються достовірними і м ожуть бути використані в спо рі з третьою особою, доки до ни х не внесено відповідних змі н. Якщо відомості, які підляга ють внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з тр етьою особою. Вказаний Зако н, також, визначає порядок в несення до ЄДР записів про ві дсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, які зд ійснюються державним реєстр атором (п.7 ст.19 вищевказаного З акону).

Згідно з ч.8 ст.19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців", до ЄДР внесен о запис про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням.

Боржник за юридичною адрес ою відсутній, фактична адрес а не відома. В підтвердження в ідсутності керівних органів боржника- юридичної особи з а місцезнаходженням кредито ром поданий витяг з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців серії АГ№ 991758 від 25.11.09р.. У зв 'язку з чим виявити майно, пров ести інвентаризацію активів боржника, витребувати бухга лтерську документацію у поса дових осіб, неможливо та не до зволяє здійснити дії з розшу ку дебіторів та зі стягнення дебіторської заборгованост і.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Госп одарського процесуального к одексу України та Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд вважає , що ліквідатор надав суду дос татньо доказів про відсутніс ть боржника за адресою місце знаходження, повно відобрази в обставини справи, додав від повідні документи до звіту.

Наданий реєстр вимог креди торів, який підтверджує визн ані грошові вимоги ліквідато ром у справі.

Майна, грошових коштів та ін ших активів, що належить банк руту, не виявлено. У зв'язку з т им, що активів банкрута не вия влено, задоволення вимог кре диторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за недостатністю ма йна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", якщо за резу льтатами ліквідаційного бал ансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося ма йна, господарський суд винос ить ухвалу про ліквідацію юр идичної особи-банкрута.

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, за слухавши у судовому засідан ні представників кредиторів , ліквідатора, суд знаходить д остатньо підстав щодо затвер дження ліквідаційного балан су та ліквідації юридичної о соби-банкрута.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно, тому слід прийня ти рішення про ліквідацію юр идичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" провадженн я у справі про банкрутство пі длягає припиненню, якщо затв ерджено звіт ліквідатора у п орядку, передбаченому ст.32 цьо го Закону.

Керуючись ст.86 ГПК Укра їни, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційн ий баланс та звіт ліквідатор а Відкритого акціонер ного товариства "Дніпропетро вський хлібокомбінат № 2", с.Ст епове, Дніпропетровський рай он, Дніпропетровська область .

Ліквідувати юридичну осо бу Відкритого акціоне рного товариства "Дніпропетр овський хлібокомбінат № 2", с.С тепове, Дніпропетровський ра йон, Дніпропетровська област ь, вул.Механізаторів, 9, п/в 52050 (ЄД РПОУ 00381479)

Згідно п.6 ст.31 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом" вважати п огашеними вимоги:

- ТОВ "ВП "Папір" м. Дніпропет ровська на суму 213953,50грн.

- Відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України м. Дн іпропетровську на суму 225872,85 гр н.

- ДОВ Фонд соціального захи сту інвалідів на суму 91274,71грн.

- ВДК в Жовтневому районі м . Дніпропетровська на суму 963,00г рн.;

- Лівобережна міжрайонна д ержавна податкова інспекція м.Дніпропетровська на суму 9 5 18,41грн.;

- Державна податкова інспе кція у Амур-Нижньодніпровськ ому районі м.Дніпропетровськ а на суму 56 058,20грн.

Припинити повноважен ня ліквідатора у справі № Б 24/452-09 про банкрутство Відкрит ого акціонерного товарист ва "Дніпропетровський хлібок омбінат № 2", с.Степове, Дніпроп етровський район, Дніпропетр овська область арбітражного керуючого Морозова Ігоря Анатолійовича, ліцензі я серія НОМЕР_2 (49044, АДРЕСА _1 ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

Провадження у справі припинити.

Згідно п.2 ст.32 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом" копію ц ієї ухвали направити орган у, який здійснив державну реє страцію юридичної особи - б анкрута, та органам державн ої статистики для виключенн я юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприєм ств та організацій України , а також власнику (органу, у повноваженому управляти ма йном), органам державної под аткової служби за місцезнахо дженням банкрута.

Суддя Л.М. Калиниченко

Дата ухвалення рішення25.02.2010
Оприлюднено24.03.2010
Номер документу8224284
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —б24/452-09

Ухвала від 18.02.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Виноградник Ольга Михайлівна

Ухвала від 11.02.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 25.02.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні