Ухвала
від 10.06.2019 по справі 460/860/19
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

10 червня 2019 року м. Рівне №460/860/19

Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дудар О.М., за участю секретаря судового засідання Мороза Д.Ю., сторін та інших осіб, які беруть участь у справі:

позивача: представник ОСОБА_1 ,

відповідача: представник Довгалюк І.Л.,

у підготовчому судовому засіданні в адміністративній справі за позовом

Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕВЕРЛЕНД" доГоловного управління ДФС у Рівненській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинення певних дій,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ЕВЕРЛЕНД" звернулося до суду з позовом до Головного управління ДФС у Рівненській області, в якому просило:

- визнати протиправним та скасувати рішення комісії регіонального рівня Головного управління ДФС у Рівненській області, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, про внесення Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕВЕРЛЕНД" (ідентифікаційний код 42662950) до переліку ризикових платників;

- зобов`язати комісію регіонального рівня Головного управління ДФС у Рівненській області, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, виключити Товариство з обмеженою відповідальністю "ЕВЕРЛЕНД" (ідентифікаційний код 42662950) з переліку ризикових платників.

Ухвалою суду від 17.04.2019 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження та вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 13.05.2019.

13.05.2019 підготовче засідання не відбулося у зв`язку з відпусткою головуючого судді. Ухвалою суду від 20.05.2019 підготовче засідання відкладено до 10.06.2019.

23.05.2019 позивачем подано заяву про уточнення позовних вимог, згідно з якою позовні вимоги викладені наступним чином:

- визнати протиправним та скасувати рішення комісії регіонального рівня Головного управління ДФС у Рівненській області, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, оформлене протоколом від 12.02.2019 №19, про внесення Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕВЕРЛЕНД" (ідентифікаційний код 42662950) до Журналу ризикових платників АІС "Податковий блок" за ознакою включення "Наявна податкова інформація, що свідчить про наявність ознак здійснення ризикових операцій платником";

- зобов`язати комісію регіонального рівня Головного управління ДФС у Рівненській області, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, виключити Товариство з обмеженою відповідальністю "ЕВЕРЛЕНД" (ідентифікаційний код 42662950) з Журналу ризикових платників АІС "Податковий блок" за ознакою включення "Наявна податкова інформація, що свідчить про наявність ознак здійснення ризикових операцій платником".

У підготовче засідання 10.06.2019 прибули представники сторін.

Представник відповідача заперечила проти прийняття судом заяви позивача про уточнення позовних вимог, зазначивши, що така не передбачена Кодексом адміністративного судочинства України (далі - КАС України). Додала, що за змістом заяви, це є заява про зміну предмета та підстав позову. Тобто, по суті є новим позовом. Оскільки відповідно до ст.47 КАС України позивач має право змінити або предмет, або підставу позову, просила суд не приймати зазначену заяву до розгляду.

Представник позивача наголосив, що поданою заявою позивач лише уточнює позовні вимоги.

Заслухавши представників сторін, дослідивши зміст первісної позовної заяви та заяви про уточнення позовних вимог, суд встановив наступне.

У силу вимог ч.1 ст.47 КАС України, позивач має право змінити предмет або підставу позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого судового засідання.

У заяві про уточнення позовних вимог позивач зазначає, що змінює предмет та підстави позову.

Проте, дослідивши зміст позовної заяви та заяви про уточнення позовних вимог Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕВЕРЛЕНД", суд дійшов висновку про те, що заява про уточнення позовних вимог є за своєю суттю заявою про зміну підстав позову. Предмет позову залишився незмінним, лише зазнав уточнень.

Вимоги ч.7 ст.47 КАС України щодо подання суду доказів направлення копії заяви та доданих до неї документів іншому учаснику справи позивачем виконано.

Суд зазначає, що рішення щодо неприйняття заяви позивача про уточнення позовних вимог лише на підставі назви такої заяви, без дослідження її змісту, свідчитиме про надмірний формалізм, та суперечитиме принципам адміністративного судочинства.

Враховуючи викладене, керуючись принципом верховенства права, суд вважає за необхідне прийняти заяву позивача про уточнення позовних вимог до розгляду.

Керуючись статтями 47, 241, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Прийняти заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕВЕРЛЕНД" про уточнення позовних вимог від 23 травня 2019 року до розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Дудар О.М.

Дата ухвалення рішення10.06.2019
Оприлюднено12.06.2019
Номер документу82312745
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —460/860/19

Ухвала від 20.03.2023

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Постанова від 05.12.2022

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Постанова від 02.07.2021

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Постанова від 02.04.2021

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Ухвала від 27.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 04.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Постанова від 29.10.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шавель Руслан Миронович

Ухвала від 16.09.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шавель Руслан Миронович

Ухвала від 16.09.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шавель Руслан Миронович

Рішення від 09.07.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні