Ухвала
від 06.06.2019 по справі 522/454/19
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

06.06.2019

Справа № 522/454/19

Провадження № 1-кс/522/9732/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 червня 2019 року м. Одеса

Суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , за участю представника заявника ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4 , розглянувши у судовому засіданні заяву представника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації міністерства юстиції, Державної установи «Ширяївський виправний центр (№ 111)», Державної установи «Новобузький виправний центр (№ 103)», Державної установи «Вознесенська виправна колонія (№ 72)», Державної установи «Снігурівська виправна колонія (№ 5)», Державної установи «Арбузинська виправна колонія (№ 83)» ОСОБА_3 про відвід слідчого судді ОСОБА_5 ,-

В С Т А Н О В И В :

Представник Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації міністерства юстиції, Державної установи «Ширяївський виправний центр (№ 111)», Державної установи «Новобузький виправний центр (№ 103)», Державної установи «Вознесенська виправна колонія (№ 72)», Державної установи «Снігурівська виправна колонія (№ 5)», Державної установи «Арбузинська виправна колонія (№ 83)» ОСОБА_3 звернувся до суду з заявою про відвід слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_5 .

В обґрунтування своєї заяви, заявник посилається на те, що в провадженні судді Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_5 на розгляді первують матеріали клопотання слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Одеської області ОСОБА_6 про накладення арешту на майно, яке було вилучено 21 лютого 2019 року в ході проведення обшуків в установах виконання покарань Південного регіону.

Так, слідчим відділом управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Одеської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017160000001514 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10 листопада 2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364. ч. 3 ст. 368 КК України.

В рамках вказаного кримінального провадження слідчий в ОВС СВ прокуратури Одеської області ОСОБА_6 звернувся до Приморського районного суду м. Одеси з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в 8 установах виконання покарань Південного регіону.

Ухвалою Приморського районного суду м. Одеси від 18 лютого 2019 року клопотання слідчого в ОВС СВ прокуратури Одеської області ОСОБА_6 про надання дозволу на обшуку задоволено.

22 лютого 2019 року слідчим в особливо важливих справах слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Одеської області ОСОБА_6 до Приморського районного суду м. Одеса було подано клопотання про арешт вилученого майна.

Однак, в порушення вимог КПК України станом на 30 травня 2019 року, тобто більш ніж через 3 місяиі, питання щодо арешту зазначеного вище майна не вирішено та останні органами прокуратури не повернуто до установ виконання покарань, що фактично призвело до призупинення їх фінансово-господарської діяльності.

3 огляду на викладене, заявник вважає, що слідчий суддя ОСОБА_5 затягує розгляд клопотання задля надання можливості стороні обвинувачення надати докази того, що вилучені матеріали є доказами в кримінальному провадженні та відповідають критеріям ст. 98 КПК України.

Заявник вважає, що за вказаних обставин існує сумнів у неупередженості слідчого судді при розгляді клопотання, у зв`язку з чим заявив відвід слідчому судді.

В судовому засіданні, заявник підтримав подану заяву про відвід, наполягаючи на її задоволенні.

Прокурор в судовому засіданні заперечував проти задоволення заяви про відвід, посилаючись на відсутність підстав для цього.

Слідчий суддя ОСОБА_5 , був повідомлений про день та час судового засідання в установленому законом порядку. Однак, від нього надійшла заява про неможливість участі в судовому засіданні, у зв`язку із чим суд ухвалив слухати заяву за його відсутності.

Розглянувши заяву про відвід слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_5 , заслухавши заявника, суд вважає, що заява ОСОБА_3 задоволенню не підлягає з наступних підстав.

Згідно статті 75 КПК України, слідчий суддя, суддя або присяжний не може брати участь у кримінальному провадженні:

1) якщо він є заявником, потерпілим, цивільним позивачем, цивільним відповідачем, близьким родичом чи членом сім`ї слідчого, прокурора, підозрюваного, обвинуваченого, заявника, потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача:

2) якщо він брав участь у цьому провадженні як свідок, експерт, спеціаліст, перекладач, слідчий, прокурор, захисник або представники.

3) якщо він особисто, його близькі родичі чи члени його сім`ї заінтересовані в результатах провадження;

4) за наявності інших обставин, які викликають сумнів у його неупередженості:

5) у випадку порушення встановленого частиною третьою статті 35 цього Кодексу порядку визначення слідчого судді, судді для розгляду справи.

Зазначений перелік підстав для відводу є вичерпним і розширеному тлумаченню не підлягає.

Будь-яких доказів того, що слідчий суддя ОСОБА_5 не може приймати участь в цьому кримінальному провадженні заявником не надано.

Так, заява ОСОБА_3 про відвід слідчого судді не містить обставин, передбачених ст. 75 КПК України, які виключають можливість участі слідчого судді у кримінальному провадженні.

Інших обставин, які викликають обгрунтовані сумніви судом не встановлено.

Обставини, на які посилається ОСОБА_3 на переконання суду жодним чином не можуть свідчити про заінтересованість чи упередженість слідчого судді ОСОБА_5 , а є лише припущенням та не можуть бути підставою для його відводу.

За таких обставин, на підставі викладеного, керуючись ст. ст. 75 81, 372, 376 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні заяви представника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації міністерства юстиції, Державної установи «Ширяївський виправний центр (№ 111)», Державної установи «Новобузький виправний центр (№ 103)», Державної установи «Вознесенська виправна колонія (№ 72)», Державної установи «Снігурівська виправна колонія (№ 5)», Державної установи «Арбузинська виправна колонія (№ 83)» ОСОБА_3 про відвід слідчого судді ОСОБА_5 -відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення06.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82332862
СудочинствоКримінальне
Сутьвідвід слідчого судді ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —522/454/19

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 30.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Ухвала від 30.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Ухвала від 29.08.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Ухвала від 19.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Ухвала від 09.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Ухвала від 05.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні