Ухвала
від 30.05.2019 по справі 494/606/19
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

30.05.2019

Справа № 494/606/19

Провадження № 2/494/416/19

У Х В А Л А

Про залишення поданої заяви без руху

30 травня 2019 р. м. Березівка

Суддя Березівського районного суду Одеської області Лебединський С., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 Про визнання права власності на спадкове майно ,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувшись до суду із цим позовом просив визнати за ним в порядку спадкування за законом, право власності на Ѕ частину земельної ділянки площею 4,2302 га., кадастровий № НОМЕР_1 , яка розташована на масиві № НОМЕР_2 , ділянка № НОМЕР_3 на території Розквітівської сільської ради Березівського району Одеської області, що належала їй на підставі державного акту на право приватної власності на землю серія НОМЕР_4 від 17 лютого 2001 р. сплативши за його подачу судовий збір у розмірі 714 грн.

Проте, поданий до суду позов не може бути предметом судового розгляду, та підлягає залишенню без руху через недотримання позивачем п.2. 3, 10 ч.3 ст.175, ч.4 ст.177 ЦПК України.

Відповідно до п.п.2, 3, 10 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити:

- (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

- зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

- підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.176 ЦПК України ціна позову у справах про визнання права власності на майно або його витребування визначається вартістю майна.

Дійсна вартість майна має співпадати з ринковою вартістю за якою можливо продати або придбати об`єкт нерухомого майна.

Відповідно до пп.а п.12 Постанови Пленуму Верховного суду України від 22 грудня 1995 р. №20 Про судову практику у справах за позовами про захист права приватної власності під дійсною вартістю розуміється грошова сума, за яку майно може бути продано в даному населеному пункті чи місцевості.

Згідно ч.4 ст.177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Як встановлено у ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою, ставка судового збору складає 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно ст.7 Закону України Про державний бюджет України на 2019 р. прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2019 року складає 1921 гривень.

За таких обставин позивачу необхідно

- зазначити дійсну вартість земельної ділянки, та виходячи з цієї вартості сплатити судовий збір у вищенаведеному судом розмірі;

- реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

- підтвердження того, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України позовна заява, подана без додержання вимог, викладених у ст.175 і 177 ЦПК України , підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати 10-ти денний строк з дня вручення ухвали суду.

Також, слід роз`яснити позивачу, що у разі невиконання вимог по усуненню недоліків поданого позову, що були підставою для залишення позову без руху він буде вважатись неподаним та повернутий позивачу.

Керуючись ст.ст. 177, 185, 260 ЦПК України, суддя -

у х в а л и в:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 Про визнання права власності на спадкове майно - залишити без руху.

Позивачу ОСОБА_1 для усунення викладених в ухвалі недоліків позову надати строк, який не може перевищувати 10-ти днів з дня вручення їй ухвали суду.

Роз`яснити позивачу ОСОБА_1 , що у разі не виконання ухвали суду в зазначений строк її позов буде вважатись неподаним та повернутий їй.

Ухвала суду набирає законної сили після підписання її суддею.

Суддя


-

СудБерезівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення30.05.2019
Оприлюднено13.06.2019
Номер документу82359685
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —494/606/19

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 30.05.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні