Ухвала
від 20.12.2019 по справі 494/606/19
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

20.12.2019

Справа № 494/606/19

Провадження № 2/494/416/19

У Х В А Л А

про повернення поданого позову

20 грудня 2019 р. м. Березівка

Суддя Березівського районного суду Одеської області Лебединський С.Й., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 Про визнання права власності на спадкове майно

в с т а н о в и в:

Позивач, 20 травня 2019 р., звернувшись до суду із цим позовом просив визнати за ним в порядку спадкування за законом право власності на Ѕ частину земельної ділянки площею 4,2308 га, кадастровий номер 5121283600:01:001:0596, яка розташована на масиві № НОМЕР_1 , ділянка № НОМЕР_2 на території Розквітівської сільської ради Березівського району Одеської області, що належала їй на підставі державного акту на право приватної власності на землю серія ІІ-ОД №007319 від 17 лютого 2001 р.

Ухвалою суду від 30 квітня 2019 р. вказаний позов залишено без руху та позивачу було надано 10 днів з дня вручення йому ухвали для усунення визначених в ухвалі недоліків.

Так, позивачу було вказано:

- зазначити дійсну вартість земельної ділянки, та виходячи з цієї вартості сплатити судовий збір у вищенаведеному судом розмірі;

- реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

- підтвердження того, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Ухвала суду 11 червня 2019 р. була направлено позивачу для усунення вказаних в ній недоліків.

Проте, станом на 20 грудня 2019 р. позивачем не усунуто недоліки, зазначені в ухвалі суду.

Згідно ч.3 ст.185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений судом строк не усунув недоліки позовної заяви то заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

З огляду на вищевикладене поданий позов слід повернути.

Роз`яснити позивачу, що згідно ч.7 ст.185 ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Згідно п.4 ч.1 ст.7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Керуючись ст.ст.175, 185, 259-261 ЦПК України -

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 Про визнання права власності на спадкове майно - вважати неподаною та повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу право на повторне звернення до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а у разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього кодексу.

Згідно п.15 та підпункту 15.5 Розділу ХIII Перехідних положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя


-

СудБерезівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення20.12.2019
Оприлюднено25.12.2019
Номер документу86588087
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —494/606/19

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 30.05.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні