Ухвала
від 27.05.2019 по справі 910/11147/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

27.05.2019Справа № 910/11147/18

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" (ідентифікаційний код 38497748)

про банкрутство

Суддя Чеберяк П.П.

Представники сторін:

Від заявника (боржника) не з`явилися

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Заявник звернувся до Господарського суду м. Києва з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" (ідентифікаційний код 38497748) за особливостями, передбаченими ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 29.08.2018 заяву прийнято до розгляду, призначено підготовче засідання на 17.09.2018, зобов`язано арбітражного керуючого Арсонова Віталія Вікторовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1792 від 21.06.2017), визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство, у строк до 17.09.2018 надати до суду заяву про участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор".

03.09.2018 до Господарського суду м. Києва надійшли заяви арбітражного керуючого Арсонова В.В. про участь у справі.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 17.09.2018 відкрито провадження у справі № 910/11147/18 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, розгляд справи призначено на 03.10.2018.

Постановою Господарського суду м .Києва від 03.10.2018 Товариство з обмеженою відповідальністю "Сейлор" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" Огейчук Т.В.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 17.10.2018 за № 54878.

18.02.2019 до Господарського суду м. Києва надійшов на затвердження реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор".

15.04.2019 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання ліквідатора банкрута Огейчук Т.В. про затвердження розміру грошової винагороди ліквідатора банкрута.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 13.05.2019 розгляд справи призначено на 27.05.2019.

У судовому засіданні 27.05.2019 розглядався реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор".

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено, що до реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" ліквідатором включено вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Морячок-М" на суму 567 000 грн. 00 коп.

Як вбачається з заяви про порушення справи про банкрутство заборгованість перед Товариством з обмеженою відповідальністю "Морячок-М" виникла в результаті виходу даного товариства зі складу учасників товариства та обов`язку Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" здійснити виплату Товариству з обмеженою відповідальністю "Морячок-М" вартості частини майна, пропорційно його частці у статутному капіталі (протокол № 220113-1 від 22.01.2013).

Відповідно до ч. 3 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Згідно ч. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Частиною 4 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Судом також встановлено, що станом на 27.05.2019 заяв від кредиторів до суду не надходило.

Враховуючи викладене вище, суд вважає за доцільне поданий ліквідатором реєстр затвердити.

Крім того, у судовому засіданні 27.05.2019 розглядалось клопотання ліквідатора банкрута Огейчук Т.В. про затвердження розміру грошової винагороди ліквідатора банкрута.

У поданому клопотанні ліквідатор банкрута просив суд затвердити розмір основної грошової винагороди Огейчук Т.В . за виконання повноважень ліквідатора банкрута за кожний місяць виконання відповідних повноважень в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення повноважень ліквідатора банкрута.

Згідно положень ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Відповідно до ч. 3 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород.

Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора.

Право вимоги арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) на додаткову грошову винагороду виникає з дня фактичного надходження до боржника стягнутих на його користь активів чи їх частини, які на день порушення провадження у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, або з дня фактичного повного або часткового погашення вимог конкурсних кредиторів пропорційно до їх обсягу.

Згідно ч. 4 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов`язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

З огляду на викладене вище, розглянувши клопотання ліквідатора банкрута Огейчук Т.В. про затвердження розміру грошової винагороди ліквідатора банкрута, дослідивши матеріали справи та оцінивши наявні в матеріалах справи докази, суд дійшов висновку про обґрунтованість поданого клопотання тому вважає за доцільне його задовольнити.

Керуючись ст.ст. 23, 38, 95, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд м. Києва -

УХВАЛИВ:

1. Визнати кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" Товариство з обмеженою відповідальністю "Морячок-М" на суму 567 000 грн. 00 коп. - шоста черга.

2. Затвердити реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" на загальну суму 567 000 грн. 00 коп.

3. Клопотання ліквідатора банкрута Огейчук Т.В. про затвердження розміру основної грошової винагороди ліквідатора банкрута задовольнити.

4. Затвердити розмір основної грошової винагороди ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" Огейчук Т.В. за виконання повноважень ліквідатора банкрута у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення повноважень ліквідатора банкрута.

5. Копію ухвали направити заявнику (боржнику), ліквідатору та кредиторам.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя П.П. Чеберяк

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення27.05.2019
Оприлюднено14.06.2019
Номер документу82400826
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/11147/18

Ухвала від 02.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 11.11.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 24.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 27.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 13.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 29.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 10.12.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Постанова від 03.10.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 17.09.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 29.08.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні