Ухвала
від 02.12.2019 по справі 910/11147/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

02.12.2019Справа № 910/11147/18

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" (ідентифікаційний код 38497748)

про банкрутство

Суддя Чеберяк П.П.

Представники сторін:

Від заявника (боржника) Огейчук Т.В. - ліквідатор

Від ГУ ДПС у м. Києві Міхальський М.В. - представник

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до Господарського суду м. Києва з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" (ідентифікаційний код 38497748) за особливостями, передбаченими ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 29.08.2018 заяву прийнято до розгляду, призначено підготовче засідання на 17.09.2018, зобов`язано арбітражного керуючого Арсонова Віталія Вікторовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1792 від 21.06.2017), визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство, у строк до 17.09.2018 надати до суду заяву про участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор".

03.09.2018 до Господарського суду м. Києва надійшли заяви арбітражного керуючого Арсонова В.В. про участь у справі.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 17.09.2018 відкрито провадження у справі № 910/11147/18 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, розгляд справи призначено на 03.10.2018.

Постановою Господарського суду м .Києва від 03.10.2018 Товариство з обмеженою відповідальністю "Сейлор" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" Огейчук Т.В.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 17.10.2018 за № 54878.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 13.05.2019 розгляд справи призначено на 27.05.2019.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 27.05.2019 визнано кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" Товариство з обмеженою відповідальністю "Морячок-М" на суму 567 000 грн. 00 коп. - шоста черга, затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" на загальну суму 567000 грн. 00 коп., а також задоволено клопотання ліквідатора банкрута Огейчук Т.В. про затвердження розміру основної грошової винагороди ліквідатора банкрута.

09.09.2019 до Господарського суду м. Києва надійшли на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, а також клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Огейчука Т.В. про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор".

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 24.09.2019 розгляд справи призначено на 11.11.2019.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 11.11.2019 відкладено розгляд справи на 02.12.2019.

У судовому засіданні 02.12.2019 розглядались звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута.

Ліквідатор надав пояснення по суті поданого звіту.

З поданого ліквідатором звіту а також наявних в матеріалах справи доказів, вбачається, що з метою виявлення майна чи інших активів банкрута ліквідатором були направлені запити до компетентних органів, зокрема до КП Київське міське БТІ , Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), Київської міської митниці ДФС, Регіонального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві, філії Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг Державного підприємства Український інститут промислової власності , ПАТ Укрзалізниця , Державної інспекції сільського господарства України, Державної авіаційної служби України, Державної архітектурно-будівельної інспекції України, ГУ ДФС у м. Києві, Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, Головного управління Держгеокадастру у м. Києві, Головного управління Держпраці у Київській області, Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, Головного управління регіональної статистики, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Державного підприємства Укрїнський інститут інтелектуальної власності (Укрпатент).

Одержані ліквідатором відповіді від зазначених органів свідчать про відсутність у банкрута майнових активів, які належать йому на праві власності або повного господарського відання та які можуть бути включенні до ліквідаційної маси.

Згідно інформаційної довідки Державного реєстру речових прав на нерухоме майна та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна за банкрутом нерухоме майно не зареєстровано.

В ході проведення ліквідаційної процедури ліквідатором було виявлено залишок грошових коштів на рахунку боржника в розмірі 76 670,00 грн.

Крім того, засновником товариства було погашено заборгованість по неоплаченому статутному капіталу в розмірі 1 000,00 грн.

Таким чином, у зв`язку з відсутністю у банкрута будь яких майнових активів непогашеними залишились кредиторські вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю Морячок-М в розмірі 567 000,00 грн.

21.10.2019 набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

Пунктом 4 Прикінцевих та перехідних положень установлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Відповідно до положень ч. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

Частиною 3 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов`язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Враховуючи викладене вище, а також те, що майнових активів банкрута для задоволення вимог кредиторів не виявлено, боржника визнано банкрутом, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс представлені суду, виконані всі необхідні дії на стадії ліквідації банкрута, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства, наявні всі підстави ліквідувати банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Сейлор".

Крім того, у судовому засіданні 02.12.2019 розглядалось клопотання ліквідатора банкрута Огейчук Т.В. про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат ліквідатора банкрута.

У поданому клопотанні ліквідатор просив суд затвердити звіт про нарахування та виплату грошової винагороди Огейчук Т.В. за період виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" з жовтня 2018 року по серпень 2019 року виходячи з розрахунку двох мінімальних заробітних плат в розмірі 88 385 грн. 00 коп., а також витрати ліквідатора, пов`язані з проведенням ліквідаційної процедури в розмірі 12 590 грн. 16 коп.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 98 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Згідно положень ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Відповідно до ч. 3 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород.

Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Додаткова грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією визначається в розмірі 5 відсотків від обсягу стягнутих на користь боржника активів (повернення грошових коштів майна, майнових прав), які на день відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, а також 3 відсотків від обсягу погашених вимог конкурсних кредиторів.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора.

Право вимоги арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) на додаткову грошову винагороду виникає з дня фактичного надходження до боржника стягнутих на його користь активів чи їх частини, які на день порушення провадження у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, або з дня фактичного повного або часткового погашення вимог конкурсних кредиторів пропорційно до їх обсягу.

Згідно ч. 7 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

З огляду на викладене вище, дослідивши матеріали справи та оцінивши наявні в матеріалах справи докази, суд дійшов висновку про обґрунтованість поданого ліквідатором клопотання про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат ліквідатора банкрута, у зв`язку з чим вважає за доцільне подане клопотання задовольнити.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст. 64-66, п. 5 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, Господарський суд м. Києва

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора.

2. Затвердити ліквідаційний баланс банкрута.

3. Головному управлінню Державної податкової служби у м. Києві зняти банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Сейлор" (02094, м. Київ, вул. Краківська, буд. 13-В, кв. 116; ідентифікаційний код 38497748) з податкового обліку.

4. Ліквідувати банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Сейлор" (02094, м. Київ, вул. Краківська, буд. 13-В, кв. 116; ідентифікаційний код 38497748) як юридичну особу в зв`язку з банкрутством.

5. Дніпровській районній у м. Києві державній адміністрації провести державну реєстрацію припинення - Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" (02094, м. Київ, вул. Краківська, буд. 13-В, кв. 116; ідентифікаційний код 38497748) як юридичної особи та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" як юридичної особи не пізніше наступного робочого дня з дати надходження ухвали.

6. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

7. Затвердити звіт про нарахування та виплату грошової винагороди Огейчук Тетяні Василівні за період виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Сейлор" з жовтня 2018 року по серпень 2019 року в розмірі 88 385 грн. 00 коп., а також здійснення та відшкодування витрат ліквідатора, пов`язаних з проведенням ліквідаційної процедури в розмірі 12 590 грн. 16 коп.

8. Копію ухвали направити державному реєстратору боржника для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

9. Копію ухвали направити сторонам, ліквідатору, кредитору, державній виконавчій службі за місцем знаходження боржника та зазначеним вище державним органам і установам для виконання.

10. Провадження у справі № 910/11147/18 закрити.

11. Дію мораторію припинити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Кодексом України з процедур банкрута та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

СуддяП.П. Чеберяк

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення02.12.2019
Оприлюднено28.12.2019
Номер документу86658265
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/11147/18

Ухвала від 02.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 11.11.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 24.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 27.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 13.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 29.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 10.12.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Постанова від 03.10.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 17.09.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 29.08.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні