Ухвала
від 14.06.2019 по справі 819/723/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

Справа № 819/723/18

14 червня 2019 рокум.Тернопіль Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Подлісна І.М., розглянувши заяву про перегляд рішення суду за нововиявленими обставинами у справі за позовом Товариства з додатковою відповідальністю "Зелене господарство" (місцезнаходження: пр. Ст. Бандери 83,м. Тернопіль,46013, ЄДРПОУ / ІПН: 03353259) до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області (місцезнаходження: вул. Грушевського, 8, м. Тернопіль, 46021, код ЄДРПОУ 39766192), Державного кадастрового реєстратора Пендзея Назарія Михайловича (місцезнаходження: вул. Лисенка, 20А,м. Тернопіль,46002, ЄДРПОУ / ІПН: 39766192) про визнання протиправним та скасування рішення , зобов`язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з додатковою відповідальністю "Зелене господарство" до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, Державного кадастрового реєстратора Пендзея Назарія Михайловича про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Рішенням Тернопільського окружного адміністративного суду від 31.05.2018 задоволено позовні вимоги Товариства з додатковою відповідальністю Зелене господарство до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області (далі - Головне управління) та державного кадастрового реєстратора Пендзея Н.М. про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Визнано протиправними та скасовано повідомлення державного кадастрового реєстратора Пендзей Н. М., що здійснює діяльність у складі Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області про внесення відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру від 19.02.2018 №ПВ- 610000490218 та від 19.03.2018 № ПВ-6100005772018.

Зобов`язано Державного кадастрового реєстратора Пендзей Н. М., що здійснює діяльність у складі Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області прийняти у товариства з додатковою відповідальністю Зелене господарство заяву про внесення відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру стосовно земельної ділянки площею 0,0753 га, яка розташована на бульв. Т. Шевченка, 43 у м. Тернополі для обслуговування магазину Лілея та стосовно земельної ділянки площею 18,9000 га., яка розташована по вул. Львівська в АДРЕСА_1 . Тернополі для розміщення плодорозсадника та провести в установленому законом порядку у Державному земельному кадастрі дії з державної реєстрації цих земельних ділянок із включенням відомостей про них, які передбачені положеннями Закону України Про Державний земельний кадастр та Порядком ведення Державного земельного кадастру.

Встановлено судовий контроль за виконанням судового рішення в даній адміністративній справі, зобов`язавши Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області подати у десятиденний строк з дня набрання даного судового рішення законної сили звіт про виконання судового рішення.

За результатами розгляду поданої Головним управлінням апеляційної скарги Восьмим апеляційним адміністративним судом 14.11.2018 прийнято постанову, якою апеляційну скаргу Головного управління - залишено без задоволення, а рішення Тернопільського окружного адміністративного суду від 31.05.2018 - без змін.

26 лютого 2019 року на адресу суду поступила заява про перегляд рішення суду за нововиявленими обставинами. На момент надходження даної заяви вищевказана справа перебувала на розгляді судом апеляційної інстанції.

Підставою для перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами відповідач вказує істотні для справи обставини, що не були відомі суду та не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи.

04 лютого 2019 року судом було повідомлено позивача, що заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами буде розглянута по суті, після повернення справи із суду Восьмого апеляційного адміністративного суду.

11 червня 2019 року на адресу Тернопільського окружного адміністративного суду повернулася справа 819/723/18 за позовом Товариства з додатковою відповідальністю "Зелене господарство" до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, Державного кадастрового реєстратора Пендзея Назарія Михайловича про визнання протиправним та скасування рішення , зобов`язання вчинити дії.

Відтак, заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами за формою та змістом відповідає вимогам статті 364 Кодексу адміністративного судочинства України, подана з дотриманням порядку і строків подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, а також відсутні підстави для відмови у відкритті провадження за нововиявленими обставинами.

З огляду на зазначене, перешкоди для відкриття провадження за нововиявленими обставинами відсутні.

В силу положень ст. 368 КАС України, заява про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами розглядається у судовому засіданні протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження за нововиявленими або виключними обставинами.

Справа розглядається за правилами, встановленими цим Кодексом для провадження у суді тієї інстанції, яка здійснює перегляд. В суді першої інстанції справа розглядається у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи. Неявка заявника або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ст. 366 КАС України, відкривши провадження за нововиявленими або виключними обставинами, суддя (суддя-доповідач) надсилає учасникам справи копії заяви про перегляд і призначає дату, час та місце судового засідання, про що повідомляє учасників справи.

За наведених обставин, суд приходить до висновку про відкриття провадження за нововиявленими обставинами та призначення до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження заяви Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області з повідомленням учасників справи.

Керуючись ст. 248, 366 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву про перегляд рішення суду за нововиявленими обставинами до розгляду та відкрити провадження у справі за нововиявленими обставинами.

Розгляд заяви проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання на 05 липня 2019 року о 10:15 год. в залі судових засідань Тернопільського окружного адміністративного суду за адресою: м.Тернопіль, вул. Кн. Острозького, 20.

Направити на адресу сторін заяву про перегляд рішення у зв`язку з нововиявленими обставинами у справі.

Встановити 15-денний строк з дня отримання даної ухвали для подачі до суду відзиву на заяву, який має відповідати вимогам статті 162 КАС України, копія якого одночасно з поданням до суду має бути направлена іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за веб-адресою https://adm.te.court.gov.ua/sud1970/gromadyanam/spravy/.

Копію ухвали направити учасникам справи разом з копією заяви та доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності. Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Заперечення на ухвалу суду в частині, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Подлісна І.М.

Копія вірна

Суддя Подлісна І.М.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.06.2019
Оприлюднено16.06.2019
Номер документу82403493
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/723/18

Ухвала від 30.08.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 22.06.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Постанова від 25.05.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Улицький Василь Зіновійович

Ухвала від 20.05.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Улицький Василь Зіновійович

Ухвала від 19.05.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Улицький Василь Зіновійович

Ухвала від 06.05.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Улицький Василь Зіновійович

Ухвала від 23.04.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Улицький Василь Зіновійович

Ухвала від 06.04.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 02.03.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 24.02.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні