Ухвала
від 17.06.2019 по справі 620/1714/19
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

17 червня 2019 року Чернігів Справа № 620/1714/19

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Лобан Д.В., перевіривши матеріали позову Варвинської районної організації Аграрної партії України (вул. Зарічна, буд. 3-а, смт. Варва, Варвинський район, Чернігівська область, 17600, код ЄДРПОУ 35030222) до Озерянської сільської виборчої комісії Варвинського району Чернігівської області (вул. Українська, буд. 69, с. Озеряни, Варвинський район, Чернігівська область, 17612, код ЄДРПОУ 34030567) про визнання протиправним та скасування рішення,

У С Т А Н О В И В:

Варвинська районна організація Аграрної партії України звернулась до суду з адміністративним позовом до Озерянської сільської виборчої комісії Варвинського району Чернігівської області про визнання протиправним та скасування рішення Озерянської сільської виборчої комісії Варвинського району Чернігівської області від 14.06.2019 № 13/1 щодо затвердження тексту виборчого бюлетеня по кожному з 14 одномандатник виборчих округах з виборів депутатів Озерянської сілької ради Варвинського району Чернігівської області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад об`єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 30.06.2019.

В обґрунтування своїх вимог позивачем зазначено, що, на виконання рішень Чернігівського окружного адміністративного суду, відповідно до Календарного плану затвердження тексту виборчого бюлетеня з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради та сільського, селищного, міського голови для голосування у відповідному виборчому окрузі мало бути здійснено у формі постанови (а не рішення) до 12.06.2019, натомість, текст бюлетеню затверджений 14.06.2019 та без включення до виборчого бюлетеня кандидатів у депутати, висунутих Варвинською районною організацією Аграрної партії України, що є грубим порушенням виборчого законодавства України, виборчих прав та охоронюваних законом інтересів кандидатів, висунутих Варвинською районною організацією Аграрної партії України та прав самої Варвинської районної організації Аграрної партії України щодо участі у виборчому процесі до Озерянської сільської ради Варвинського району Чернігівської області. Озерянська сільська виборча комісія Варвинського району Чернігівської області, такими діями грубо порушує конституційна права кандидатів, Варвинської районної організації Аграрної партії України, а також норми Конституції України та Закону України Про місцеві вибори , Постанови ЦВК Про Порядок організації роботи та ведення діловодства у виборчих комісіях з місцевих виборів від 05.09.2015 № 228.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 160, 161, 273 Кодексу адміністративного судочинства України та підсудна Чернігівському окружному адміністративному суду. Дана справа відноситься до окремих категорій термінових адміністративних справ, а тому підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Також позивачем заявлено клопотання про витребування доказів.

Відповідно частини першої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Для встановлення фактичних обставин, які мають значення для вирішення справи та правильного застосування законодавства, необхідно витребувати у відповідача належним чином завірені копії тексту виборчих бюлетнів з виборів депутатів Озерянської сільськї ради Варвинського району Чернігівської області.

Керуючись ст. ст. 12, 160, 161, 171, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін під головуванням судді Лобана Д.В. у відкритому судовому засіданні в приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 16 на 10:30 год. 18 червня 2019 року.

Зобов`язати відповідача надати у судове засідання належним чином завірені копії тексту виборчих бюлетнів з виборів депутатів Озерянської сільськї ради Варвинського району Чернігівської області.

Встановити відповідачу строк до 10:00 год. 18 червня 2019 року для подання відзиву разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення та належним чином завірених копій витребуваних документів.

Роз`яснити відповідачу - суб`єкту владних повноважень, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи та може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Звернути увагу відповідача, що відзив повинен відповідати вимогам частини другої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України. Копія відзиву повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, документи, що підтверджують надіслання (надання) копії відзиву повинні бути надіслані (надані) суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.

Негайно повідомити учасників справи щодо подання позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Невідкладно повідомити виборчу комісію вищого рівня про відкриття провадження у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності у строк і порядок, передбачений статтями 278, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.В. Лобан

Дата ухвалення рішення17.06.2019
Оприлюднено18.06.2019
Номер документу82406783
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —620/1714/19

Рішення від 18.06.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Лобан Д.В.

Ухвала від 17.06.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Лобан Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні