Ухвала
від 12.06.2019 по справі 202/3858/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3858/19

Провадження № 1-кс/202/6358/2019

УХВАЛА

Іменем України

12 червня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотанняслідчого СУГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_3 ,погоджене зпрокурором відділупрокуратури Дніпропетровськоїобласті ОСОБА_4 ,про наданнядозволу напроведення огляду,-

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду.

Згідно з клопотанням в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040000000390 від 26.04.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Слідчий зазначив, що 26.06.2019 року до СУ ГУНП в Дніпропетровській області надійшов рапорт старшого оперуповноваженого УЗЕ в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України капітана поліції ОСОБА_5 щодо факту виявлення відомостей, які можуть вказувати на привласнення грошових коштів місцевого бюджету, вчиненого за попередньою змовою невстановленими посадовими особами ТОВ «Українські системи та технології» (код ЄРДПОУ 39713774) та невстановленими посадовими особами органів місцевого самоврядування Петропавлівського району Дніпропетровської області.

02.07.2018 року між Петропавлівською селищною радою в особі заступника голови ОСОБА_6 та ТОВ «Українські системи та технології» в особі генерального директора ОСОБА_7 , який діє на підставі статуту, укладено договір підряду №40-06/18.

Відповідно до п.1.1. Петропавловська селищна рада доручає ТОВ «Українські системи та технології» на свій страх і ризик в межах договірної ціни приймає на себе обов`язки власними або залученими силами виконувати роботи по проекту «Реконструкція споруд та мереж каналізації смт. Петропавлівка. Коригування».

Відповідно до п. 2.1. вказаного вище договору договірна ціна є динамічною і складає 6 081 057,14 грн., оплата за вказаним вище договором здійснюється на підставі розділу 3 Порядок здійснення оплати, відповідно до якого вказані вище кошти, передбачені на 2018 рік-3 722 490грн., на 2019 рік-2 358 567, 14грн. Вказані кошти сплачуються поетапно після підписання сторонами договору ф. КБ-3 та ф. КБ-2в на відповідний об`єм виконаних будівельних робіт.

Так відповідно до рапорту старшого оперуповноваженого УЗЕ в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України капітана поліції ОСОБА_5 встановлено, що вказані вище роботи по об`єкту «Реконструкція споруд та мереж каналізації смт. Петропавлівка. Коригування» виконані не в повному об`ємі, відповідно до проплат. Так, приблизна різниця між об`ємом фактично виконаних будівельних робіт та тими, за які було здійснено проплату, складає близько 700 тис. грн., що може свідчити про наявність складу кримінального правопорушення в діях посадових осіб ТОВ «УКРСТАТ».

Враховуючи, що для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у вказаному кримінальному провадженні необхідно встановити факт наявності або відсутності розбіжностей між фактично виконаними об`ємами будівельних робіт та тими, що вказані у відповідних актах ф. КБ-2в, у зв`язку з чим виникла необхідність у проведенні огляду ділянок місцевості, будівель та споруд відповідно до проекту будівництва: «Реконструкція споруд та мереж каналізації смт. Петропавлівка. Коригування».

Також встановлено, що вказані вище ділянок місцевості, будівлі та споруди відповідно до проекту будівництва: «Реконструкція споруд та мереж каналізації смт. Петропавлівка. Коригування» належать на праві власності Петропавлівській селищній раді.

Тому слідчий просив надати дозвіл на проведення огляду за місцем розташування ділянок, будівель та споруд відповідно до проекту будівництва: «Реконструкція споруд та мереж каналізації смт. Петропавлівка. Коригування», що належать на праві власності Петропавлівській селищній раді, з метою відшукання та вилучення зразків будівельних матеріалів та з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення факту наявності або відсутності розбіжностей між фактично виконаними об`ємами будівельних робіт та тими, що вказані у відповідних актах ф. КБ-2в.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 12019040000000390 від 26.04.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України огляд здійснюється з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Згідно з ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Заслухавши слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, вважаю, що клопотання про проведення огляду є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки слідчим доведено, що в ході досудового розслідування дійсно виникла необхідність проведення огляду за місцем розташування ділянок, будівель та споруд відповідно до проекту будівництва: «Реконструкція споруд та мереж каналізації смт. Петропавлівка. Коригування», що належать на праві власності Петропавлівській селищній раді, з метою відшукання та вилучення зразків будівельних матеріалів та з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення факту наявності або відсутності розбіжностей між фактично виконаними об`ємами будівельних робіт та тими, що вказані у відповідних актах ф. КБ-2в.

Керуючись ст. ст. 110, 233-237, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим, які входять до складу слідчої групи у кримінальному провадженні № 12019040000000390 від 26.04.2019 року, дозвіл на проведення огляду за місцем розташування ділянок, будівель та споруд відповідно до проекту будівництва: «Реконструкція споруд та мереж каналізації смт. Петропавлівка. Коригування», що належать на праві власності Петропавлівській селищній раді, з метою відшукання та вилучення зразків будівельних матеріалів та з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення факту наявності або відсутності розбіжностей між фактично виконаними об`ємами будівельних робіт та тими, що вказані у відповідних актах ф. КБ-2в.

Строк дії ухвали до 11 липня 2019 року включно.

Ухвала надає право на проникнення на територію за місцем розташування ділянок, будівель та споруд відповідно до проекту будівництва: «Реконструкція споруд та мереж каналізації смт. Петропавлівка. Коригування», лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82413956
СудочинствоКримінальне
Сутьнаданнядозволу напроведення огляду

Судовий реєстр по справі —202/3858/19

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні