Ухвала
від 13.06.2019 по справі 354/852/16-ц
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/852/16-ц

Провадження № 2/354/146/19

У Х В А Л А

про призначення експертизи

13 червня 2019 року м. Яремче

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді: Польської М.В.

при секретарі: Калинчук І.О.

за участю позивача: ОСОБА_1

представника позивача: Стецюк С ОСОБА_2

представника відповідача: Багацького С.О.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Яремче клопотання про призначення судової земельно-технічної експертизи у справі за позовом ОСОБА_3 (замінено правонаступником - ОСОБА_1 ) до Яремчанської міської ради Івано-Франківської області про визнання незаконним рішення органу місцевого самоврядування, поданого позивачем та відповідачем,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Яремчанського міського суду з 04.10.2017р. (відкриття провадження) знаходиться справа за названим позовом.

З 29.03.2019 року суддя Польська М.В. приступила до виконання своїх обов`язків судді Яремчанського міського суду.

19.06.2018 року Яремчанська міська рада Івано-Франківської області подала до суду клопотання про призначення судової земельно-технічної експертизи, мотивуючи його тим, що для з`ясування обставин справи необхідні спеціальні знання у відповідній галузі науки, і тому просить призначити в цивільній справі судову земельно-технічну експертизу на вирішення якої поставити питання:

-чи відповідає конфігурація, проміри та площа земельної ділянки, що перебуває у власності ОСОБА_3 державному акту на право приватної власності на землю серії НОМЕР_1 виданого 02.11.1994 року;

-чи є порушення меж (або накладання) земельної ділянки відповідно до правовстановлюючих документів та технічної документації на земельну ділянку;

-чи знаходиться водозбірник на земельній ділянці ОСОБА_3

13.06.2019 року ОСОБА_1 подав до суду клопотання про призначення судової земельно-технічної експертизи, мотивуючи його тим, що в матеріалах цивільної справи наявні два протилежні за змістом письмові докази про місце розташування водозабірника, а тому просить призначити в цивільній справі судову земельно-технічну експертизу на вирішення якої поставити питання:

-Чи знаходиться водозбірник в межах земельної ділянки площею 0,20 га для обслуговування будівель та ведення особистого підсобного господарства по АДРЕСА_1 , згідно Державного акту на право приватної власності на землю виданого ОСОБА_3 02.11.1994 року серії НОМЕР_2 №18-21000141 (кадастровий номер НОМЕР_3 та кадастровий номер НОМЕР_4 ).

В судовому засіданні представник ОСОБА_3 підтримала клопотання позивача, та просила суд доручити проведення земельно-технічної експертизи Тернопільському відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, що знаходиться за адресою: 46025, м. Тернопіль, вул. Січових Стрільців, 4. Щодо клопотання відповідача не заперечила.

В судовому засіданні представник Яремчанської міської ради підтримав вказане клопотання відповідача та просив суд доручити проведення судової земельно-технічної експертизи Тернопільському відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, що знаходиться за адресою: 46025, м. Тернопіль, вул. Січових Стрільців, 4. Щодо клопотання позивача не заперечив.

У відповідності до вимог ч.4 ст.10 ЦПК України суд сприяє всебічному і повному з`ясуванню обставин справи: роз`яснює особам, які беруть участь у справі, їх права та обов`язки, попереджує про наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

Згідно положень ст. 143 ЦПК України , для з`ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла тощо, суд призначає експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі.

Суд погодився із заявленими клопотаннями про призначення експертизи і вважає за необхідне призначити по справі судову земельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити запитання, поставлені сторонами в обох клопотаннях.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 252 ЦПК України суд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи.

Провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених пунктом 5 частини першої статті 252 - на час проведення експертизи (п.9 ч. 1 статті 253 ЦПК України). З врахуванням даних норм суд вважає за необхідне зупинити провадження у даній цивільній справі на час проведення експертизи, оскільки справа направляється експерту вцілому. При цьому, з метою своєчасного вирішення спору у судовому порядку, суд приходить до переконання про встановлення строку проведення експертизи - до 3-х місяців.

Керуючись ст.ст. 43, 84, 91, 103, 103, 197, 260 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Клопотання ОСОБА_1 та представника Яремчанської міської ради задовольнити.

Призначити по справі за позовом ОСОБА_3 (замінено правонаступником- ОСОБА_1 ) до Яремчанської міської ради Івано-Франківської області про визнання незаконним рішення органу місцевого самоврядування, судову земельно-технічну експертизу , на вирішення якої поставити наступні запитання:

1) чи знаходиться водозбірник в межах земельної ділянки площею 0,20 га для обслуговування будівель та ведення особистого підсобного господарства по АДРЕСА_1 ), згідно Державного акту на право приватної власності на землю виданого ОСОБА_3 02.11.1994 року серії НОМЕР_2 №18-21000141 (кадастровий номер НОМЕР_3 та кадастровий номер НОМЕР_4 );

2) чи відповідає конфігурація, проміри та площа земельної ділянки, що перебуває у власності ОСОБА_3 державному акту на право приватної власності на землю серії НОМЕР_1 , виданого 02.11.1994 року;

3) чи є порушення землекористування, зокрема порушення меж (або накладання) земельної ділянки відповідно до правовстановлюючих документів та технічної документації на земельну ділянку, що перебуває у власності ОСОБА_3 державному акту на право приватної власності на землю серії НОМЕР_1 , виданого 02.11.1994 року.

Проведення судової земельно-технічної експертизи доручити Тернопільському відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, що знаходиться за адресою: 46025, м. Тернопіль, вул. Січових Стрільців, 4.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

Для проведення судової земельно-технічної експертизи направити експертам матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_3 (замінено правонаступником- ОСОБА_1 ) до Яремчанської міської ради Івано-Франківської області про визнання незаконним рішення органу місцевого самоврядування.

Витрати за проведення судової земельно-технічної експертизи покласти на сторони

рівними частинами (повідомлено усно суд про проведену уже оплату обома сторонами).

Встановити строк проведення експертизи - до 3-х місяців.

На час проведення експертизи зупинити провадження у справі до отримання висновку експерта.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду через Яремчанський міський суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (а після чого, безпосередньо до апеляційного суду) протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Головуючий суддя: М. В. Польська

СудЯремчанський міський суд Івано-Франківської області 
Дата ухвалення рішення13.06.2019
Оприлюднено18.06.2019
Номер документу82415619
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —354/852/16-ц

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

Ухвала від 26.05.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

Ухвала від 23.07.2019

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 23.07.2019

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 15.07.2019

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 13.06.2019

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 13.06.2019

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 29.05.2019

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 08.05.2019

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні