Рішення
від 19.03.2009 по справі 48/131
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 48/131 19.03.09

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

№ 48/131 19.03.2009 р.

За позовом Державн ої податкової інспекції у Со лом' янському районі м. Києв а

До Суб' єкта підприємницької діяльн ості - ОСОБА_1

Третя особа Сол ом' янська районна у м. Києві державна адміністрація

Про припине ння підприємницької діяльно сті

Суддя Сулім В.В .

Представники:

від позивача Борисова І.І. - пред. за дові р.

від відповідача не з' явився

від третьої особи н е з' явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до су ду з позовною заявою про прип инення підприємницької діял ьності суб' єкта підпри ємницької діяльності - ОС ОБА_1, у зв' язку з неподання м останнім більше року до дер жавної податкової служби док ументів бухгалтерської звіт ності, декларацій.

Представники відповідач а та третьої особи у судові за сідання не з' являлись, відп овідач відзиву на позов не на дав, а тому справа відповідно до вимог ст. 75 Господарського процесуального кодексу Укра їни розглядається за наявним и в ній матеріалами.

Розглянувши подані позива чем документи, заслухавши по яснення його представника, г осподарський суд міста Києва , -

ВСТАНОВИВ:

Суб' єкт підприємниц ької діяльності - ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМ ЕР_1) зареєстрований Жовтне вою районною державною адм іністрацією м. Києва 12.02.1997р.

Судом встановлено, що як пла тник податків відповідач пер ебуває на обліку в Державній податковій інспекції у Соло м' янському районі м. Києва

Статтею 9 Закону України „Пр о систему оподаткування” пер едбачені обов' язки платник ів податків і зборів (обов' я зкових платежів), а саме: вести бухгалтерський облік, склад ати звітність про фінансово- господарську діяльність і за безпечувати її зберігання у терміни, встановлені законам и; подавати до державних пода ткових органів та інших держ авних органів відповідно до законів декларації, бухгалте рську звітність та інші доку менти і відомості, пов' язан і з обчисленням і сплатою под атків і зборів (обов' язкови х платежів); сплачувати належ ні суми податків і зборів (обо в' язкових платежів) у встан овлені законами терміни. Про те, відповідач звіти про фіна нсово-господарську діяльніс ть до органів державної пода ткової служби не подає з ІІ кв арталу 2006р., що підтверд жується довідкою позивача (к опія в матеріалах справи).

Згідно статті 247 Господарсь кого кодексу України - у раз і здійснення суб' єктом госп одарювання діяльності, що су перечить закону чи установчи м документам, до нього може бу ти застосовано адміністрати вно-господарську санкцію у в игляді скасування державної реєстрації цього суб' єкта та його ліквідації.

Відповідно до вимог п. 2 ст. 38 З акону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” підставами для постановленн я судового рішення щодо прип инення юридичної особи, що не пов' язане з банкрутством ю ридичної особи, зокрема, є: неп одання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій; доку ментів фінансової звітності відповідно до Закону.

Таким чином, суд приходить д о висновку про обґрунтованіс ть позовних вимог і задоволе ння їх у повному обсязі.

Відповідно до п. 6 ст. 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців” у раз і, якщо в судовому рішенні щод о припинення юридичної особи у зв' язку з її ліквідацією н е призначена комісія з припи нення (ліквідаційна комісія) , державний реєстратор не піз ніше трьох робочих днів від д ати надходження такого судов ого рішення вносить до Єдино го державного реєстру запис, в якому вказує як голову комі сії з припинення (ліквідацій ної комісії) юридичної особи керівника органу управління або засновника (учасника) юри дичної особи, якщо інше не вст ановлено судовим рішенням.

Керуючись ст.ст. 59, 247 Господа рського кодексу України, ст. 38 Закону України “Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ”, п. 2 ст. 9 Закону України “Про с истему оподаткування”, ст.ст . 49, 82-85 Господарського процесуа льного кодексу України, госп одарський суд міста Києва, -

В И Р І Ш И В:

1. Позов задовольн ити.

2. Припинити підприємниць ку діяльність суб' єкта підприємницької діяльності - ОСОБА_1 (місце проживан ня: 03126, АДРЕСА_1, ідентифікац ійний код НОМЕР_1).

3. Зобов' язати Державного реєстратора відповідача про вести державну реєстрацію пр ипинення підприємницької ді яльності суб' єкта підп риємницької діяльності - ОСОБА_1.

4. Стягнути з суб' єкта підприємницької діяльності - ОСОБА_1 (місце проживан ня: 03126, АДРЕСА_1, ідентифікац ійний код НОМЕР_1) до Держа вного бюджету України 85 (вісім десят п' ять) грн. державного мита.

Видати наказ.

5. Стягнути з суб' єкта під приємницької діяльності - ОСОБА_1 (місце проживання: 03126 , АДРЕСА_1, ідентифікаційн ий код НОМЕР_1) до Держав ного бюджету України (код еко номічної класифікації доход ів 22050000, р/р 31213259700011, одержувач: УДК у Шевченківському районі, код 26077968, банк одержувача: ГУДКУ у м . Києві МФО 820019) 118 (сто вісімнадця ть) грн. витрат на інформаційн о-технічне забезпечення судо вого процесу.

Видати наказ.

6. Рішення надіслати сторо нам та Державному реєстратор у відповідача для здійснення заходів по ліквідації остан нього у встановленому законо м порядку.

7. Рішення набирає законно ї сили після закінчення 10-денн ого строку з дня його прийнят тя.

Суддя В.В.Сулім

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.03.2009
Оприлюднено10.11.2010
Номер документу8242800
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —48/131

Ухвала від 20.10.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 03.10.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Постанова від 06.07.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Рішення від 19.03.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сулім В.В.

Рішення від 27.05.2008

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сулім В.В.

Рішення від 28.04.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сулім В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні