Ухвала
від 13.06.2019 по справі 569/10292/19
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/10292/19

УХВАЛА

13 червня 2019 року

Рівненський міський суд Рівненської області в особі судді Панас О.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Інтер Прогрес , третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Акціонерне товариство Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Фінрайз про розірвання договірних зобов`язань та повернення грошових коштів, -

В С Т А Н О В И В :

До Рівненського міського суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Інтер Прогрес , третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Акціонерне товариство Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Фінрайз про розірвання договірних зобов`язань та повернення грошових коштів. Так, позивач ОСОБА_1 , який має зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 області , просить розірвати договір , який укладений в м.Київ, з ТзОВ "Інтер Прогрес", місцезнаходження - юридична адреса: м.Обухів, Київської обл., пред"явивши позов до Рівненського міського суду.

У позовній заяві місцезнаходження відповідача ТзОВ Інтер Прогрес зазначено: Київська область, м. Обухів, вул. Київська, буд. 113/4А.

Спір виник з договірних взаємовідносин сторін. Судовий збір не сплачений.

Законом України Про судоустрій і статус суддів регламентовано, що ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в суді, до підсудності якого вона віднесена процесуальним законом (ст. 8).

Цивільні справи, що виникають із договорів страхування розглядаються в порядку цивільного судочинства за правилами позовного провадження.

При цьому визначення підсудності справ, що виникають із договорів відбувається як за загальними правилами підсудності, тобто за місцезнаходженням відповідача ( ст. 27 ЦПК України), так і альтернативними (ч. 5 ст. 28 ЦПК України). Відповідно до змісту частини 8 статті 28 ЦПК України позови, що виникають з договорів, у яких зазначено місце виконання або виконувати які через їх особливість можна тільки в певному місці, можуть пред`являтися також за місцем виконання цих договорів.

Позови, що виникають з діяльності філії або представництва юридичної особи, можуть пред`являтися також за їх місцезнаходженням (ч.7 ст. 28 ЦПК України).

Відповідач у справі Товариство з обмеженою відповідальністю Інтер Прогрес ,є юридичною особою.

Відповідно до ч.2 ст. 27 ЦПК позови до юридичних осіб пред"являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Таким чином, виходячи з положень ЦПК, предмету спору, суд прийшов до висновку, що даний позов підлягає до розгляду за місцезнаходження відповідача.

Згідно з ч.1 ст. 31 ЦПК суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншому суду (п.1).

Відповідно до ч.9 ст. 187 ЦПК, якщо за результатом отримання судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку встановленому ст. 31 цього Кодексу.

Виходячи з викладеного, суд прийшов до висновку, що цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 підсудна Обухівському районному суду Київської області ( 08701, Київська область, м. Обухів, вул.. Київська, 20) в порядку цивільного судочинства, та підлягає направленню до цього суду за підсудністю.

На підставі викладеного, керуючись ч.1 ст.27, п.1 ч.1 ст.31,с ст.ст.258,259,260,261, 352, 353, 354 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Інтер Прогрес , третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Акціонерне товариство Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Фінрайз про розірвання договірних зобов`язань та повернення грошових коштів, передати за підсудністю до Обухівського районного суду Київської області ( 08701, Київська область, м. Обухів, вул. Київська, 20).

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Рівненського апеляцiйного суду через Рiвненський мiський суд або безпосередньо до Рівненського апеляцiйного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.В.Панас

Дата ухвалення рішення13.06.2019
Оприлюднено20.06.2019
Номер документу82478355
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договірних зобов`язань та повернення грошових коштів

Судовий реєстр по справі —569/10292/19

Рішення від 14.12.2020

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Рішення від 14.12.2020

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Ухвала від 10.06.2020

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Ухвала від 11.10.2019

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Постанова від 03.10.2019

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Ухвала від 13.06.2019

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні