Ухвала
від 19.06.2019 по справі 914/1151/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

19.06.2019 р. Справа № 914/1151/19

м.Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Кітаєвої С.Б., розглянувши матеріали позовної заяви: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Антонича 22 , м.Львів

до відповідача-1: Львівської міської ради, м.Львів

до відповідача-2 Виконавчого комітету Львівської міської ради, м.Львів

до відповідача-3 : Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, м.Львів

про визнання незаконним та скасування рішення про реєстрацію права власності

ВСТАНОВИВ:

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Антонича 22 звернулося до Господарського суду Львівської області з позовом до Львівської міської ради, Виконавчого комітету Львівської міської ради, Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, з вимогами:

- визнати незаконним та скасувати рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 01 квітня 2016 року № 241 про реєстрацію права комунальної власності на нежитлове приміщення першого поверху загальною площею 5,5 кв.м, позначене під літ. XXIV, згідно з поверховим планом 1-го поверху та експлікацією Інвентаризаційної справи № 1291 на будинок № 22 по АДРЕСА_1 . АДРЕСА_2 , 22, у м. Львові, наданими Обласним комунальним підприємством Львівської обласної ради Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки 20 серпня 2018 року (арк. 11 експлікації);

- визнати незаконним та скасувати запис про право власності № 14613303 про реєстрацію права комунальної власності Львівської міської ради (Ідентифікаційний код юридичної особи 04055896, пл. Ринок, 1, м. Львів) на приміщення першого поверху під літ. XXIV, загальною площею 5,5 кв.м, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 927796146101, адреса Львівська обл., м. Львів, вулиця Антонича Б.-І., будинок 22, зареєстроване 17 травня 2016 року в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та в Реєстрі прав власності на нерухоме майно.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення її без руху, зважаючи на наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Положеннями п.8 ч. 3 ст. 162 ГПК України унормовано, що позовна заява повинна містити перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

Подана на розгляд Господарського суду Львівської області позовна заява не містись відомостей, передбачених у п.8 ч.3 ст.162 ГПК України про зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

З наведених підстав позовна заява підлягає залишенню її без руху.

Суд звертає увагу позивача на те, що відповідно до ч. 3 ст. 174 ГПК України позовна заява вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом.

Крім того, суд звертає заявника на таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Частиною 3 ст. 50 ГПК України визначено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Позивач у позовній заяві зазначає третіми особами на стороні відповідачів: Департамент житлового господарства інфраструктури Львівської міської ради (79008, м.Львів, пл.Ринок, 1), Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради, (79040, м.Львів, вул.Городоцька, 299) та Обласне комунальне підприємство Львівської обласної ради Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки (79024, м.Львів, вул.В`яч.Чорновола, 54) однак, відсутній виклад обставин про необхідність залучення у справі в статусі третіх осіб та на які права чи обов`язки таких осіб та яким чином може вплинути рішення суду у даній справі, в порушення вимог ч.3 ст.50 ГПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 162, 174, 232, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Антонича 22 без руху.

2. Встановити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку Антонича 22 строк на усунення недоліків позовної заяви десять днів з дня вручення цієї ухвали.

3. Встановити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку Антонича 22 спосіб усунення недоліків позовної заяви шляхом:

- в письмовій формі (в заяві про усунення недоліків) зазначити відомості на виконання вимог п.8 ч.3 ст.162 ГПК України.

4. Попередити позивача, що відповідно до частини 4 статті 174 ГПК України, у разі якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5015/.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст.235 ГПК України.

Суддя Кітаєва С.Б.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення19.06.2019
Оприлюднено21.06.2019
Номер документу82498272
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/1151/19

Рішення від 25.11.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 30.10.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 07.10.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 30.09.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 18.09.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 08.07.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 19.06.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні