Ухвала
від 19.06.2019 по справі 127/13378/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/13378/19

Провадження № 2/127/1852/19

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

19 червня 2019 року м.Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Іщук Т.П.,

за участю секретаря судового засідання Коваленко Д.І.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Вінниці цивільну справу за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Гарант-Буд до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Вінницького міського суду Вінницької області від 24.05.2019 року позовна заява прийнята до розгляду та відкрите спрощене позовне провадження із викликом сторін.

Відповідач подав відзив на позов та клопотання про залишення позову без розгляду на підставі п.2 ч.1 ст.257 ЦПК України.

Позивач через канцелярію суду подав заяву про залишення позову без розгляду та повернення судового збору.

Сторони в підготовче засідання не з`явилися.

Зважаючи, що справа ініційована саме позивачем, суд вважає за можливе спершу розглянути його заяву.

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до ч.2 ст.279 ЦПК України, розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання.

Як свідчать матеріали справи, позивач подав заяву 12.06.2019 року, до початку розгляду справи по суті, а тому, зважаючи на право особи розпорядитися своїми процесуальними правами, суд дійшов висновку про залишення позову Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Гарант-буд до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, без розгляду, оскільки подана відповідна заява.

Зважаючи, що суд дійшов висновку про залишення позову без розгляду відповідно до заяви позивача, а тому підстави для розгляду заяви відповідача про залишення позову без розгляду відсутні.

Щодо заяви позивача про повернення судового збору, то суд звертає увагу, що відповідно до ст.7 Закону України Про судовий збір , сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі, зокрема залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків , якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням ).

Тобто, за змістом цієї норми, залишення позовної заяви без розгляду за заявою особи відносить до випадків, коли судовий збір не повертається.

Зважаючи, що суд залишив позовну заяву без розгляду за заявою позивача, тому суд не вбачає підстав для повернення йому судового збору, а тому заява в цій частині задоволенню не підлягає.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, ст.7 Закону України Про судовий збір , суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Гарант-буд до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - залишити без розгляду.

Відмовити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку Гарант-буд в задоволенні заяви про повернення судового збору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Вінницького апеляційного суду.

Суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення19.06.2019
Оприлюднено21.06.2019
Номер документу82525672
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —127/13378/19

Ухвала від 19.06.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні