Ухвала
від 21.06.2019 по справі 540/610/19
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 540/610/19

Провадження № 1-кс/540/246/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21.06.2019 року смт Машівка

Слідчий суддя Машівського районного суду Полтавської області ОСОБА_1

за участю: секретаря ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Машівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до інформації про зв`язок, -

в с т а н о в и л а :

18.06.2019 до суду надійшло зазначене клопотання, яке обґрунтоване тим, що органом досудового розслідування проводиться розслідування злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, по факту того, що 15.06.2019 року в Машівське ВП ГУНП з письмовою заявою звернулась громадянка ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителька м. Полтава про те, що її співмешканець ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , 12.06.2019 року у вечірній час поїхав на рибалку на території Машівського району і з вказаного часу на зв`язок не виходить та місце його перебування не відоме.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 користувався мобільним телефоном обладнаним СІМ карткою оператора телекомунікаційнихмереж ПрАТ« ІНФОРМАЦІЯ_3 »НОМЕР_1 та підтримував близькі стосунки з: громадянкою ОСОБА_6 , з якою перебував у незареєстрованому шлюбі, та яка користується мобільним телефоном обладнаним СІМ карткою оператора телекомунікаційних мереж ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » НОМЕР_2 , та громадянином ОСОБА_7 , який користується мобільним телефоном, обладнаним СІМ карткою оператора телекомунікаційнихмереж ПрАТ« ІНФОРМАЦІЯ_3 »НОМЕР_3 .

Окрім цього, під час огляду автомобіля «Фольцваген Гольф-3», який перебував у користуванні ОСОБА_5 , виявлено та вилучено скетч картки з додатковими СІМ картками оператора телекомунікаційних мереж ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 .

Враховуючи вищевикладене, а також тяжкість злочину і неможливість отримати відомості в інший спосіб та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація може слугувати як речовий доказ у кримінальному провадженні та має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та неможливістю іншим способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, слідчий клопоче про надання тимчасового доступу до інформації про зв`язок, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів пересування тощо, яка перебуває у володінні операторів телекомунікаційних мереж ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » і ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », у період часу з 00:00 год. 16.01.2019 року і до 24:00 год. 16.06.2019 року, з можливістю її вилучення, та зобов`язання операторів телекомунікаційних мереж виготовити на паперовому та/або електронному носії документ за вказаними вище абонентськими номерами та періодом часу з наступними відомостями: адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаним вище абонентським номером; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання вказаного абонентського номеру, міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі ІМЕІ); адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок абонента; типи з`єднання абонента: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація тощо; дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер, ІМЕІ), з яким відбувався сеанс зв`язку абонента.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав в повному обсязі, з підстав, викладених у його змісті, наполягав на його задоволенні.

Суд, заслухавши слідчого, дослідивши документи провадження, дійшов такого висновку.

З матеріалів клопотання вбачається, що 15.06.2019 року за заявою ОСОБА_4 про те, що її співмешканець ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , 12.06.2019 року у вечірній час поїхав на рибалку на території Машівського району і з вказаного часу на зв`язок не виходить і місце його перебування не відоме, були внесені відомості до ЄРДР за № 12019170250000192 з правовою кваліфікацією ст. 115 ч. 1 КК України (а.с. 2-3).

Згідно рапорту начальника СКП Машівського ВП ОСОБА_8 від 16.06.2019 р., який надійшов на виконання доручення старшого слідчого СВ ОСОБА_3 , з метою встановлення місцезнаходження ОСОБА_5 виникла необхідність в отриманні дозволу н тимчасовий доступ до інформації, яка перебуває у володіння операторів телекомунікацій в період з 16.01.2019 (враховуючи ймовірний період готування до злочину та проведення установчих даних у відношення потерпілих) по 16.06.2019 року: 380668329588, який належить гр. ОСОБА_9 , НОМЕР_1 , який належить гр. ОСОБА_5 , НОМЕР_3 , який належить гр. ОСОБА_7 , та дві картки із номерами, які були виявлені в автомобілі НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 (а.с. 4-5).

Виходячи з викладеного, суд доходить висновку, що клопотання слідчого про надання тимчасового доступу підлягає задоволенню, оскільки судом установлено, що зазначена інформація дійсно може перебувати у володінні вищевказаних мобільних операторів, має суттєве значення для розкриття злочину та надасть можливість використати її як доказ у кримінальному провадженні, оскільки на даній стадії кримінального провадження неможливо встановити осіб причетних до вчинення злочину іншими способами, ніж як шляхом отримання інформації про зв`язок споживачів телекомунікаційних послуг.

Разом з тим, в частині клопотання про надання дозволу на отримання копій документів слід відмовити, оскільки воно в цій частині суперечить вимогам ч. 2 ст. 160 та ч. 1 ст. 164 КПК України, які регламентують вимоги до клопотання та ухвали суду за наслідками його розгляду.

Одночасно суд зазначає, що зміст глави 15 КПК України полягає у наданні стороні кримінального провадження тимчасового доступу до речей і документів для ознайомлення з ними, можливості зробити копії або ж вилучити їх, тобто здійснити виїмку, якщо таке рішення прийняте слідчим суддею.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, -

у х в а л и л а:

клопотання старшогослідчого СВМашівського ВПКарлівського ВПГУНП вПолтавській області ОСОБА_3 про наданнятимчасового доступудо інформаціїпро зв`язок задовольнитичастково.

Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » надати старшому слідчому СВ Машівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області майору поліції ОСОБА_3 , заступнику начальника СВ Машівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області капітану поліції ОСОБА_10 , начальнику СВ Машівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області капітану поліції ОСОБА_11 , слідчому СВ Машівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 , слідчому СВ Машівського ВП Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області капітану поліції ОСОБА_13 - тимчасовий доступ до інформації про зв`язок,у томучислі отриманняпослуг,їх тривалості,змісту,маршрутів пересуваннятощо,абонентів: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , що перебувають у володінні оператора телекомунікаційних мереж ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за адресою: АДРЕСА_1 , та НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , що перебувають у володінні оператора телекомунікацій ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за адресою: АДРЕСА_2 , у період часу з 00:00 год. 16.01.2019 року і до 24:00 год. 16.06.2019 року, з можливістю її вилучення, з наступними відомостями:

1. адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаним вище абонентським номером;

2. ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання вказаного абонентського номеру, міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі ІМЕІ);

3. адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок абонента;

4. типи з`єднання абонента: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація тощо;

5. дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента;

6. ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер, ІМЕІ), з яким відбувався сеанс зв`язку абонента.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У випадку невиконання зазначеної ухвали, з метою відшукання речей чи документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82550905
СудочинствоКримінальне
Сутьзв`язок

Судовий реєстр по справі —540/610/19

Ухвала від 21.06.2019

Кримінальне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Рішення від 22.05.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Попов В.Ф.

Ухвала від 29.03.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Попов В.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні