Ухвала
від 24.06.2019 по справі 926/1312/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

п р о в і д к р и т т я п р о в а д ж е н н я у с п р а в і

24 червня 2019 року Справа № 926/1312/19

Суддя Ковальчук Тетяна Іванівна, розглянувши матеріали за позовом

Дочірньої компанії "Газ України" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", м. Київ,

до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Тарасовецька птахофабрика", с. Тарасівці Новоселицького району Чернівецької області,

про стягнення 3% річних та інфляційних втрат у сумі 23070,15 грн.,

В С Т А Н О В И В :

Дочірня компанія “Газ України” Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”, м. Київ, звернулася з позовом до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю “Тарасовецька птахофабрика”, с. Тарасівці Новоселицького району Чернівецької області, про стягнення 3% річних та інфляційних втрат у сумі 23070,15 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані несплатою відповідачем заборгованості, стягнутої постановою Львівського апеляційного господарського суду від 28.05.2014 р. у справі № 926/1190/13, що надає позивачеві підстави для нарахування на залишок боргу компенсаційних платежів, передбачених статтею 625 Цивільного кодексу України.

Ухвалою від 03.06.2019 р. позовну заяву ДК “Газ України” НАК “Нафтогаз України” залишено без руху, заявнику встановлено 10-тиденний строк з дня отримання ухвали для усунення зазначених у ній недоліків позовної заяви.

Згідно із заявою від 11.06.2019 р. за вих. № 31/04-1316, яка надійшла до Господарського суду Чернівецької області 19.06.2019 р., позивач усунув недоліки позовної заяви.

Розглянувши матеріали позовної заяви та заяви про усунення недоліків, суд встановив, що позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтею 162 Господарського процесуального кодексу України. Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ГПК України, відсутні.

Відповідно до частини 3 статті 12 ГПК України для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи, передбачене спрощене позовне провадження. Статтею 247 ГПК України встановлено, що в порядку спрощеного провадження розглядаються малозначні справи, зокрема ті, в яких ціна позову не перевищує 500 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Позовна заява ДК “Газ України” НАК “Нафтогаз України” містить обгрунтоване клопотання про розгляд справи в спрощеному порядку.

Враховуючи вказане клопотання позивача, те, що справа, за вирішенням якої ДК “Газ України” НАК “Нафтогаз України” звернулася до господарського суду, є малозначною, зокрема, ціна позову не перевищує 500 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, господарський суд дійшов висновку, що справу слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись статтями 12, 162, 176, 234, 247, 249, 250 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В :

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження за участю представників сторін.

3. Розгляд справи призначити у судовому засіданні на 16 липня 2019 року о 10:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернівецької області за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 14.

4. Зобов'язати позивача до дати першого судового засідання надіслати до суду:

- відповідь на відзив на позов та докази його надіслання відповідачеві.

5. Зобов'язати відповідача протягом 15-ти днів з дня вручення цієї ухвали надіслати до суду:

- відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову;

- одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду;

- надати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, якщо такі заперечення наявні.

6. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (частина 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України). При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об'єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (частини 3, 4 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

7. Звернути увагу учасників процесу на те, що відповідно до частин 2, 4, 5 статті 91 Господарського процесуального кодексу України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

При цьому, відповідно до вимог затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики № 55 від 07.04.2003 р. Національного стандарту України “Державна уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів. ДСТУ 4163-2003” на кожній сторінці наданого до матеріалів справи документу в копії повинна міститись відмітка про засвідчення, яка складається зі слів “Згідно з оригіналом”, назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

8. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до статті 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Ухвала підписана 24.06.2019 р.

Суддя Т.І. Ковальчук

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення24.06.2019
Оприлюднено26.06.2019
Номер документу82567917
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/1312/19

Судовий наказ від 28.08.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Рішення від 06.08.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 16.07.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 24.06.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 03.06.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні