Ухвала
від 20.06.2019 по справі 202/4005/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/4005/19

Провадження № 1-кс/202/6659/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

20 червня 2019 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040000000277 від 22 березня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

18 червня 2019 року слідчому судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 18 червня 2019 року.

Згідно з матеріалами клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що за результатами проведених процедур закупівель, між ІНФОРМАЦІЯ_1 та підприємством ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », укладено: договір № 1 від 15.03.2018 року на виконання робіт «Реконструкція з прибудовою клубу за адресою: АДРЕСА_1 » на загальну суму 1 251 766,00 гривень; договір № 4/05 від 05.12.2018 року на виконання робіт «Капітальний ремонт пішохідних доріжок в с. Дослідне, Дніпровського району Дніпропетровської області» на загальну суму 1 427 127,00 гривень; договір № 26/04 від 26.04.2018 року на виконання робіт «Капітальний ремонт дороги по вул. Квіткова в сел. Дослідне Дніпровського району Дніпропетровської області» на загальну суму 1 110 000,00 гривень.

Співробітниками УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України виявлено, що об`єми фактично виконаних робіт не відповідають об`ємам, зазначеним у актах приймання виконаних робіт. Розмір невідповідностей та сума спричинених матеріальних збитків підлягає встановленню у ході проведення досудового розслідування під час проведення судових будівельних та економічних експертиз.

Крім того встановлено, що відповідно до документів податкової звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » нібито закуповує у підприємств ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » будівельні матеріали. При цьому, номенклатура придбаних зазначеними підприємствами товарів відрізняється від реалізованих. Тобто, зазначеним підприємствам штучно сформовано податковий кредит за рахунок зазначення у податковій звітності неіснуючих операцій з придбання продовольчої групи товарів, а саме безалкогольних напоїв, чаю та інших продуктів, які фактично реалізовані в торгівельних мережах за готівковою формою розрахунку.

Сукупність отриманої інформації свідчить про заволодіння службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » бюджетними коштами на суму, яка підлягає встановленню у ході здійснення досудового розслідування.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що з метою доказування події кримінального правопорушення, виду і розміру шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, проведення судових будівельних, економічних, почеркознавчих експертиз, необхідно отримання тимчасового доступу до документів, які зберігаються у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме до оригіналів договорів, проектно-кошторисної документації, звітної документації щодо виконання зазначених будівельних робіт, документів щодо оплати виконаних робіт.

Наведене зумовило слідчого за погодженням з прокурором звернутись до слідчого судді з відповідним клопотанням.

З метою запобігання можливій зміни або знищення документів до яких планується отримати тимчасовий доступ, слідчий просив розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

У судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву в якій просив розглядати клопотання у його відсутність.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається без особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів може дати розпорядження про можливість вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене, вважаю, що клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження і встановлення осіб, причетних до вказаного кримінального правопорушення, необхідний доступ до документів, які знаходяться у розпорядженні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ідентифікаційний код юридичної особи - НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 .

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 131, 132, 159-166, 309, 369-372, 395 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Зобов`язати уповноважених осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ідентифікаційний код юридичної особи - НОМЕР_1 ), надати (забезпечити) слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 12019040000000277 від 22 березня 2019 року тимчасовий доступ до документів та інформації, що перебуває у розпорядженні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ідентифікаційний код юридичної особи - НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , а саме до:

- оригіналів договорів, додатків до них, специфікацій, додаткових угод, укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ІНФОРМАЦІЯ_6 , щодо виконання робіт: «Реконструкція з прибудовою клубу за адресою: АДРЕСА_1 », «Капітальний ремонт пішохідних доріжок в с. Дослідне, Дніпровського району Дніпропетровської області», «Капітальний ремонт дороги по вул. Квіткова в сел. Дослідне Дніпровського району Дніпропетровської області» у 2018-2019 роках;

- оригіналів договорів, додатків до них, специфікацій, додаткових угод, укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та підприємствами субпідрядниками, та підприємствами постачальниками будівельних матеріалів для їх використання під час виконання робіт: «Реконструкція з прибудовою клубу за адресою: АДРЕСА_1 », «Капітальний ремонт пішохідних доріжок в с. Дослідне, Дніпровського району Дніпропетровської області», «Капітальний ремонт дороги по вул. Квіткова в сел. Дослідне Дніпровського району Дніпропетровської області» у 2018-2019 роках;

- оригіналів проектно-кошторисної документації, актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В, КБ-3, відомостей ресурсів, накладних, податкових накладних, платіжних доручень, товарно-транспортних накладних, дефектних актів, інших фінансово-господарських та платіжних документів, складених на виконання договорів між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ІНФОРМАЦІЯ_6 щодо виконання робіт: «Реконструкція з прибудовою клубу за адресою: АДРЕСА_1 », «Капітальний ремонт пішохідних доріжок в с. Дослідне, Дніпровського району Дніпропетровської області», «Капітальний ремонт дороги по вул. Квіткова в сел. Дослідне Дніпровського району Дніпропетровської області» у 2018-2019 роках;

- оригіналів проектно-кошторисної документації, актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В, КБ-3, відомостей ресурсів, накладних, податкових накладних, платіжних доручень, товарно-транспортних накладних, дефектних актів, інших фінансово-господарських та платіжних документів, складених на виконання договорів між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та підприємствами субпідрядниками, та підприємствами постачальниками будівельних матеріалів для їх використання під час виконання робіт: «Реконструкція з прибудовою клубу за адресою: АДРЕСА_1 », «Капітальний ремонт пішохідних доріжок в с. Дослідне, Дніпровського району Дніпропетровської області», «Капітальний ремонт дороги по вул. Квіткова в сел. Дослідне Дніпровського району Дніпропетровської області» у 2018-2019 роках;

- оригіналів документів листування між службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ІНФОРМАЦІЯ_6 щодо виконання робіт: «Реконструкція з прибудовою клубу за адресою: АДРЕСА_1 », «Капітальний ремонт пішохідних доріжок в с. Дослідне, Дніпровського району Дніпропетровської області», «Капітальний ремонт дороги по вул. Квіткова в сел. Дослідне Дніпровського району Дніпропетровської області» у 2018-2019 роках;

- оригіналів документів листування між службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та підприємствами субпідрядниками, та підприємствами постачальниками будівельних матеріалів для їх використання під час виконання робіт: «Реконструкція з прибудовою клубу за адресою: АДРЕСА_1 », «Капітальний ремонт пішохідних доріжок в с. Дослідне, Дніпровського району Дніпропетровської області», «Капітальний ремонт дороги по вул. Квіткова в сел. Дослідне Дніпровського району Дніпропетровської області» у 2018-2019 роках;

- оригіналів договорів, фінансово-господарських документів, первинних бухгалтерських, платіжних документів, складених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ідентифікаційний код юридичної особи - НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ідентифікаційний код юридичної особи - НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ідентифікаційний код юридичної особи - НОМЕР_4 ).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк виконання ухвали до 18 липня 2019 року.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82570555
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —202/4005/19

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні