Ухвала
від 11.04.2019 по справі 488/8/18
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 488/8/18

Провадження № 1-кс/488/645/19

У Х В А Л А

11.04.2019 року

Слідчий суддя Корабельного районного суду м.Миколаєва ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю,

в с т а н о в и в :

Слідчий звернувся із відповідним клопотанням в рамках досудового розслідування кримінальних правопорушень, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань 01 вересня 2017 року за № 12017150050002172 за ознаками ст.307 ч.2, ст. 321 ч. 3 КК України.

В клопотанні порушується питання про надання тимчасового доступу до документів та фотографій в електронному та друкованому вигляді, які перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до:

- інформації про те, які банківські операції проводились з рахунками: НОМЕР_1 та НОМЕР_2 за період з 06 квітня 2018 року по 30 квітня 2018 року, в яких банкоматах або відділеннях банку проводились можливі банківські операції та місце їх розташування;

- інформації про фотознімки осіб, які користувалися банківськими картками НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , під час всіх випадків роботи з нею, зроблені фотокамерами банкоматів або камерами спостереження в відділеннях банку за період з 06 квітня 2018 року по 30 квітня 2018 року;

- відомостей, чи підключена до банківських карток НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , послуга « ІНФОРМАЦІЯ_2 » і якщо так, то вказати номери телефонів, за допомогою яких можливий вхід у вказану систему, а також ІР-адреси, з яких здійснювалось підключення послуги та ІР-адреси, з яких здійснювали входи у вказану систему; відомостей про номер телефону, на який надходять смс - повідомлення про нарахування/зняття грошових коштів по карткових рахунках НОМЕР_1 та НОМЕР_2 та інші операції за період з 06 квітня 2018 року по 30 квітня 2018 року.

Як встановлено в ході досудового розслідування, на початку вересня 2017 року, більш точної дати в ході слідства встановити не вдалося, ОСОБА_3 переслідуючи мету незаконного збагачення, обрав як джерело накопичення коштів, діяльність пов`язану зі збутом на території м.Миколаєва наркотичних речовин, для чого також вирішив залучити ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , які погодилися на пропозицію останнього. В подальшому ОСОБА_3 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 та ОСОБА_5 придбали у невстановленої досудовим розслідуванням особи з метою збуту невстановлену кількість наркотичного засобу метадону (фенадону) і сильнодіючого лікарського засобу дифенгідраміну (димедролу), обіг якого обмежено і стосовно якого встановлюються заходи контролю та почали незаконно зберігати у невстановленому досудовим розслідуванням місці.

Згідно з розподіленими між собою ролями, ОСОБА_4 повинен був розміщати певну кількість зазначених наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів, які попередньо були розфасовані по пакунках різної ваги та кількості, в схованках (закладках) на території м.Миколаєва з метою подальшого збуту. Про конкретне розташування місця тимчасового збереження (закладки) та кількість, схованих в ньому наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів, ОСОБА_4 за допомогою мобільного зв`язку повинен був повідомляти ОСОБА_3 та ОСОБА_5 , які згідно з розподіленими між собою ролями, виконували функції «диспетчерів». Зокрема, ОСОБА_3 та ОСОБА_5 використовуючи абонентський номер оператора мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - НОМЕР_3 , конспіруючи свої справжні ім`я, вигаданими, приймали від наркозалежних осіб замовлення на придбання у них наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів. Після чого, повідомляли наркозалежним особам вартість замовленої ними кількості наркотичних або сильнодіючих лікарських засобів та спосіб оплати за них, а саме шляхом переказу грошових коштів на банківські карткові рахунки, відкритих в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за № НОМЕР_2 , оформленої на ім`я ОСОБА_6 та № НОМЕР_1 , оформленої на ім`я ОСОБА_7 .

Після здійснення оплати наркозалежною особою за придбану нею кількість наркотичних чи сильнодіючих лікарських засобів, ОСОБА_3 або ОСОБА_5 повідомляли їй місце розташування тимчасового збереження (закладки) вказаних засобів.

Так, 06 квітня 2018 року близько 11 год. 16 хв., ОСОБА_8 , особисті дані якої змінено відповідно до Закону України «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні», діючи під контролем працівників поліції, зателефонувала на абонентський номер оператора мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - НОМЕР_3 , що знаходився на той час у користуванні ОСОБА_5 та домовилась з останнім про придбання у нього певної кількості наркотичного засобу за 500 грн. В свою чергу ОСОБА_5 , отримуючи замовлення від ОСОБА_8 на реалізацію їй наркотичного засобу, представився вигаданим ім`ям « ОСОБА_9 » та повідомив ОСОБА_8 для переказу грошових коштів банківський картковий рахунок за № НОМЕР_2 , відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і оформлений на ім`я ОСОБА_6 .

В подальшому, близько 11 год. 20 хв., ОСОБА_8 знаходячись біля банківського терміналу, розташованого у відділенні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_2 , здійснила переказ грошових коштів у сумі 500 грн. на вищевказану банківську картку.

Після підтвердження зарахування вказаної суми грошових коштів на банківську картку, близько 11 год. 24 хв., ОСОБА_5 , діючи за попередньою змовою з невстановленою особою, повідомив ОСОБА_8 адресу розміщення наркотичного засобу (закладки) здійсненого невстановленою особою, а саме, схованому у клумбі по АДРЕСА_3 , тобто у такий спосіб збув ОСОБА_8 гумовий пакунок з рідиною коричневого кольору у складі якої виявлено наркотичний засіб метадон, маса якого в рідині становить 0,0322 г.

Крім того, 06 квітня 2018 року близько 13 год. 38 хв., ОСОБА_8 , діючи під контролем працівників поліції, зателефонувала на абонентський номер оператора мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - НОМЕР_3 , що знаходився у користуванні ОСОБА_5 та домовилась з останнім про придбання у нього певної кількості наркотичного засобу за 400 грн. В свою чергу ОСОБА_5 , отримуючи замовлення від ОСОБА_8 на реалізацію їй наркотичного засобу, представився вигаданим ім`ям « ОСОБА_9 » та повідомив ОСОБА_8 для переказу грошових коштів банківський картковий рахунок за № НОМЕР_2 , відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і оформлений на ім`я ОСОБА_6 .

В подальшому, близько 13 год. 42 хв., ОСОБА_8 знаходячись біля банківського терміналу, розташованого у приміщенні ТЦ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_4 , здійснила переказ грошових коштів у сумі 400 грн. на вищевказану банківську картку.

Після підтвердження зарахування вказаної суми грошових коштів на банківську картку, близько 13 год. 46 хв., ОСОБА_5 , діючи за попередньою змовою з невстановленою особою, повідомив ОСОБА_8 адресу розміщення наркотичного засобу (закладки) здійсненого невстановленою особою, а саме, схованому у металевій трубі воріт по АДРЕСА_5 , тобто у такий спосіб збув ОСОБА_8 полімерний пакунок з кристалічною речовиною білого кольору у складі якої виявлено наркотичний засіб метадон, масою 0,1025г. та сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), масою 0,0934г., а також 2 таблетки сильнодіючого лікарського засобу дифенгідраміну (димедролу), загальною масою 0,099г.

13 квітня 2018 року близько 15 год. 16 хв., ОСОБА_8 , діючи під контролем працівників поліції, зателефонувала на абонентський номер оператора мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - НОМЕР_3 , що знаходився на той час у користуванні ОСОБА_3 та домовилась з останнім про придбання у нього певної кількості наркотичного засобу за 1 200 грн. В свою чергу ОСОБА_3 , отримуючи замовлення від ОСОБА_8 на реалізацію їй наркотичного засобу, представився вигаданим ім`ям « ОСОБА_10 » та повідомив ОСОБА_8 для переказу грошових коштів банківський картковий рахунок за № НОМЕР_2 , відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і оформлений на ім`я ОСОБА_6 .

В подальшому, близько 15 год. 49 хв., ОСОБА_8 знаходячись біля банківського терміналу, розташованого у відділенні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_2 , здійснила переказ грошових коштів у сумі 1 200 грн. на вищевказану банківську картку.

В цей же день у період часу з 15 год. 47 хв. по 15 год. 48 хв., ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3 та перебуваючи біля будинку АДРЕСА_6 , розмістив у палісаднику вказаного будинку пакунок з наркотичним засобом (закладку), про місцезнаходження якого повідомив ОСОБА_3 .

Після підтвердження зарахування вказаної суми грошових коштів на банківську картку, ОСОБА_3 повідомив ОСОБА_8 адресу розміщення наркотичного засобу (закладки) здійсненого ОСОБА_4 , а саме, схованому у палісаднику біля будинку АДРЕСА_6 , тобто у такий спосіб збув ОСОБА_8 полімерний пакунок з 3-ма згортками кристалічної речовини білого кольору у складі якої виявлено наркотичний засіб метадон, загальною масою 0,2805г. та сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,2516г., а також 6 таблеток сильнодіючого лікарського засобу дифенгідраміну (димедролу), загальною масою 0,297г.

Крім того, 13 квітня 2018 року близько 15 год. 40 хв., ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3 та перебуваючи біля будинку АДРЕСА_3 , розмістив між вказаним будинком та деревом пакунок з наркотичним та сильнодіючим лікарським засобом (закладку), про місцезнаходження якого повідомив ОСОБА_3 .

Того ж дня, близько 17 год. 46 хв., ОСОБА_8 , діючи під контролем працівників поліції, зателефонувала на абонентський номер оператора мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - НОМЕР_3 , що знаходився у користуванні ОСОБА_3 та домовилась з останнім про придбання у нього певної кількості наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів за 900 грн. В свою чергу ОСОБА_3 , отримуючи замовлення від ОСОБА_8 на реалізацію їй наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів, представився вигаданим ім`ям « ОСОБА_10 » та повідомив ОСОБА_8 для переказу грошових коштів банківський картковий рахунок за № НОМЕР_2 , відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і оформлений на ім`я ОСОБА_6 .

В подальшому, близько 17 год. 54 хв., ОСОБА_8 знаходячись біля банківського терміналу, розташованого у магазині « ІНФОРМАЦІЯ_5 » по АДРЕСА_7 , здійснила переказ грошових коштів у сумі 900 грн. на вищевказану банківську картку.

Після підтвердження зарахування вказаної суми грошових коштів на банківську картку, ОСОБА_3 повідомив ОСОБА_8 адресу розміщення наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів (закладки) здійсненого ОСОБА_4 , а саме, схованих біля будинку АДРЕСА_3 , тобто у такий спосіб збув ОСОБА_8 гумовий пакунок з рідиною коричневого кольору у складі якої виявлено наркотичний засіб метадон, маса якого в рідині становить 0,0835г., а також 2 таблетки сильнодіючого лікарського засобу дифенгідраміну (димедролу), загальною масою 0,0981г.

Крім того, 20 квітня 2018 року близько 14 год. 41 хв., ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_5 та перебуваючи біля гаражу № НОМЕР_4 по АДРЕСА_8 , розмістив біля воріт вказаного гаражу пакунок з наркотичним та сильнодіючим лікарським засобом (закладку), про місцезнаходження якого повідомив ОСОБА_5 .

В цей же день, близько 17 год. 01 хв., ОСОБА_8 , діючи під контролем працівників поліції, зателефонувала на абонентський номер оператора мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - НОМЕР_3 , що знаходився у користуванні ОСОБА_5 та домовилась з останнім про придбання у нього певної кількості наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів за 1 200 грн. В свою чергу ОСОБА_5 , отримуючи замовлення від ОСОБА_8 на реалізацію їй наркотичного засобу, представився вигаданим ім`ям « ОСОБА_9 » та повідомив ОСОБА_8 для переказу грошових коштів банківський картковий рахунок за № НОМЕР_1 , відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і оформлений на ім`я ОСОБА_7 .

В подальшому, близько 17 год. 05 хв., ОСОБА_8 знаходячись біля банківського терміналу, розташованого у приміщенні магазину « ІНФОРМАЦІЯ_5 » по АДРЕСА_9 , здійснила переказ грошових коштів у сумі 1 200 грн. на вищевказану банківську картку.

Після підтвердження зарахування вказаної суми грошових коштів на банківську картку, ОСОБА_5 повідомив ОСОБА_8 адресу розміщення наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів (закладки) здійсненого ОСОБА_4 , а саме, схованих біля воріт гаражу № НОМЕР_4 по АДРЕСА_8 , тобто у такий спосіб збув ОСОБА_8 полімерний пакунок з 3-ма згортками кристалічної речовини білого кольору у складі якої виявлено наркотичний засіб метадон, загальною масою 0,31г. та сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,21г., а також 6 таблеток сильнодіючого лікарського засобу дифенгідраміну (димедролу), загальною масою 0,297г.

Саме з метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та ідентифікації інших осіб причетних до вчинення даного кримінального правопорушення і виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до вказаної вище інформації.

Дослідивши письмові докази, додані до клопотання, слідчий суддя приходить до переконання про можливість задовольнити клопотання.

Так, інформація, про доступ до якої йдеться, відповідно до положень п.5 ч.1 ст.162 КПК України та ст.60 Закону України «Про банки і банківську діяльність» відноситься до охоронюваної законом таємниці, і в той же час вона може бути використана для встановлення фактичних обставин у кримінальному провадженні та ідентифікації інших осіб причетних до правопорушення.

Особи, які причетні до вказаного вище кримінального правопорушення, використовували зазначені банківські рахунки для отримання коштів за незаконний збут наркотичних засобів та/або зняття готівки.

Відповідна інформація міститься в документах, що перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », проте без отримання доступу до вказаної інформації неможливо визначити коло осіб, які могли би бути причетними до правопорушення.

При цьому, задовольняючи клопотання, слідчий суддя відмічає високий рівень організації кримінального правопорушення та його підвищену суспільну небезпеку, яка спрямована проти громадського здоров?я.

Керуючись ст.ст.131, 132, 159, 164, ч.4 ст.107 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Корабельного ВП ГУНП України в Миколаївській області ОСОБА_11 право на тимчасовий доступ до документів та фотографій в електронному та друкованому вигляді, які перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до:

- інформації про те, які банківські операції проводились з рахунками: НОМЕР_1 та НОМЕР_2 за період з 06 квітня 2018 року по 30 квітня 2018 року, в яких банкоматах або відділеннях банку проводились можливі банківські операції та місце їх розташування;

- інформації про фотознімки осіб, які користувалися банківськими картками НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , під час всіх випадків роботи з нею, зроблені фотокамерами банкоматів або камерами спостереження в відділеннях банку за період з 06 квітня 2018 року по 30 квітня 2018 року;

- відомостей, чи підключена до банківських карток НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , послуга « ІНФОРМАЦІЯ_2 » і якщо так, то вказати номери телефонів, за допомогою яких можливий вхід у вказану систему, а також ІР-адреси, з яких здійснювалось підключення послуги та ІР-адреси, з яких здійснювали входи у вказану систему; відомостей про номер телефону, на який надходять смс - повідомлення про нарахування/зняття грошових коштів по карткових рахунках НОМЕР_1 та НОМЕР_2 та інші операції за період з 06 квітня 2018 року по 30 квітня 2018 року.

Керівнику установи або за його вказівкою іншим відповідальним особам забезпечити доступ зазначеної вище посадової особи до вказаних документів, надавши можливість їх вилучення та/або копіювання з урахуванням обмежень, встановлених ч.2 ст.159 КПК України.

Встановити строк дії ухвали до 10 травня 2019 року включно.

Роз`яснити особі, на яку покладений обов`язок видати зазначені в ухвалі документи, що у разі невиконання ухвали слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених в ухвалі речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82591007
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —488/8/18

Ухвала від 22.12.2018

Кримінальне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Головіна Т. М.

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Головіна Т. М.

Ухвала від 14.01.2019

Кримінальне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Ухвала від 14.01.2019

Кримінальне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Ухвала від 14.01.2019

Кримінальне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Ухвала від 10.01.2019

Кримінальне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Ухвала від 10.01.2019

Кримінальне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні