Ухвала
від 01.07.2019 по справі 466/4140/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/4140/19

У Х В А Л А

01 липня 2019 року

Шевченківський районний суд м. Львова

в складі: головуючий - суддя Едер П.Т.

секретар Химук В.І.

з участю: представника позивача Безкоровайної Ю.Я.

відповідача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Львові цивільну справу за позовною заявою Львівського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення коштів,

в с т а н о в и в :

В провадженні Шевченківського районного суду м. Львова знаходиться цивільна справа №466/4140/19, за позовом Львівського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення коштів в сумі 20 152,04 грн.

В судовому засіданні відповідач подала заяву про залучення до розгляду цієї справи у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача відносно предмету спору- ТОВ Будівельна група Синергія , оскільки позивач- Львівський міський центр зайнятості у позові до неї - ОСОБА_1 , вказує що відповідач під час перебування на обліку як безробітна у Львівському міському центрі зайнятості працевлаштувалася з 21.06.2018 року на посаду юриста у ТОВ Будівельна група Синергія . Відповідач стверджує, що наведене не відповідає дійсності.

Також відповідач вказала, що підставою участі третьої особи у справі є її юридична заінтересованість, яка ґрунтується на матеріально-правових відносинах з однією із сторін, або обґрунтоване припущення, що судове рішення може вплинути на права і обов`язки осіб, які не є стороною у справі.

Крім того відповідач подала клопотання про витребування у ТОВ Будівельна група Синергія завірені копії підтверджуючих документів щодо перебування ОСОБА_1 у трудових (чи цивільно- правових відносинах) із зазначенням періоду цих відносин та отримання доходу

Уповноважений представник позивача ОСОБА_2 заперечила проти залучення третьої особи, вважаючи наведені доводи безпідставними, оскільки на її думку спір інтересів ТОВ Будівельна група Синергія не зачіпає.

Заслухавши думку сторін суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін, їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Дослідивши матеріали справи, котрими обгрунтовано заяву про залучення третьої особи та заслухавши пояснення сторін щодо залучення третьої особи, суд вважає, що рішення у даній справі може вплинути на права або обов`язки ТОВ Будівельна група Синергія щодо сторін у справі.

Так, при розгляді питання про залучення третьої особи суду не спростовано доводів, що підставою участі ТОВ Будівельна група Синергія , як третьої особи у цій справі може бути її юридична заінтересованість, яка ґрунтується на матеріально-правових відносинах з відповідачем, або обґрунтоване припущення, що судове рішення може вплинути на права і обов`язки осіб, які не є стороною у справі.

Крім того, не залучення ТОВ Будівельна група Синергія третьою особою у справу може призвести до порушення конституційного права на доступ до правосуддя.

Таким чином суд дійшов висновку, що ТОВ Будівельна група Синергія слід залучити до участі у даній справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Керуючись ст. ст. 43, 49, 53, 260 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

заяву ОСОБА_1 про залучення ТОВ Будівельна група Синергія до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити ТОВ Будівельна група Синергія (код ЄДРПОУ 38733480, юридична адреса: вул. Мечникова, 6.101-А, м. Ірпінь, Київська область, 08200) до участі у цивільній справі за позовною заявою Львівського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення коштів в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Витребувати у ТОВ Будівельна група Синергія (код ЄДРПОУ 38733480, юридична адреса: вул. Мечникова, 6.101-А, м. Ірпінь, Київська область, 08200) належно завірені копії підтверджуючих документів щодо перебування ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 ідентифікаційний номер НОМЕР_1 у трудових (чи цивільно- правових відносинах) із зазначенням періоду цих відносин та отримання доходу, а саме:

1. Заяву від ОСОБА_1 про прийняття на роботу;

2. Наказ про прийняття на роботу ОСОБА_1 ;

3. Трудовий договір укладений із ОСОБА_1 ;

4. Підтвердження про видачу ОСОБА_1 трудової книжки;

5. Підтвердження про виплату ОСОБА_1 заробітньої плати;

6. Заяву від ОСОБА_1 на звільнення з роботи;

7. Наказ про звільнення з роботи ОСОБА_1 .

Згідно ч. 7 ст. 84 ЦПК України Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Скерувати копію ухвали та копію позовної заяви третій особі для відома та повідомлення про час та місце розгляду справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: П. Т. Едер

Дата ухвалення рішення01.07.2019
Оприлюднено02.07.2019

Судовий реєстр по справі —466/4140/19

Рішення від 27.04.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Едер П. Т.

Рішення від 26.04.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Едер П. Т.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Едер П. Т.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Едер П. Т.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Едер П. Т.

Ухвала від 01.07.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Едер П. Т.

Ухвала від 29.05.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Едер П. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні