Ухвала
від 01.07.2019 по справі 477/1607/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 477/1607/19

Провадження № 2/477/759/19

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

01 липня 2019 року м. Миколаїв

Суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області Полішко В.В., вивчивши матеріали позовної заяви заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 2 в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , фермерського господарства Аргумент про визнання незаконними та скасування наказів, скасування запису у Державному реєстрі речових прав та витребування земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

26 червня 2019 року Миколаївської місцевою прокуратурою № 2 пред`явлено до суду позов в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, в якому просить визнати незаконним та скасувати наказ Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області від 09 січня 2019 року № 69/0/14-19-СГ, яким затверджено проект землеустрою та надано у власність ОСОБА_1 земельну ділянку загальною площею 0,69 га (кадастровий номер НОМЕР_1 ) для ведення особистого селянського господарства в межах території Новомиколаївської сільської ради Вітовського району Миколаївської області. Також, просить скасувати у Державному реєстрацію речових прав на нерухоме майно запис №29899376 від 15 січня 2019 року про реєстрацію права власності на земельну ділянку з кадастровим номером НОМЕР_1 за ОСОБА_1 . Крім цього, просить витребувати у Фермерського господарства Аргумент (ЄДРПОУ 39950359) у власність держави в особі Головного управління Держгеокадастра у Миколаївській області вище вказану земельну ділянку та стягнути з відповідачів судовий збір.

Розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали вважаю, що позовна заява подана позивачем без додержання вимог статі 175 ЦПК України і підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Статтею 42 ЦПК України визначений склад учасників справи. Так, відповідно до частини 1 статті 42 ЦПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Як передбачено пунктом 2 частини 3 статті 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Однак, в порушення зазначених вимог у поданій позовній заяві заступник керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 2 у переліку сторін не зазначив хто саме є позивачем та відповідачем.

Крім цього, позов поданий в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, разом з тим у позовній заяві ставиться питання щодо скасування наказу цієї установи.

Враховуючи викладене, заступнику керівника Місцевої прокуратури № 2 необхідно звернутися до суду з позовною заявою в новій редакції в якій зазначити склад учасників справи та визначитись з позовними вимогами.

Відповідно до частини 1 статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, керуючись статтею 185 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 2 в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , фермерського господарства Аргумент про визнання незаконними та скасування наказів, скасування запису у Державному реєстрі речових прав та витребування земельної ділянки залишити без руху.

Повідомити заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 2 про необхідність виправлення зазначених недоліків заяви у спосіб, визначений в мотивувальній частині ухвали, протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали .

У разі невиконання вимоги суду у вказаний строк позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Полішко

Дата ухвалення рішення01.07.2019
Оприлюднено03.07.2019
Номер документу82742735
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —477/1607/19

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Рішення від 03.08.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 16.03.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Рішення від 09.01.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Рішення від 28.12.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 26.11.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 10.07.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 01.07.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 01.07.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні