Ухвала
від 01.07.2019 по справі 766/1786/19
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/1786/19

н/п 1-кс/766/10090/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.07.2019 року

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши клопотання слідчого СВ Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 про проведення експертизи,

ВСТАНОВИВ:

01.07.2019 року слідчий звернувся до суду з клопотанням в порядкуст.ст. 244, 245 КПК Українипро проведення експертизи.

В обґрунтування клопотання, слідчий посилається на те, що в провадженні СВ Херсонського відділу поліції ГУ НП в Херсонській області перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018230040004333 від 27.11.2018 року, з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст.191 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що до СВ Херсонського ВП ГУ НП в Херсонській області надійшли матеріали СБУ про протиправну діяльність посадової особи директора Комунального підприємства «Парки Херсона» Херсонської міської ради (далі КП «Парки Херсона» ХМР) та фізичної особи-підприємця ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянка України, уродженка м. Херсон Херсонської області, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Встановлено, що замовником робіт за проектом «Поточний ремонт фасаду нежитлових приміщень будівлі «Зеленого театру» (м. Херсон) виступило КП «Парки Херсона» ХМР, генпідрядником та розробником відповідної документації щодо реалізації проекту виступила фізична особа підприємець « ОСОБА_4 » (далі ФОП « ОСОБА_4 »). Основним видом діяльності ФОП « ОСОБА_4 » є загальне прибирання будинків та лісозаготівля.

Загальна вартість проведених робіт, згідно кошторисної документації за проектом «Поточний ремонт фасаду нежитлових приміщень будівлі «Зеленого театру» (м. Херсон), складає близько 93 тис. грн.

В ході перевірочних заходів встановлено, що в акти виконаних робіт внесені недостовірні відомості, а саме: генпідрядником фактично не виконана низка будівельних робіт, а саме:

- готування важкого бетону на гравії (клас бетону В7,5) 100 м/куб. (загальна вартість робіт склала 5 тис. грн.);

- встановлення блоків газобетоних 600*200*400 670 шт. (загальна вартість робіт приблизно 50 тис. грн. Фактична вартість здіснених робіт щодо встановлення блоків газобетонних склала приблизно 5 тис. грн.).

Встановлено, що приймання виконаних робіт керівником замовником ( ОСОБА_5 ) проводилось формально, не здійснювався та не проводився контроль як за процесом будівельних робіт, так і за виконанням підрядником робіт.

Таким чином, шляхом не виконання вищевказаних робіт та внесення завідомо неправдивих відомостей у звітну фінансово-господарську документацію, ОСОБА_5 здійснена розтрата близько 50 тис. грн. з місцевого бюджету.

Враховуючи зазначене, в діях директора КП «Парки Херсона» ОСОБА_5 , які призвели до розтрати ним державних коштів, вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ст. 366 КК України.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав до суду заяву в якій просив провести розгляд справи за його відсутності. Клопотання підтримує у повному обсязі, просить задовольнити його з підстав викладених у ньому.

Відповідно до ст. 107 ч.4 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалось.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та надані в його обґрунтування матеріали, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Відповідно до ст. 243 КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Відповідно до ст. 244 КПК України у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Відповідно до ч. 7ст. 244 КПК України, до ухвали слідчого судді про доручення проведення експертизи включаються запитання, поставлені перед експертом особою, яка звернулася з відповідним клопотанням.

Ініціатором клопотання доведено, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Керуючись положеннями ст.ст. 40, 110, 242, 243, 244, 245КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити

Доручити експертам Миколаївського відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, який розташований за адресою: 54038, Миколаївська область, м. Миколаїв, вул. Карпенка, буд. 27, провести комплексну судово-економічну та будівельно-технічну експертизу із залученням експертів установи, для вирішення наступних питань:

І. Чи відповідає розроблена проектно-кошторисна документація по поточному ремонту фасаду нежитлових приміщень будівлі «Зеленого театру» (м. Херсон) вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва (ДБН, СНиП тощо)? Якщо не відповідає, то в чому полягають невідповідність?

ІІ. Чи відповідає обсяг та вартість фактично виконаних робіт по поточному ремонту фасаду нежитлових приміщень будівлі «Зеленого театру» (м. Херсон), зокрема: встановлення блоків газобетоних 600*200*400 670 шт.? Якщо не відповідає, то яка різниця між фактично виконаними роботами та даними внесеними в акти виконаних робіт?

ІІІ. Яка вартість будівельних робіт по поточному ремонту фасаду нежитлових приміщень будівлі «Зеленого театру» (м. Херсон), зокрема: встановлення блоків газобетоних 600*200*400 670 шт.? Якщо вартість робіт та матеріалів завищена то на яку суму?

Чи відповідають будівельні матеріали, які застосовувались у поточному ремонті фасаду нежитлових приміщень будівлі «Зеленого театру» (м. Херсон), зокрема: блоки газобетоні 600*200*400 в кількості 670 шт. фактичній кількості встановлених блоків та матеріалу зазначеного в кошторисній частині вказаній документації (газобетон)?

Чи відповідає перерахована сума коштів з рахунку міського бюджету (замовник) на рахунок ФОП « ОСОБА_4 » для виконання робіт за договором від 19 жовтня 2019 року №55 згідно проекту «Поточний ремонт фасаду нежитлових приміщень будівлі «Зеленого театру» (м. Херсон)?

Надання об`єктів дослідження до Миколаївського відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України доручити слідчому.

ЗобовЧязати Миколаївське відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України результати експертного дослідження за винесеною ухвалою суду надати начальнику або слідчому слідчого відділення Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області (73000, Херсонська область, м. Херсон, вул. Маяковського, буд. 10) чи іншому працівнику вказаного відділення поліції за дорученням начальника органу досудового розслідування для долучення до матеріалів кримінального провадження.

Попередити експерта про відповідальність за завідомо неправдивий висновок (ст. 384 КК України) або за відмову від виконання покладених обов`язків (ст. 385 КК України).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення01.07.2019
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу82749433
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення експертизи

Судовий реєстр по справі —766/1786/19

Ухвала від 25.05.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 25.11.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 15.11.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 21.10.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 09.10.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 01.07.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 01.02.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 01.02.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні