Ухвала
від 01.07.2019 по справі 210/3596/19
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/3596/19

Провадження № 1-кс/210/2209/19

"01" липня 2019 р.

Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді: ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання: ОСОБА_2 ,

слідчого: ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, клопотання слідчого СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області молодшим радником юстиції ОСОБА_4 , винесене в рамках кримінального провадження №12019040710001014 від 26 червня 2019 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.309 ч.1 КК України, про дозвіл на проведення обшуку житла, -

В С Т А Н О В И В:

26 червня 2019 року до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області звернувся слідчий СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 із вищевказаним клопотанням, яке обґрунтовано тим, що СВ Металургійного ВП КВП ГУПН в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019040710001014 від 26 червня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.309 ч.1 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що 25 червня 2019 року, о 18:05 годині в ході проведення огляду з гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в за адресою: АДРЕСА_1 , було виявлено та вилучено пакет з речовиною зеленого кольору, рослинного походження (ЄО №12608 від 25.06.2019 року).

25.06.2019 року по спецлінії «102» надійшло повідомлення про те, що за адресою АДРЕСА_1 , про те що мешканець гуртожитку привів з собою неповнолітню дівчину, яка знаходилась під дією наркотичних речовин, про що викликає поліцію.

Приїздом СОГ Металургійного ВП КВП було встановлено власника (користувача) приміщення АДРЕСА_2 , а саме ОСОБА_6 , яка повідомила що вона є власницею та звернулась із відповідною заявою про дозвіл працівникам СОГ Металургійного ВП КВП провести огляд приміщення в кімнаті №139.

Так 25.06.2019 року в результаті виникнення обставин невідкладної необхідності, на підставі ст.234 ч.1 КПК України, в період часу з 19:00 годин до 19:50 годин, працівниками поліції до постановлення ухвали слідчого судді проведено огляд приміщення у відповідності вимог КПК України, слідчим СВ Металургійного ВП КВП ОСОБА_7 в присутності двох понятих, згідно з правилами КПК передбаченими для огляду та обшуку житла, за адресою: АДРЕСА_2 в ході якого встановлено: що на момент огляду даного приміщення знаходились ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_5 . Де з лівої сторони від входу до приміщення знаходиться письмовий дерев`яний стіл поверх якого знаходиться обрізана пластикова пляшка з верхньої сторони, об`ємом 2л. «Байкал» з водою у якій знаходиться пляшка об`ємом 1л. «Пепсі» обрізана з нижньої сторони. На верхній частині частині пляшка «Пепсі» обгорнута фольгою. Також на даному столі знаходиться пляшка «Пепсі» обрізана з нижньої сторони, об`ємом 1л., з накипом невідомої речовини. Дві пластикові пляшки обрізані знизу було вилучено та упаковані до спеціального пакету Національної поліції України №7131104. З правої сторони у дивані виявлено поліетиленовий пакет у середині якого виявлено 124 (сто двадцять чотири) сліп пакета із невстановленою речовиною, зеленого кольору, рослинного походження, яка була вилучена до спеціального пакету Національної поліції України №7131102. Біля дивану в сумці, виявлено ще 22 сліп пакети із невстановленою речовиною, зеленого кольору, рослинного походження, які упаковані до спеціального пакету Національної поліції України №7131103. Виявлено грошові кошти у національній валюті України в розмірі 1590грн. та упаковано до спеціального пакету Національної поліції України №7131106. Додатково було виявлено 1 сліп пакет із невстановленою речовиною, зеленого кольору, рослинного походження, які упаковані до спеціального пакету Національної поліції України №7194570. Вилучено мобільний телефон Samsung Duos GT-2232, s/n НОМЕР_1 IMEI 1: НОМЕР_2 , IMEI 2: НОМЕР_3 із абонентською карткою мобільного оператора «Київстар», який упаковано до спеціального пакету Національної поліції України №7194569.

Таким чином в ході обшуку було виявлено та вилучено речові докази, що мають відношення для подальшого проведення повного та неупередженого досудового розслідування кримінального правопорушення та встановлення істини по справі, а також безпосередньо майно яке може мати доказову базу, тому виявлені речі, предмети та речовини вилучено відповідно до вимог ст.234 ч.1 КПК України, в якості доказів у вказаному кримінальному провадженні.

Згідно інформаційної довідки №171813863 державного реєстру нерухомого майна, житло за адресою: АДРЕСА_2 , не має власника, тобто відсутня будь-яка інформація.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що виявлені та вилучені речі, предмети та речовини в ході огляду/обшуку житло за адресою: АДРЕСА_2 , мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, оскільки є речовими доказами. Та виходячи з ситуації, яка виникла по даній події, вся доказова база, яка може бути використана в подальшому, як доказ для обґрунтованої підозри ніяк неможлива, не отримавши дозвіл слідчого судді на узаконення невідкладної слідчої дії в ході якої було оглянуто, виявлено та вилучені речові докази по кримінальному провадженню № 12019040710001014 від 26.06.2019 року.

На підставі викладеного, слідчий просить клопотання задовольнити.

Згідно ст.132 ч.2 КПК України, клопотання подано до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Присутній у судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з мотивів, викладених у ньому.

Вислухавши пояснення слідчого, повно, всебічно та об`єктивно дослідивши матеріали клопотання та додані до нього додатки, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Так, відповідно до положень ст.234 ч.1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно ст.234 ч.3 п.п.4, 5, 6 КПК України, клопотання слідчого, погоджене з прокурором, повинне містити відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання.

Відповідно до ст.234 ч.5 п.4 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до ст.234 ч.3 п.п.6, 7 КПК України, клопотання про обшук має містити відомості про особу, якій належить житло чи інше домоволодіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться, де планується проведення обшуку, а також відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог ст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно до ст.236 ч.5 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Відповідно до ст.233 ч.3 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255 цього Кодексу.

Вивчивши матеріали клопотання та додані до нього матеріали, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що вказані в клопотанні слідчі дії надали змогу слідчому встановити обставини вчинення даного кримінального правопорушення.

Крім того, обставини викладені у клопотанні слідчого підтверджуються наданими матеріалами.

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області молодшим радником юстиції ОСОБА_4 , винесене в рамках кримінального провадження №12019040710001014 від 26 червня 2019 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.309 ч.1 КК України, про дозвіл на проведення обшуку житла, - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку житла за адресою: АДРЕСА_2 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання речових доказів: речовин та предметів, обіг яких обмежено або заборонено в Україні, мобільного телефону Samsung Duos GT-2232, s/n НОМЕР_1 IMEI 1: НОМЕР_2 , IMEI 2: НОМЕР_3 предметів та речовин, необхідних для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів, грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82754990
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку житла

Судовий реєстр по справі —210/3596/19

Ухвала від 23.06.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 01.07.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 01.07.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 01.07.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні