Ухвала
від 02.07.2019 по справі 908/2440/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 17/147/17

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

02.07.2019 Справа № 908/2440/17

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Смірнова О.Г., розглянувши матеріали скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Прогрес-Агро» на бездіяльність державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області у справі № 908/2440/17

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Прогрес-Агро» (49000, м. Дніпро, пр. Газети «Правда» , буд. 31Д)

до відповідача: Дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії «Хліб України» Запорізький торговий дім» (69000, м. Запоріжжя, вул. Яценка, буд. 16А)

про стягнення 11011981,67 грн.

СУТЬ ПИТАННЯ: Стягувач у справі - Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія «Прогрес-Агро» (заявник) звернувся до Господарського суду Запорізької області зі скаргою за вих. б/н від 26.06.2019 року на бездіяльність державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області в порядку ст. 339 ГПК України, в якій просить суд:

- визнати незаконною бездіяльність державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області щодо не передання на електронні торги арештованого майна (40/100 частини майнового комплексу, розташованого за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, с. Партизанське, вул. Заводська (колишня вул. Леніна), 18), що належить боржнику Дочірньому підприємству Державної акціонерної компанії «Хліб України» Запорізький торговий дім» (далі ДП ДАК «Хліб України» Запорізький ТД» ) на праві господарського відання;

- зобов`язати посадових осіб Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області здійснити всі необхідні дії щодо передачі на електронні торги описаного та арештованого за постановою від 11.07.2018 року майна боржника ДП ДАК «Хліб України» Запорізький ТД» , а саме: 40/100 частини майнового комплексу, розташованого за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, с. Партизанське, вул. Заводська (колишня вул. Леніна), 18).

Протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 27.06.2019 року скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Прогрес-Агро» на бездіяльність державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області передано на розгляд судді Корсуна В.Л.

Розпорядженням керівника апарату Господарського суду Запорізької області № П-289/19 від 27.06.2019 року, враховуючи десятиденний строк розгляду скарги та перебування судді-доповідача у справі Корсуна В.Л. у відпустці з 19.06.2019 по 16.07.2019 року призначений повторний автоматизований розподіл вищевказаної скарги у справі № 908/2440/17.

Згідно із протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27.06.2019 року скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Прогрес-Агро» у справі № 908/2440/17 передано на розгляд судді Смірнову О.Г.

Частиною 1 ст. 339 ГПК України передбачено, що сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права.

Відповідно до ч. 1 ст. 340 ГПК України скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

Згідно із ч. 1 ст. 342 ГПК України скарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржуються.

Розглянувши скаргу, суд вважає за необхідне прийняти її до свого провадження та призначити до розгляду у судовому засіданні.

Враховуючи обмежені строки розгляду скарги на бездіяльність державного виконавця, суд вважає за доцільне одночасно із направленням відповідної ухвали учасникам судового процесу:

- викликати державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Хоменко Дмитра Юрійовича, в провадженні якої знаходиться виконавче провадження № 56471291 (чи іншого державного виконавця у разі його відсутності) з примусового виконання наказу Господарського суду Запорізької області від 10.05.2018 року № 908/2440/17 у судове засідання призначене на 08.07.2019 року о 17 год. 00 хв. Повідомити державного виконавця про виклик телефонограмою, а також надіслати на електронну пошту Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області ( info_prim@dp.dvs.gov.ua ) екземпляр цієї ухвали суду;

- повідомити інших учасників судового процесу (стягувача та боржника за виконавчим провадження ВП № 56471291) телефонограмою про те, що судове засідання з розгляду скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Прогрес-Агро» на бездіяльність державного виконавця під час виконання судового рішення у справі № 908/2440/17 призначене на 08.07.2019 року о 17 год. 00 хв.

Суд звертає увагу заявника на те, що в прохальній частині поданої скарги в пункті 1 йдеться про бездіяльність державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області , а в пункті 2 прохальної частини скарги стягувач просить зобов`язати посадових осіб Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області здійснити всі необхідні дії.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне запропонувати стягувачу надати письмові пояснення щодо зазначення в пункті 2 прохальної частини скарги посадових осіб Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області.

Керуючись ст. ст. 120, 234, 235, 339, 342 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Прийняти скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Прогрес-Агро» на бездіяльність державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області у справі № 908/2440/17 до розгляду

2. Судове засідання з розгляду скарги призначити на 08.07.2019 р. о 17 год. 00 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корпус 1, каб. № 217.

Електронна адреса Господарського суду Запорізької області: inbох@zp.arbitr.gov.ua, телефон контакт-центру: 0-800-501-492.

3. Викликати державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Хоменко Дмитра Юрійовича, який веде виконавче провадження № 56471291 (чи іншого державного виконавця у разі його звільнення) з примусового виконання наказу Господарського суду Запорізької області від 10.05.2018 року № 908/2440/17 у судове засідання призначене на 08.07.2019 року о 17 год. 00 хв. Повідомити про виклик державного виконавця телефонограмою, а також надіслати на електронну пошту Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області ( info_prim@dp.dvs.gov.ua ) екземпляр цієї ухвали суду.

4. Запропонувати стягувачу (Товариству з обмеженою відповідальністю «Компанія Прогрес-Агро» ) терміново направити копію скарги з доданими до неї документами боржнику - Дочірньому підприємству Державної акціонерної компанії «Хліб України» Запорізький торговий дім» та Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області (листом з описом вкладення) , докази направлення надати суду в оригіналах; надати письмові пояснення щодо зазначення в пункті 2 прохальної частини скарги посадових осіб Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області; довести порушення Відділом примусового виконання рішень Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області прав та охоронюваних законом інтересів, факт протиправної поведінки Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області при виконанні рішення суду у справі № 908/2440/17 (з посиланням на норми діючого законодавства), надати суду докази, які підтверджують коли стягувач дізнався про порушення своїх прав; матеріали виконавчого провадження щодо примусового виконання наказу Господарського суду Запорізької області від 10.05.2018 року у справі № 908/2440/17 ВП № 56471291 (оригінали документів - суду для огляду в судовому засіданні, засвідчені копії - до матеріалів справи); оригінали усіх документів, доданих до скарги.

5. Запропонувати боржнику (Дочірньому підприємству Державної акціонерної компанії «Хліб України» Запорізький торговий дім» ) надати письмові пояснення щодо скарги, одночасно копії пояснень надіслати на адресу стягувача та Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, докази направлення в оригіналах з описами вкладення надати суду; надати докази виконання наказу Господарського суду Запорізької області від 10.05.2018 року у справі № 908/2440/17 (належним чином засвідчені копії - для приєднання до матеріалів справи, оригінали - суду для огляду).

6. Запропонувати Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області - надати письмово на листі свої пояснення щодо скарги (з посиланням на норми діючого законодавства); матеріали виконавчого провадження щодо примусового виконання наказу Господарського суду Запорізької області від 10.05.2018 року у справі № 908/2440/17 ВП № 56471291 в повному обсязі (оригінали документів - суду для огляду в судовому засіданні, засвідчені копії - до матеріалів справи).

7. Повідомити учасників справи та Відділ примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про судове засідання.

8. Попередити учасників справи та Відділ примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про відповідальність за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на них, згідно приписів ч. 1 ст. 135 ГПК України.

Явка у судове засідання стягувача, боржника та уповноважених представників Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області обов`язкова.

Суд звертає увагу сторін, що згідно із ч. 1 ст. 58 ГПК України, пп. 11 п. 16-1 Перехідних положень Конституції України з 01.01.19 у судах першої інстанції представництво в суді відповідно до ст. 131-2 Конституції, здійснюється виключно адвокатами , крім малозначних спорів. Відповідно до ч. 4 ст. 60 ГПК України, повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» . При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

9. Повідомити учасників справи та Відділ примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://zp.arbitr.gov.ua/sud5009/.

10. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 02.07.2019 року та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя О.Г. Смірнов

Дата ухвалення рішення02.07.2019
Оприлюднено04.07.2019
Номер документу82771664
СудочинствоГосподарське
Сутьбездіяльність державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області , а в пункті 2 прохальної частини скарги стягувач просить зобов`язати посадових осіб Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області здійснити всі необхідні дії. Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне запропонувати стягувачу надати письмові пояснення щодо зазначення в пункті 2 прохальної частини скарги посадових осіб Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області. Керуючись ст. ст. 120, 234, 235, 339, 342 Господарського процесуального кодексу України, суд

Судовий реєстр по справі —908/2440/17

Ухвала від 29.07.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Смірнов О.Г.

Ухвала від 08.07.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Смірнов О.Г.

Ухвала від 02.07.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Смірнов О.Г.

Постанова від 14.05.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Ухвала від 05.04.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Ухвала від 15.03.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Ухвала від 07.02.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 29.01.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні