Рішення
від 03.07.2019 по справі 580/1390/19
ЛЕБЕДИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 580/1390/19

Номер провадження 2-о/580/62/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 липня 2019 року Лебединський районний суд Сумської області

в складі: головуючого - судді Стеценка В. А.,

за участю секретаря - Ткаченко Я.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Лебедині справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документа, заінтересована особа - Реєстраційний відділ виконавчого комітету Лебединської міської ради Сумської області;

В С Т А Н О В И В:

Заявниця звернулася до суду з зазначеною заявою, мотивуючи вимоги тим, що вона успадкувала після смерті чоловіка земельну ділянку площею 8,12 га, на яку отримала державний акт на право приватної власності на землю серії НОМЕР_1 .

29.10.2014 року вказану земельну ділянку заявниця передала в оренду ТОВ Угроїдський цукровий завод .

У травні 2019 року при переукладенні договору оренди зазначеної земельної ділянки було з`ясовано, що у державному акті на право приватної власності на землю та у витягах з Державного земельного кадастру про земельні ділянки допущені помилки в написанні прізвища заявниці, де записано ОСОБА_2 замість ОСОБА_3 .

Виправити помилки не виявилось за можливе у зв`язку з тим, що виправлення у державних актах на право приватної власності на землю не допускаються.

Тому ОСОБА_1 звернулася до суду та просить встановити факт належності їй державного акта на право приватної власності на землю серії НОМЕР_1 .

В судове засідання заявниця не з`явилася, в наданій суду заяві заявлені вимоги підтримала в повному обсязі та просила розглянути справу за її відсутності.

Представник заінтересованої особи - Реєстраційний відділ виконавчого комітету Лебединської міської ради Сумської області в судове засідання не з`явився, в наданій суду заяві проти задоволення заявлених вимог не заперечив та просив розглянути справу за його відсутності.

Беручи до уваги те, що розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

З паспорта, картки, (а.с.4), досліджених в судовому засіданні вбачається, що заявницею є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка та жителька АДРЕСА_1 , і/н НОМЕР_2 .

З свідоцтва (а.с.5), дослідженого в судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_1 отримала у спадок земельну частку (пай) після смерті свого чоловіка ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

З акту (а.с.6, 7), дослідженого в судовому засіданні встановлено, що на підставі рішення 17 сесії 23 скликання Курганської сільської ради від 28.08.2001 року ОСОБА_1 передано у приватну власність земельну ділянку площею 8,12 гектарів в межах згідно з планом. Землю передано для ведення сільськогосподарського товарного виробництва.

З довідки (а.с.13), дослідженої в судовому засіданні встановлено, що померлий ОСОБА_4 був включений в списки на одержання земельного паю в кількості 4,3 га і майнового паю в сумі 6 392 грн.

З договорів, витягів (а.с.14-22), досліджених в судовому засіданні, встановлено, що вище перелічені земельні ділянки передані в оренду Меньшиковою М.В.

Вивчивши матеріали справи суд вважає, що заява обґрунтована і підлягає до задоволення, так як в судовому засіданні було встановлено що в державному акті на право приватної власності на землю серії НОМЕР_1 зареєстрованого у Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 93 на земельні ділянки для ведення сільськогосподарського товарного виробництва загальною площею 8,12 га, які розташовані на території Курганської сільської ради Лебединського району Сумської області допущену помилку у прізвищі записано ОСОБА_2 замість ОСОБА_3 .

Вказані обставини стверджуються матеріалами справи, дослідженими в судовому засіданні і ніким не оспорюються.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Суд бере до уваги, що в судовому засіданні знайшли своє підтвердження обставини, наведені заявницею для підтвердження своїх вимог, інші обставини, які мають істотне значення для вирішення справи, що заінтересована особа не заперечує проти задоволення заяви і вважає необхідним задовільнити заяву в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 2-5, 76-80, 258-259, 263-265, п. 6 ч. 1 ст. 315, ст. 316-319 ЦПК України;

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документа, заінтересована особа - Реєстраційний відділ виконавчого комітету Лебединської міської ради Сумської області задовільнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженці та жительці АДРЕСА_2 Олександрівка Лебединського району Сумської області АДРЕСА_3 Шевченка, АДРЕСА_1 , правовстановлюючого документу - державного акту акті на право приватної власності на землю серії НОМЕР_1 зареєстрованого у Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 93 на земельні ділянки для ведення сільськогосподарського товарного виробництва загальною площею 8,12 га, які розташовані на території Курганської сільської ради Лебединського району Сумської області

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Сумського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 30-ти денний строк з дня його проголошення, а учасникам справи, які не були присутні під час проголошення рішення, в той же строк після отримання його копії.

Суддя Стеценко В. А.

СудЛебединський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення03.07.2019
Оприлюднено05.07.2019
Номер документу82803336
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —580/1390/19

Ухвала від 22.01.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

Постанова від 12.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Постанова від 12.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 22.10.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 22.10.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Рішення від 03.09.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Ухвала від 04.07.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Рішення від 03.07.2019

Цивільне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Ухвала від 18.06.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Ухвала від 10.06.2019

Цивільне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні