Ухвала
від 02.07.2019 по справі 640/6752/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

02 липня 2019 року м. Київ № 640/6752/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Скочок Т.О., в ході розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження заяви Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Стрітенський 3/15 про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, в адміністративній справі

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю Черноморка на Гончара доДержавної архітектурно-будівельної інспекції України в особі Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві провизнання протиправними та скасування припису, В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю Черноморка на Гончара з позовом до Державної архітектурно-будівельної інспекції України в особі Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві про визнання протиправними та скасування припису.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 14.05.2019 відкрито провадження у справі та призначено до судового розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

20.06.2019 від представника Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Стрітенський 3/15 надійшли заяви про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, в обґрунтування якої зазначено, що на початку лютого 2019 року мешканці будинку в„–15/3 по вул. Олеся Гончара в місті Києві звернулись з колективним зверненням до Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в м. Києві з вимогою щодо перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності ресторану Черноморка за адресою: вул. Олеся Гончара, 15/3 у місті Києві, за результатами якої винесено оскаржуваний припис. При цьому, у даній заяві наголошено, що місцезнаходженням Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Стрітенський 3/15 є м. Київ, вул. Олеся Гончара, 15/3, з урахуванням того, що вказане об`єднання має правовий інтерес у вирішенні справи, а задоволення адміністративного позову вплине на права, свободи та інтереси мешканців будинку; у випадку ж задоволення позовних вимог. Тобто визнання протиправним та скасування припису, заявник буде фактично позбавлений можливості захистити свої права.

Вирішуючи питання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження , у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Приписами ч.ч. 4 та 5 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Якщо судове засідання не проводиться, розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів , а у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, - через п`ятнадцять днів з дня відкриття провадження у справі (ч. 2 ст. 262 Кодексу адміністративного судочинства України).

З огляду на те, що дана адміністративна справа розглядається у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні), відкритого ухвалою суду від 14.05.2019, строк на вступ третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, у силу ч. 2 ст. 49 та ч. 2 ст. 262 Кодексу адміністративного судочинства України, завершується 13.06.2019 (включно).

Натомість, заяви представника Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Стрітенський 3/15 про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, направлені на адресу суду засобами поштового зв`язку 18.06.2019 та 19.06.2019 відповідно, тобто з пропуском встановленого для цього строку. Відтак, заяви Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Стрітенський 3/15 про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, задоволенню не підлягають.

Керуючись вимогами ст.ст. 12, 49, 248, 257-262 КАС України, Окружний адміністративний суд міста Києва

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні заяв представника Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Стрітенський 3/15 про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Скочок

Дата ухвалення рішення02.07.2019
Оприлюднено05.07.2019
Номер документу82815398
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/6752/19

Рішення від 20.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 02.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 02.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 10.06.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 14.05.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 23.04.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні