Ухвала
від 04.07.2019 по справі 462/4188/19
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

справа № 462/4188/19

УХВАЛА

04 липня 2019 року м. Львів

Суддя Залізничного районного суду м. Львова Колодяжний С.Ю., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , третя особа - Львівське комунальне підприємство «Скнилівок» , про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок залиття квартири,

встановив:

Позивачі 02 липня 2019 року звернулися до суду із позовною заявою, в якій просять стягнути з відповідачів завдану залиттям квартири матеріальну та моральну шкоду.

При вирішенні питання щодо відкриття провадження у справі встановлено, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК України з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.184 ЦПК України позов пред`являється шляхом подання позовної заяви до суду.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 177 ЦПК України .

Згідно з ч. ч. 1, 4 ст. 177 ЦПК України позивачі повинні додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. До позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір судовий збір за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою, становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 768,40 грн., а за подання фізичною особою позовної заяви немайнового характеру становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб .

Згідно ч.3 ст.6 Закону України Про судовий збір за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Канцелярією Залізничного районного суду м. Льовова 02 липня 2019 року складено акт про те, що під час розкриття конверту, надісланого на адресу суду позивачами ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , виявлено відсутність додатків зазначених в позовній заяві, а саме: квитанції, що підтверджує відправлення копії позовної заяви з додатками для відповідачів, копії довідки Відділу житлового господарства ЛКП «Скнилівок» від 06.02.2019 року №453 про склад сім`ї (зареєстрованих осіб) відповідачів, фотографії ушкоджень, завданих квартирі позивачів внаслідок залиття квартири, копії договору про надання правової допомоги, квитанції про сплату судового збору за подання позовної заяви майнового характеру, копії квитанції про сплату судового збору за подання до суду позовної заяви про стягнення моральної шкоди.

Також, відповідно до ч.ч. 2, 5 ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Натомість, до позовної заяви додані письмові докази, які не відповідають вказаним вимогам ст. 95 ЦПК України, оскільки позивачі не підтверджують відповідність копій письмових доказів оригіналам, які знаходяться у них, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

У відповідності до ст.185 ЦПК України , суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу , протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху та надає строк для усунення недоліків.

Виходячи з наведеного та враховуючи, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, то таку слід залишити без руху і надати позивачам строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали, для усунення вказаних недоліків позовної заяви, а саме: засвідчення копій документів, доданих до позовної заяви, та надання документів, перелік яких зазначено у позовній заяві, а саме: квитанції, що підтверджує відправлення копії позовної заяви з додатками для відповідачів, копії довідки Відділу житлового господарства ЛКП «Скнилівок» від 06.02.2019 року №453 про склад сім`ї (зареєстрованих осіб) відповідачів, фотографії ушкоджень завданих квартирі позивачів внаслідок залиття квартири, копії договору про надання правової допомоги, квитанції про сплату судового збору за подання позовної заяви майнового характеру, копії квитанції про сплату судового збору за подання до суду позовної заяви про стягнення моральної шкоди.

Керуючись ст.ст. 177, 176, 185, 259-261 ЦПК України, -

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , третя особа Львівське комунальне підприємство «Скнилівок» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок залиття квартири - залишити без руху.

Позивач має право протягом строку, який не перевищує десяти днів з дня вручення їй ухвали, усунути недоліки позовної заяви. Якщо позивач усуне зазначені недоліки позовної заяви у визначений ухвалою строк, вона вважається поданою в день первісного її подання до суду, в противному випадку - вважатиметься неподаною і буде повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя: (підпис)

З оригіналом згідно.

Суддя: С.Ю.Колодяжний

СудЗалізничний районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення04.07.2019
Оприлюднено08.07.2019
Номер документу82838532
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —462/4188/19

Рішення від 16.12.2019

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Колодяжний С. Ю.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Колодяжний С. Ю.

Рішення від 13.12.2019

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Колодяжний С. Ю.

Ухвала від 06.11.2019

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Колодяжний С. Ю.

Ухвала від 15.08.2019

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Колодяжний С. Ю.

Ухвала від 01.08.2019

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Колодяжний С. Ю.

Ухвала від 04.07.2019

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Колодяжний С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні