Ухвала
від 08.07.2019 по справі 686/16440/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/16440/19

Провадження № 1-кс/686/9274/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 липня 2019 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому ОСОБА_3 про проведення товарознавчої та експертизи тютюнових виробів, у кримінальному провадженні №62019240000000493,

ВСТАНОВИЛА:

08.07.2019 року слідчий Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області з клопотанням про проведення товарознавчої та експертизи тютюнових виробів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає: «Територіальним Управлінням державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №62019240000000493 від 18.06.2019 за попередньою правовою кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч.1 ст.204 КК України.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за матеріалами Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України, відповідно до яких службові особи Одеської митниці ДФС та військовослужбовці Південного регіонального управління ДПС України спільно з невстановленими на даний час мешканцями Хмельницької області, організували незаконне ввезення на митну територію України тютюнових виробів без проходження відповідних митних процедур. Так, мешканці Хмельницької області організували незаконне переміщення тютюнових виробів з ОАЕ на митну територію України за сприянням посадових осіб Одеської митниці ДФС та військовослужбовців Південного регіонального управління ДПС України.

Під час проведення оперативних заходів встановлено, що організаторами протиправної діяльності було придбано в ОАЕ декілька контейнерів тютюнових виробів та з метою приховування своїх протиправних намірів і ухилення від відслідковування з боку правоохоронних органів створили нелогічний маршрут переміщення підакцизних товарів.

Зокрема, переміщення тютюнових виробів здійснювалось наступним маршрутом: з ОАЕ контейнери слідували до Греції, потім до порту м. Новоросійськ (РФ), а звідти до невизнаної республіки Абхазія, де відбулося перевантаження товару в інші контейнери, які були направлені до м.Новоросійськ а потім до Одеського торгівельного порту.

21.06.2019 під час проведення на підставі ухвали слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду, обшуку у складських приміщення розташованих на земельній ділянці за адресою АДРЕСА_1 (кадастровий номер 51101137600:41:019:0003) вилучено тютюнові вироби з позначеннями «Avalon blac», «Golden Deer», «Blak Nount», «RGD Magnum», «Corsair», «Lotous Lights», «Modern», «KENT», «Marble», «Nise», «Direсtor», «Brass», «SK», «chesterfield синій» «MARSHAL» в кількісті 6605 ящиків, 216 мішків з тютюновими виробами та 411 ящиків тютюнових виробів з позначеннями «ASHIMA» по 250 пачок в одному ящику.

Водночас, в ході досудового розслідування встановлено, що значна частина незаконно переміщеної тютюнової продукції переміщалася з м.Одеса до Закарпатської області, а саме міста Мукачево, в складські приміщення, що розташовані на земельній ділянці за адресою АДРЕСА_2 , з кадастровим номером 2110400000:01:006:0158 та в подальшому там зберігалась.

Так, упродовж 28-29 червня 2019 року під час проведення невідкладних обшуків у транспортних засобах, що розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 2110400000:01:006:0158 за адресою: АДРЕСА_2 , вилучено тютюнові вироби з наступними позначеннями згідно етикетки: Compliment, Marble, Rothmans, Regina, Lifa, Marlboro, Marvel, Dubao, Winston , Jin ling, Sk, Kent, Parliament, Ashima, Lm, Davidoff, PS, LD, DB .

26 червня 2019 року у відповідності до протоколу огляду, для проведення експертизи, відібрано зразки тютюнових виробів, які були виявлені та вилучені у складських приміщення розташованих на земельній ділянці за адресою м.Одеса, вул.Балтська дорога, 6А, а саме:

20 пачок цигарок згідно етикетки «Avalon blac» ;

20 пачок цигарок згідно етикетки ««Golden Deer»

20 пачок цигарок згідно етикетки «Blak Мount» ;

20 пачок цигарок згідно етикетки «RGD Magnum»

20 пачок цигарок згідно етикетки «Corsair»;

20 пачок цигарок згідно етикетки «Lotous Lights»;

20 пачок цигарок згідно етикетки «Marble»;

20 пачок цигарок згідно етикетки «Modern»

20 пачок цигарок згідно етикетки «KENT»;

20 пачок цигарок згідно етикетки «Nise»;

20 пачок цигарок згідно етикетки ««Direсtor»;

20 пачок цигарок згідно етикетки «Brass»;

20 пачок цигарок згідно етикетки «SK»;

20 пачок цигарок згідно етикетки «chesterfield синій» ;

20 пачок цигарок згідно етикетки «MARSHAL»;

20 пачок цигарок відібрані в вибірковому порядку з 216 мішків;

20 пачок цигарок згідно етикетки «ASHIMA».

Окрім цього, 03 липня 2019 року у відповідності до протоколу відібрання зразків тютюнових виробів для проведення експертизи, для проведення експертизи, відібрано зразки тютюнових виробів, які були виявлені та вилучені під час проведення невідкладних обшуків у транспортних засобах, що розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 2110400000:01:006:0158 за адресою: м.Мукачево, вул. Пряшівська, 5А , а саме: 1. 20 пачок цигарок згідно етикетки Compliment;

2. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Marble» ;

3. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Rothmans»,

4. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Regina» ;

5. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Lifa» ;

6. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Marlboro»,

7. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Marvel» ;

8. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Dubao»;

9. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Winston»;

10. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Jin ling»;

11. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Sk»;

12. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Kent»;

13. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Parliament»;

14. 20 пачок цигарок згідно етикетки. «Ashima» ;

15. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Lm»;

16. 20 пачок цигарок згідно етикетки «Davidoff» ;

17. 20 пачок цигарок згідно етикетки «PS»;

18. 20 пачок цигарок згідно етикетки «LD».

В подальшому, вказані пачки цигарок поміщено в чорні поліетиленові пакети, які опечатано паперовими бирками з відтиском ТУ ДБР в м.Хмельницькому та підписами понятих.»

В ході проведення досудового розслідування вказаного кримінального провадження необхідно призначити товарознавчу та експертизу тютюнових виробів, слідчий просить залучити експерта.

Слідчий, будучи належним чином повідомленим про дату та час розгляду клопотання у судове засідання не з`явився, що відповідно до ст. 244 ч.3 КПК України не є перешкодою для розгляду даного клопотання.

Дослідивши надані матеріали клопотання, приходжу до висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Тому, для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, з метою повного, всебічного та неупередженого дослідження події кримінального правопорушення, клопотання слідчого, яке є доведеним, підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.110, 242-244 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні №62019240000000493 товарознавчу та експертизу тютюнових виробів, проведення якої доручити її виконання експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

На вирішення експерта (експертів) поставити наступні запитання:

1. Яке найменування та призначення товарів?

2. Чи відповідає вміст наданих на дослідження тютюнових виробів вимогам ДСТУ ГОСТ 3935:2004;

3. Чи є зразки підакцизним товаром?

4. Чи відповідають марки акцизного податку, які містяться на наданих на дослідження тютюнових виробах, офіційно затвердженим зразкам акцизних марок.

5. Чи відповідає маркування наданих на дослідження сигарет вимогам Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та іншим нормативно-правовим документам України?

6. Чи виготовлялись надані на дослідження тютюнові вироби промисловим способом?

7. Чи придатні до реалізації на внутрішньому ринку України надані на дослідження сигарети?

8. Чи становить загрозу для життя та здоров`я людей сировина з якої виготовлені надані на дослідження тютюнові вироби?

9. Чи може споживання наданих на дослідження тютюнових виробів призвести до отруєння людей чи інших тяжких наслідків?

Слідчому для проведення експертизи надати експерту по 20 пачок: згідно етикеток «Avalon blac», «Golden Deer», «Blak Nount», «RGD Magnum», «Corsair», «Lotous Lights», «Modern», «KENT», «Marble», «Nise», «Direсtor», «Brass», «SK», «chesterfield синій» «MARSHAL», 20 пачок цигарок відібраних в вибірковому порядку з 216 мішків, Compliment, Marble, Rothmans, Regina, Lifa, Marlboro, Marvel, Dubao, Winston , Jin ling, Sk, Kent, Parliament, Ashima, Lm, Davidoff, PS, LD, які знаходяться в чорних політиленових пакетах, які опечатаний паперовими бирками з відтиском ТУ ДБР в м.Хмельницькому та підписами понятих.

В разі необхідності надати експерту для ознайомлення матеріали кримінального провадження.

Надати дозвіл експертам на відібрання з об`єктів необхідної кількості зразків для проведення експертизи та використання об`єктів експертизи згідно існуючих методик дослідження, а також у разі потреби, пошкодження або знищення об`єктів дослідження.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність, передбачену ст.ст.384, 385 КК України.

Висновок експерта надати слідчому Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення08.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82877895
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення експертизи

Судовий реєстр по справі —686/16440/19

Ухвала від 10.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 10.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 02.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 02.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 19.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 19.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні