Ухвала
від 10.07.2019 по справі 686/16440/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/16440/19

Провадження № 1-кс/686/9354/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 липня 2019 року м.Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні №62019240000000493,

ВСТАНОВИЛА:

09.07.2019 року слідчий Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Генеральної прокуратури України, про тимчасовий доступ та вилучення документів, які знаходяться у ДП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 "( ДП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 "), що по АДРЕСА_1 .

В обгрунтування даного клопотання слідчим зазначено: «Територіальним Управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62019240000000493 від 18.06.2019 за попередньою правовою кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч.1 ст.204 КК України.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за матеріалами ІНФОРМАЦІЯ_2 , відповідно до яких службові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 спільно з невстановленими на даний час мешканцями Хмельницької області, організували незаконне ввезення на митну територію України тютюнових виробів без проходження відповідних митних процедур.

Так, мешканці Хмельницької області організували незаконне переміщення тютюнових виробів з ІНФОРМАЦІЯ_4 на митну територію України за сприянням посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Під час проведення оперативних заходів встановлено, що організаторами протиправної діяльності було придбано в ІНФОРМАЦІЯ_4 декілька контейнерів тютюнових виробів та з метою приховування своїх протиправних намірів і ухилення від відслідковування з боку правоохоронних органів створили нелогічний маршрут переміщення підакцизних товарів.

Зокрема, переміщення тютюнових виробів здійснювалось наступним маршрутом: з ІНФОРМАЦІЯ_4 контейнери слідували до Греції, потім до порту м. Новоросійськ (РФ), а звідти до невизнаної республіки Абхазія, де відбулося перевантаження товару в інші контейнери, які були направлені до

м. Новоросійськ, а потім до ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Згідно інформації СБ України встановлено, в АДРЕСА_1 , кадастровий номер 2110400000:01:006:0158, власником якої є ІНФОРМАЦІЯ_6 , право оренди якої належить ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , на якій також розташовані складські та адміністративно-побутові приміщення дочірнього підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , знаходиться автомобілі із напівпричепами, в яких можуть знаходитись контрафактні тютюнові вироби .

Упродовж 28-30 червня 2019 року слідчими слідчої групи проведено обшуки транспортних засобів, що на земельній ділянці кадастровий номер 2110400000:01:006:0158 по АДРЕСА_1 , проведено невідкладні обшуки, в тому числі наступних транспортних засобів: напівпричепа д.н.з. НОМЕР_3 , автомобіля марки DAF д.н.з. НОМЕР_4 та напівпричіпі д.н.з. НОМЕР_5 , напівпричепа з номерним знаком Словацької Республіки НОМЕР_6 , напівпричепа марки «SCHWARZMULLER SPA-3E», д.н.з. НОМЕР_7 , автомобіля марки «Mercedes-benz» д.н.з. НОМЕР_8 з напівпричепом д.н.з. НОМЕР_9 , автомобіля марки «Mercedes-Benz» державний номерний знак НОМЕР_10 із напівпричепом марки «SCHWARZMULLER SPA-3E», державний номерний знак НОМЕР_11 , напівпричепа д.н.з. НОМЕР_12 , напівпричепа д.н.з. НОМЕР_13 , який належить ОСОБА_4 , напівпричепа державним номерний знак НОМЕР_14 , транспортного засобі «Рено» д.н.з. НОМЕР_15 із напівпричепом д.н.з. НОМЕР_16 , причепа марки «KOGEL SN 24» д.н.з. НОМЕР_17 .

Під час проведення зазначених обшуків вилучено сигарети різних найменувань в тому числі без марок акцизного податку.

29-30 червня 2019 року слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду надано дозволи на проведення вищевказаних обшуків.

На даний час виникла необхідність в одержанні доступу до відеозаписів камер спостереження які здійснюють відеозапис зазначеної земельної ділянки, в тому числі в`їзду та виїзду з неї, входу в адміністративні та інші приміщення, що розташовані на даній земельній ділянці, тощо, за період з 01.06.2019 по 28.06.2019 включно, для ознайомлення з ними та одержання копій даних відеозаписів.

У зазначених відеозаписах може бути зафіксовано безпосередній заїзд транспортних засобів, осіб, які керували та/або супроводжували зазначені транспортні засоби, можливе завантаження/розвантаження сигарет та осіб які це здійснювали.

Для цього необхідно здійснити тимчасовий доступ до серверів, інших накопичувачів інформації та/або записувальних пристроїв із відеозаписами камер спостереження власником якої є ІНФОРМАЦІЯ_6 , право оренди якої належить ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , на якій також знаходяться складські та адміністративно-побутові приміщення дочірнього підприємства ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , здійснених у період з 01.06.2019 по 28.06.2019 включно, для ознайомлення з ними та одержання копій даних відеозаписів в тому числі в електронному вигляді.

Наведені факти мають важливе значення для встановлення усіх обставин кримінального провадження, зокрема безпосередній заїзд транспортних засобів із сигаретами, осіб, які керували та/або супроводжували зазначені транспортні засоби, можливе завантаження/розвантаження сигарет та осіб які це здійснювали, інших обставин, які можуть мати значення для проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні.»

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутності та просить задоволити клопотання із наведених у ньому підстав.

Відповідно до ч.ч. 1, 4 ст. 107 КПК України рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію. За клопотанням учасників процесуальної дії застосування технічних засобів фіксування є обов`язковим. Фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

За таких обставин слідчий суддя вважає, за можливе розглядати клопотання без участі слідчого.

Вивчивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч.2, 5 ст.163 КПК України, зокрема, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ в кримінальному провадженні, існує загроза знищення вказаних документів, тому слідчий суддя розглядає клопотання слідчого без виклику представників осіб, у володінні яких знаходяться документи.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, в зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки іншими способами встановити особу, яка вчинила злочин, та довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.163, 164 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

Надати слідчому Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому ОСОБА_3 , та/або слідчим слідчої групи - слідчим Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , із залученням відповідних спеціалістів, та співробітників Служби безпеки України:

- тимчасовий доступ до речей та документів, зокрема серверів, інших накопичувачів інформації та/або записувальних пристроїв із відеозаписами камер спостереження ДП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ДП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 "), що по АДРЕСА_1 , здійснених у період з 01.06.2019 по 28.06.2019 включно, для ознайомлення з ними з можливістю одержати (зробити) копії даних відеозаписів в тому числі в електронному вигляді.

Службовим особам ДП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ДП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 "), що по АДРЕСА_1 забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість вилучити вищезазначені документи.

Ухвала діє по 09 серпня 2019 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення10.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82925466
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —686/16440/19

Ухвала від 10.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 10.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 02.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 02.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 19.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 19.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні