Ухвала
від 09.07.2019 по справі 918/465/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

09 липня 2019 р. м. Рівне Справа № 918/465/19

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Горплюка А.М., розглянувши матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "НІКА ДРУК"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПАПІРІНВЕСТ"

про стягнення заборгованості в сумі 14 819, 88 грн.

ВСТАНОВИВ:

04 липня 2019 року Товариство з обмеженою відповідальністю "НІКА ДРУК" звернулось до Господарського суду Рівненської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПАПІРІНВЕСТ" в якому просить стягнути 14 819 грн. 88 коп., з яких 14 181 грн. 54 коп. основний борг, 156 грн. 62 коп. 3% річних, 481 грн. 72 коп. інфляційні втрати. Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням грошового зобов`язання по оплаті товару

За умовами статті 247 Господарського процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті. При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. У порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи: 1) про банкрутство; 2) за заявами про затвердження планів санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство; 3) у спорах, які виникають з корпоративних відносин, та спорах з правочинів щодо корпоративних прав (акцій); 4) у спорах щодо захисту прав інтелектуальної власності, крім справ про стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 5) у спорах, що виникають з відносин, пов`язаних із захистом економічної конкуренції, обмеженням монополізму в господарській діяльності, захистом від недобросовісної конкуренції; 6) у спорах між юридичною особою та її посадовою особою (у тому числі посадовою особою, повноваження якої припинені) про відшкодування збитків, заподіяних такою посадовою особою юридичній особі її діями (бездіяльністю); 7) у спорах щодо приватизації державного чи комунального майна; 8) в яких ціна позову перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 9) інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 3 - 8 цієї частини.

При подачі позову позивачем також подано клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд визнав подані матеріали такими, що відповідають вимогам ст. ст. 162, 164, 172 ГПК України і є достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись статтями 176, 234 та 235 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1 . Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2 . Задовольнити клопотання позивача та здійснювати розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

3. Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на "20" серпня 2019 р. на 14:30 год.

4. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: м. Рівне, вул. Набережна, 26-А, в залі судових засідань №9.

5 . Запропонувати сторонам подати суду у строк до 20 серпня 2019 року :

а) позивачу: будь-які додаткові докази в обґрунтування позовних вимог (у разі їх наявності);

б) відповідачу: відповідно до ст. 165 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову (у разі їх наявності); докази направлення відзиву позивачу.

в) позивачу: відповідно до ст. 166 ГПК України подати відповідь на відзив у 5-денний строк з дня отримання відзиву.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 46 ГПК позивач вправі збільшити або зменшити розмір вимог до початку першого судового засідання якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, а також відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі, що розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Роз`яснити відповідачу , що згідно п. 1 ч. 2 ст. 250 ГПК України у строк до 20 серпня 2019 року він має право подати заяву із запереченням щодо розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження (ч. 4 ст. 176 ГПК України).

6. Суд звертає увагу сторін що подання доказів у справі здійснюється відповідно до ст. 80 ГПК України.

7. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Суддя А.М. Горплюк

Дата ухвалення рішення09.07.2019
Оприлюднено10.07.2019
Номер документу82887902
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості в сумі 14 819, 88 грн

Судовий реєстр по справі —918/465/19

Судовий наказ від 01.10.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Рішення від 03.09.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Рішення від 03.09.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Ухвала від 20.08.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Ухвала від 09.07.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні