Ухвала
від 09.07.2019 по справі 759/4967/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-в/759/383/19

ун. № 759/4967/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 липня 2019 року м. Київ

суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , вирішуючи питання призначення до розгляду подання Кальміуського районного відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Донецькій області про передачу матеріалів до суду щодо роз`яснення вироку суду, відносно

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Донецька, українця, громадянина України, з середньою освітою, розлученого, який зареєстрований та проживає в АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

ВСТАНОВИВ:

Вироком Святошинського районного суду м. Києва від 10 квітня 2019 року ОСОБА_2 визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України та призначено покарання у вигляді 1 року обмеження волі з випробувальним терміном 1 рік на підставі ст.ст. 75,76 КК України.

21 червня 2019 року заступник начальник Кальміуського райнного відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Донецькій області звернувся до Святошинського районного суду м. Києва з поданням, в якому просить в порядку ст. 380 КПК України роз`яснити в якому порядку та на підставі якого нормативного акту має виконуватись вирок Святошинського районного суду м. Києві від 10 квітня 2019 року.

На підставі ч. 1 ст. 380 КПК України, якщо судове рішення є незрозумілим суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішенння, приватного виконавця ухвалою роз`яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст.

Із матеріалів справи встановлено, що ОСОБА_2 10 квітня 2019 року засуджений вироком Святошинського районного суду м. Києва до 1 року обмеження волі та на підставі ст. 75,76 КК України звільнений від відбування покарання з випробувальним терміном 1 рік. На підставі ст. 76 КК України на засудженого було покладено певні обов`язки, а саме: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації. (справа№ 759/4967/19). Оскільки засудженний проживає на непідконтрольній території в м. Донецьк, вирок та розпорядження щодо його виконання було направлено до м. Маріуполь на підставі наказу №213/ОД-18 від 09.11.2018 року Про закріплення повноважень на виконання судових рішень стосовно осіб, засуджених до покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, які проживаю на території населених пунктів, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Згідно вищевказаного наказу, адреса за якою зареєстрований та проживає засуджений ОСОБА_2 , відноситься до Калинінського району м. Донецька, який на даний час закріплен за Кальміуським районним відділом філії Державної установи "Центр пробації" в Донецькій області в м. Маріуполь.

Згідно ч. 3 ст. 26 КПК України, суд у кримінальному провадженні вирішує лише ті питання, що віднесені до їх повноважень цим Кодексом.

Враховуючи наведені обставини та норми закону, вирок щодо засудженого ОСОБА_2 та розпорядження на його виконання, було вірно направлено для його виконання до Кальміуського районного відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Донецькій області.

Керуючись ст. ст. 26, 537, 539 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Подання Кальміуського районного відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Донецькій області про передачу матеріалів до суду щодо роз`яснення вироку суду - повернути.

Роз`яснити органу пробації, що засудженний ОСОБА_2 підлягає взяттю на облік в Кальміуському районному відділу філії Держваної установи "Центр пробації" в Донецькій області.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Київського апеляційного суду, через Святошинський районний суд м. Києва, протягом семи діб із дня отримання копії судового рішення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82912502
СудочинствоКримінальне
Сутьпередачу матеріалів до суду щодо роз`яснення вироку суду, відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Донецька, українця, громадянина України, з середньою освітою, розлученого, який зареєстрований та проживає в АДРЕСА_1 , раніше не судимого

Судовий реєстр по справі —759/4967/19

Ухвала від 09.07.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Косик Л. Г.

Вирок від 10.04.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Косик Л. Г.

Ухвала від 19.03.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Косик Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні