Ухвала
від 10.07.2019 по справі 591/4269/19
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/4269/19

Провадження № 1-кс/591/3180/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 липня 2019 року м. Суми

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , за участю представника скаржника ОСОБА_3 , представника прокуратури Сумської обл. ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні скаргу Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» на бездіяльність службових осіб прокуратури Сумської області щодо невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань по заяві про вчинення кримінального правопорушення,

в с т а н о в и в:

До слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми зі скаргою на бездіяльність службових осіб прокуратури Сумської області щодо розгляду заяви про вчинення кримінального правопорушення та невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань звернулася Сумська обласна організація політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР», яку мотивувала тим, що 24.06.2019 вона звернулася до прокуратури Сумської області з заявою про вчинення кримінального правопорушення, однак відомості по наведеній заяві до ЄРДР внесені не були, представник скаржника просив слідчого суддю зобов`язати відповідних службових осіб внести відомості по зазначеній заяві про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР.

В судовому засіданні представник Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» скаргу підтримав з мотивів, зазначених в ній.

Представник прокуратури Сумської області заперечив проти скарги, вважає що службові особи прокуратури Сумської області діяли в межах своєї компетенції, відповідно п. 8 Наказу Генерального прокурора України № 12 гн від 29.08.2014 та згідно вимог чинного законодавства спрямували заяву для вирішення Військовому прокурору Сумського гарнізону. Вважає, що у службових осіб прокуратури Сумської області відсутня компетенція щодо внесення відомостей до ЄРДР по заяві Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» про вчинення злочину саме військовослужбовцями.

Дослідивши подану скаргу та матеріали до неї, слідчий суддя приходить наступних висновків.

В судовому засіданні встановлено, що 24.06.2019 Сумська обласна організація політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» звернулась до прокуратури Сумської області з заявою про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами ГУНП в Сумській обл. та УСБУ в Сумській обл. за фактом вчинення провокації злочину відносно політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» в цілому та її представника кандидата в народні депутати до ВРУ 2019 року, голови Сумської обласної організації політичної партії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 з метою повної дискредитації та безпідставного притягнення до кримінальної відповідальності з метою зниження ефективності політичної партії та недопущення прийняття участі у виборах.

25.06.2019 зазначена заява службовими особами прокуратури Сумської області була спрямована для вирішення Військовому прокурору Сумського гарнизону.

Доказів внесення відомостей до ЄРДР не надано.

Статтею 214 КПК України передбачено обов`язок внесення до ЄРДР тих відомостей про кримінальне правопорушення, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення.

Зі змісту поданої до прокуратури Сумської області скаржником заяви про вчинення кримінального правопорушення вбачається, що в ній наявні достатні відомості про обставини, які можуть свідчити про вчинення злочину.

Твердження представника прокуратури Сумської області про відсутність компетенції до розгляду заяви скаржника та внесення відомостей до ЄРДР є безпідставними, оскільки відповідно ч.7 ст. 214 КПК України якщо відомості про кримінальне правопорушення до ЄРДР внесені прокурором, він зобов`язаний невідкладно, але не пізніше наступного дня, з дотриманням правил підслідності передати наявні у нього матеріали до органу досудового розслідування та доручити проведення досудового розслідування.

Крім того заява про вчинення злочину містить відомості не тільки про вчинення злочину військовослужбовцем а і іншими особами.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 214, 303-307 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в:

Скаргу Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» задовольнити.

Зобов`язати службову особу прокуратури Сумській обл., уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, виконати вимоги, передбачені ч.1 ст. 214 КПК України по заяві Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» про вчинення кримінального правопорушення від 24.06.2019.

Ухвала не оскаржується.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82923927
СудочинствоКримінальне
Сутьвчинення кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —591/4269/19

Ухвала від 25.07.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Ухвала від 10.07.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні