Ухвала
від 25.07.2019 по справі 591/4269/19
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/4269/19

Провадження № 1-кс/591/3180/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 липня 2019 року м. Суми

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , представника Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» про роз`яснення судового рішення,

в с т а н о в и в :

Представник Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» звернувся до слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми з заявою про роз`яснення ухвали від 10.07.2019 року, якою зобов`язано службову особу прокуратури Сумської області, уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, виконати вимоги, передбачені ч. 1 ст. 214 КПК України по заяві Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» про вчинення кримінального правопорушення від 24.06.2019 так йому не зрозумілий зміст ухвали, а саме за якими статтями КК України повинні були бути внесені відомості до ЄРДР службовими особами прокуратури Сумської області.

В судовому засіданні представник Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» заяву підтримав з мотивів, зазначених в ній.

Представник прокуратури Сумської області при вирішенні заяви покладається на розсуд суду.

Вислухавши думку учасників судового провадження, дослідивши зміст заяви про роз`яснення судового рішення, слідчий суддя вважає необхідним зазначити наступне.

В судовому засіданні встановлено, що 10.07.2019 слідчим суддею Зарічного районного суду м. Суми була винесена ухвала, якою зобов`язано службову особу прокуратури Сумської області, уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, виконати вимоги, передбачені ч. 1 ст. 214 КПК України по заяві Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» про вчинення кримінального правопорушення від 24.06.2019.

15.07.2019 до слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми надійшла заява про роз`яснення зазначеної вище ухвали, так як представнику Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» не зрозумілий її зміст.

Відповідно до ч.1 ст. 380 КПК України якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішення ухвалою роз`яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст.

Роз`яснення судового рішення зумовлено його нечіткістю за змістом, коли воно є неясним та незрозумілим для осіб, стосовно яких воно ухвалене, так і для тих, що будуть здійснювати його виконання. Тобто, це стосується випадків, коли судом не дотримані вимоги ясності, визначеності рішення. Невизначеність судового рішення означає, що таке рішення містить положення, які викликають суперечки щодо його розуміння та під час виконання.

Вказана стаття КПК України передбачає можливість роз`яснення судом ухваленого ним рішення з метою усунення такого недоліку, як незрозумілість судового рішення, що перешкоджає його належному виконанню.

Роз`яснення судового рішення ні в якому разі не може змінювати її зміст.

Зі змісту ухвали вбачається, що скарга була задоволена в повному обсязі.

Дослідивши текст судового рішення, яке просить роз`яснити прокурор, слідчий суддя вважає, що дане судове рішення є зрозумілим, оскільки не містить положень, стосовно яких можуть виникнути суперечності щодо його розуміння та відповідає вимогам КПК України.

Керуючись ст. 380 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в:

В задоволенні заяви Сумської обласної організації політичної партії «ПРАВИЙ СЕКТОР» про роз`яснення ухвали від 10.07.2019 року у справі № 591/4269/19, провадженні № 1-кс/591/3180/19, відмовити.

Ухвала може бути оскаржена протягом 5 (п`яти) днів з дня її оголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Сумського апеляційного суду.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83245530
СудочинствоКримінальне
Сутьроз`яснення судового рішення

Судовий реєстр по справі —591/4269/19

Ухвала від 25.07.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Ухвала від 10.07.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні