Ухвала
від 10.07.2019 по справі 260/492/19
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про задоволення клопотання

10 липня 2019 рокум. Ужгород№ 260/492/19

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Гебеш С. А. розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатські області про заміну позивача його правонаступником в адміністративній справі за позовною заявою Тячівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Апогей" про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Тячівське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Апогей", яким просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Апогей" заборгованість : - по списку №1 відповідно до п."а" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" в сумі 1778,78 грн. та

- по списку №2 відповідно до п. "б"-"з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" в сумі 7473,33 грн. на р/р НОМЕР_1 МФО 312356 у Філії Закарпатського обласного управління АТ "Державний ощадний банк України".

Представник позивача будучи належним чином повідомленим судом про дату, час та місце судового розгляду в судове засідання не з`явився, однак надіслав письмове клопотання про розгляд справи за його відсутності на основі доказів, які наявні в матеріалах справи. Крім цього, позивачем подано клопотання про заміну позивача його правонаступником у зв`язку з реорганізацією Тячівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області, шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатські області на підставі Постанови КМУ України від 22.08.2018 року №628, а тому в даному випадку слід замінити неналежного позивача по справі його правонаступником в силу вимог ст. 52 КАС України.

Представник відповідача будучи належним чином повідомленим судом про дату, час та місце судового розгляду в судове засідання не з`явився, однак надіслав на адресу суду письмове клопотання про заміну сторони її правонаступником.

Відповідно до вимог ч.4 ст. 229 КАС України передбачено, що у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши матеріали справи та наявні такій письмові докази, а також враховуючи подане представником позивача клопотання про заміну сторони правонаступником та долучені до такого письмові докази, суд приходить до наступних висновків.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року №628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України", Ужгородське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області реорганізоване шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області. 26.06.2019 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення діяльності Ужгородського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області як юридичної особи. Відповідно до пункту 5 Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 №1074, орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. Абзацом 2 пункту 6 вказаного Порядку передбачено, що права та обов`язки органів виконавчої влади переходять до іншого органу виконавчої влади у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Таким чином станом на час розгляду справи належною стороною згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області (88008, Закарпатська обл., м.Ужгород, пл.Народна,4, код ЄДРПОУ- 20453063) , як правонаступник Тячівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області.

Відповідно до частини 1 статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Процесуальне правонаступництво можливе в будь-якій стадії процесу. Однією із підстав процесуального правонаступництва є припинення юридичної особи.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку про необхідність заміни відповідача по справі на його правонаступника.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 52,229, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Замінити позивача у справі Тячівське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області, (вул. Робітнича, буд. 18,м. Тячів, Закарпатська область,90500, код ЄДРПОУ - 41246752) на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області (88000, Закарпатська область, м. Ужгород, пл.Народна, 4 код ЄДРПОУ - 20453063).

Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку та строки передбачені ст. 256 КАС України та може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду в порядку та строки передбачені ст.293-295 КАС України.

Суддя C.А. Гебеш

Дата ухвалення рішення10.07.2019
Оприлюднено11.07.2019
Номер документу82930135
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —260/492/19

Рішення від 26.07.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 10.07.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 10.07.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 01.07.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Ухвала від 15.04.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні