Ухвала
від 10.07.2019 по справі 918/446/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

10 липня 2019 р. м. Рівне Справа № 918/446/19

Господарський суд Рівненської області у складі судді Церковної Н.Ф. , розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасний модерн" (61001, м. Харків, вул. Плеханівська, буд. 18, код ЄДРПОУ 33898608) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фільмекспро" (33027, м. Рівне, вул. Данила Галицького, 19, офіс 717, код ЄДРПОУ 39993958) про розірвання договору та стягнення в сумі 15 598, 80 грн.

ВСТАНОВИВ:

У червні 2019 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Сучасний модерн" звернулося до Господарського суду Рівненської області із позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарського підприємства "Фільмекспро" про розірвання договору та стягнення в сумі 15 598, 80 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов усного договору, у відповідності до якого відповідач зобов`язувався передати товар у власність позивачу, (стабілізатор Moza Air для камер вагою до 3,2 кг) а той в свою чергу сплатити за нього певну суму. Факт укладення договору між сторонами засвідчується виставленим на підтвердження прийняття замовлення Покупця рахунок оплати №1 від 11.01.2019 року на суму 15 598, 80 грн.

Ухвалою суду від 26.06.2019 року позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасний модерн" залишена без руху, зобов`язано Товариство з обмеженою відповідальністю "Сучасний модерн" у 10-денний строк з дня отримання вказаної ухвали надати суду, докази сплати судового збору в розмірі 1 921,00 грн та підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

05.07.2019 року через відділ канцелярії та документального забезпечення суду, від Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасний модерн" надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви та заява про збільшення розміру позовних вимог в частині стягнення судових витрат по сплаті судового збору в розмірі 3 842, 22 грн.

За умовами статті 247 Господарського процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті. При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. У порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи: 1) про банкрутство; 2) за заявами про затвердження планів санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство; 3) у спорах, які виникають з корпоративних відносин, та спорах з правочинів щодо корпоративних прав (акцій); 4) у спорах щодо захисту прав інтелектуальної власності, крім справ про стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 5) у спорах, що виникають з відносин, пов`язаних із захистом економічної конкуренції, обмеженням монополізму в господарській діяльності, захистом від недобросовісної конкуренції; 6) у спорах між юридичною особою та її посадовою особою (у тому числі посадовою особою, повноваження якої припинені) про відшкодування збитків, заподіяних такою посадовою особою юридичній особі її діями (бездіяльністю); 7) у спорах щодо приватизації державного чи комунального майна; 8) в яких ціна позову перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 9) інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 3 - 8 цієї частини.

Згідно із ч. 1 ст. 249 ГПК України клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

У позовній заяві позивачем заявлено клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження.

Питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі (ч. 1 ст. 250 ГПК України).

Частиною 2 статті 250 ГПК України передбачено, що у випадку, передбаченому частиною другою статті 247 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може: 1) задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження; або 2) відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи наведені положення ГПК України, з огляду на характер спірних правовідносин, заявлені позивачем вимоги та предмет доказування, суд дійшов висновку про задоволення клопотання позивача про розгляд справи в спрощеному провадженні та можливість здійснювати розгляд даної справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 12, 120, 176, 234, 235, 247, 250 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1 . Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2 . Задовольнити клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження.

3 . Здійснювати розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

4 . Розгляд справи призначити на "06" серпня 2019 р. на 10:00 год.

5. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: 33013, м. Рівне, вул. Набережна, 26-А, зал судових засідань № 10.

6. Запропонувати сторонам подати суду у строк до 05 серпня 2019 року:

а) позивачу :

- будь-які додаткові докази в обґрунтування позовних вимог (у разі їх наявності).

- оригінали документів, доданих до позовної заяви (для огляду в судовому засіданні);

- відповідь на відзив у 5-денний строк з дня отримання відзиву;

Роз`яснити позивачу, що відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 46 ГПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

б) відповідачу:

- у строк до 05 серпня 2019 року надати відзив на позовну заяву і всі докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову (у разі їх наявності); одночасно надіслати сторонам - копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного провадження.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 46 ГПК України відповідач має право подати зустрічний позов у строки встановлені цим кодексом.

Відповідно до ч. 4 ст. 176 ГПК України встановити відповідачу строк для надання заперечень щодо розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження до 05 серпня 2019 року.

7. Суд звертає увагу сторін що подання доказів у справі здійснюється відповідно до ст. 80 ГПК України.

8. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

9. Ухвала згідно частини 2 статті 235 ГПК України підписана та набрала законної сили 10 липня 2019 року та оскарженню не підлягає.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - https://court.gov.ua/sud5019/.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст. 135 ГПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Суддя Церковна Н. Ф.

Дата ухвалення рішення10.07.2019
Оприлюднено12.07.2019
Номер документу82937281
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору та стягнення в сумі 15 598, 80 грн

Судовий реєстр по справі —918/446/19

Рішення від 06.08.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 10.07.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 26.06.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні