Ухвала
від 10.07.2019 по справі 1.380.2019.003366
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №1.380.2019.003366

УХВАЛА

про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі

10 липня 2019 року м. Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Мричко Н.І., перевіривши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Львівський дослідно-експериментальний механічний завод до Виконавчого комітету Львівської міської ради про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в :

08.07.2019 до Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Львівський дослідно-експериментальний механічний завод (код ЄДРПОУ: 00305917, місцезнаходження: 79037, м. Львів, вул. Земельна, 53) до Виконавчого комітету Львівської міської ради (код ЄДРПОУ: 04055896, місцезнаходження: 79008, м. Львів, пл. Ринок, 1), в якій позивач суд:

1. Визнати протиправними дії виконавчого комітету Львівської міської ради щодо відхилення проекту рішення Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва на будівництво Товариством з обмеженою відповідальністю Львівський дослідно-експериментальний механічний завод будівлі відпочинку обслуговуючого персоналу ТзОВ Львівський дослідно-експериментальний механічний завод на вул. Земельній, 23 у м. Львові;

2. Зобов`язати виконавчий комітет Львівської міської ради надати Товариству з обмеженою відповідальністю Львівський дослідно-експериментальний механічний завод містобудівні умови та обмеження для проектування об`єкта будівництва на будівництво Товариством з обмеженою відповідальністю Львівський дослідно-експериментальний механічний завод будівлі відпочинку обслуговуючого персоналу ТзОВ Львівський дослідно-експериментальний механічний завод на вул. Земельній, 23 у м. Львові;

3. Визнати протиправними дії виконавчого комітету Львівської міської ради щодо відхилення проекту рішення Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва на будівництво Товариством з обмеженою відповідальністю Львівський дослідно-експериментальний механічний завод виробничої будівлі з адміністративно-побутовими приміщеннями на вул. Земельній, 23 у м. Львові;

4. 3обов`язати виконавчий комітет Львівської міської ради надати Товариству з обмеженою відповідальністю Львівський дослідно-експериментальний механічний завод містобудівні умови та обмеження для проектування об`єкта будівництва на будівництво Товариством з обмеженою відповідальністю Львівський дослідно-експериментальний механічний завод виробничої будівлі з адміністративно-побутовими приміщеннями на вул. Земельній, 23 у м. Львові.

Підставою звернення позивача до суду з таким позовом є незгода з діями відповідача щодо відхилення проектів рішень.

Судовий збір в сумі 7684,00 грн., сплачений згідно з платіжними дорученнями № 144, № 145, № 146, № 147 від 03.07.2019 зарахований на казначейський рахунок до спеціального фонду державного бюджету України 03.07.2019, що підтверджується виписками про зарахування судового збору до спеціального фонду державного бюджету України.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України). Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі на стадії відкриття провадження у справі не встановлено.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суддя вважає за необхідне вирішити питання про залучення третьої особи.

У відповідності до частини 2 статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як видно з позовної заяви позивач звертався із заявами від 21.05.2019 № 2-15469/АП-2401 та від 22.05.2019 № 2-15673/АП-Ш-2401 до Управління архітектури та урбаністики Департаменту містобудування Львівської міської ради щодо затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва на будівництво ТзОВ Львівський дослідно-експериментальний механічний завод будівлі відпочинку обслуговуючого персоналу ТзОВ Львівський дослідно-експериментальний механічний завод та виробничої будівлі з адміністративно-побутовими приміщеннями на АДРЕСА_1 Земельній, 23 у АДРЕСА_2 . АДРЕСА_3 . За результатами вказаних заяв Управління архітектури та урбаністики Департаменту містобудування Львівської міської ради листами від 21.06.2019 вих. № 2401-4061 та № 2401-4062 повідомило позивача про те, що на засіданні Виконавчого комітету Львівської міської ради проекти рішень Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва на будівництво ТзОВ Львівський дослідно-експериментальний механічний завод будівлі відпочинку обслуговуючого персоналу ТзОВ Львівський дослідно-експериментальний механічний завод та виробничої будівлі з адміністративно-побутовими приміщеннями на вул. Земельній, 23 у м. Львові були відхилені, оскільки при голосуванні такі не отримали більшості голосів.

За наведених обставин, суддя вважає, що до участі у справі слід залучити Управління архітектури та урбаністики Департаменту містобудування Львівської міської ради у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, оскільки прийняте рішення у справі може вплинути на права або обов`язки такого суб`єкта.

У відповідності до частини 8 статті 171 КАС України питання про відкриття провадження в адміністративній справі суддя вирішує протягом п`яти днів з дня надходження до адміністративного суду позовної заяви, заяви про усунення недоліків позовної заяви у разі залишення позовної заяви без руху, або отримання судом у порядку визначеними частинами третьою-шостою цієї статті, інформації про місце проживання (перебування) фізичної особи.

Керуючись статтями 12, 160, 161, 171, 173-175, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Львівський дослідно-експериментальний механічний завод до Виконавчого комітету Львівської міської ради про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії і відкрити провадження у справі.

2. Справу прийняти до розгляду в порядку загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 01 серпня 2019 року о 12:00 год., яке відбудеться в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Львів, вул.Чоловського, 2 (1-й поверх, зал судових засідань № 9).

4. Розгляд справи у підготовчому засіданні здійснюватиметься суддею Мричко Н.І. одноособово.

5. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Управління архітектури та урбаністики Департаменту містобудування Львівської міської ради.

6. Запропонувати третій особі подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання позовної заяви з додатками пояснення щодо такого позову, з врахуванням вимог, передбачених статтею 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

7. Відповідачу встановити строк для подання відзиву до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

8. Зобов`язати відповідача надати суду всі матеріали, які були або мали бути взяті до уваги при вчиненні дій та прийнятті рішення, з приводу якого заявлено цей позов.

9. Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву або відповіді на відзив.

10. Надіслати копію цієї ухвали учасникам справи, відповідачу та третій особі також надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

11. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається http://adm.lv.court.gov.ua.

12. Повідомити сторін про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності. Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині порушення правил підсудності подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Заперечення на ухвалу суду, в частині, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Мричко Н.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.07.2019
Оприлюднено11.07.2019
Номер документу82943237
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1.380.2019.003366

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 10.07.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні