Ухвала
від 18.06.2019 по справі 640/8107/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

18 червня 2019 року м. Київ № 640/8107/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Шрамко Ю.Т., розглянувши клопотання представника Приватного підприємства інвалідів "Надія-2000" про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача у адміністративній справі за позовом Приватного підприємства "Сталкер" до Управління інфраструктури Київської обласної державної адміністрації, третя особа - Київська обласна державна адміністрація про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва, (далі - суд) , перебуває адміністративна справа №640/8107/19, (далі - справа) , за позовом Приватного підприємства "Сталкер", (далі - позивач) , до Управління інфраструктури Київської обласної державної адміністрації, (далі - відповідач) , третя особа - Київська обласна державна адміністрація (далі- третя особа), в якій позивач просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо не проведення конкурсу на автобусних маршрутах загального користування №369 "Забір`я - Київ АС "Дачна"; №805 "Вишневе (зал. ст. "Жуляни") - Київ АС "Київ"; №368 "Боярка - Київ АС "Поділ"; №820 "Вишневе - Київ АС "Поділ";

- зобов`язати відповідача провести конкурс з визначення переможця на автобусних маршрутах загального користування №369 "Забір`я - Київ АС "Дачна"; №805 "Вишневе (зал. ст. "Жуляни") - Київ АС "Київ"; №368 "Боярка - Київ АС "Поділ"; №820 "Вишневе - Київ АС "Поділ".

Поряд з цим, до суду через канцелярію від представника Приватного підприємства інвалідів "Надія-2000" надійшло письмове клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Приватне підприємство інвалідів "Надія-2000", (далі - заявлене клопотання) .

В обґрунтування заявленого клопотання представником зазначено, зокрема, що Приватне підприємство інвалідів "Надія-2000" наразі здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування №368 "Боярка - Київ" АС "Поділ"; №369 "Забір`я - Київ АС "Дачна"; №805 "Вишневе (зал. ст. "Жуляни") - Київ АС "Київ"; №820 "Вишневе - Київ АС "Поділ" відповідно до укладених з третьою особою договорів та угод, а тому, судове рішення у справі безпосередньо впливатиме на права, свободу та інтереси Приватного підприємства інвалідів "Надія-2000".

Так, відповідно до ч. 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України, (далі - КАС України) , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Таким чином, перевіривши зазначені у заявленому клопотанні доводи на предмет їх відповідності вище викладеній нормі та з`ясованим судом обставинам, а також оцінивши докази, які містяться у матеріалах справи, суд прийшов до висновку про обґрунтованість заявленого клопотання, оскільки дійсно рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Приватного підприємства інвалідів "Надія-2000", а тому суд вважає за необхідне залучити останнье до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

На підставі вище викладеного в сукупності, керуючись ст.ст. 49, 241, 243, 248, 256 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заявлене клопотання.

2. Залучити до участі в адміністративній справі №640/8107/19 Приватне підприємство інвалідів "Надія-2000" (місцезнаходження: 08132, Київська обл., Києво-Святошинський р-н., м. Боярка, вул. Білогородська, 61; код ЄДРПОУ: 30367866) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

3. Зобов`язати Приватне підприємство "Сталкер" надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів на адресу Приватного підприємства інвалідів "Надія-2000" протягом п`яти днів з моменту отримання цієї ухвали та надати до суду докази надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Ю.Т. Шрамко

Дата ухвалення рішення18.06.2019
Оприлюднено12.07.2019
Номер документу82944096
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —640/8107/19

Рішення від 02.10.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Ніколаєнко І. В.

Ухвала від 05.09.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Ніколаєнко І. В.

Ухвала від 14.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

Ухвала від 18.06.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

Ухвала від 03.06.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

Ухвала від 16.05.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

Ухвала від 25.04.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Ніколаєнко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні