Вирок
від 18.11.2010 по справі 1-440/10
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-440/1 0 p.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 листопада 2010 року Комінтернівський районний суд

Одеської області в складі:

судді-Рудніцького В.А.,

при секретарі - Сухіні Н.В.,

за участю прокурора- Налапко С.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Комінтернівське кримінальну справу за обвинуваченням:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Одеси, українця, громадянина України, освіта неповна середня, не одруженого, працюючого по найму, мешканця АДРЕСА_1 , в порядку ст. 89 КК України не судимого,

у скоєнні злочину, передбаченого ст.121 ч. 1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

09 серпня 2010 року біля 14 год. 30 хв. підсудний ОСОБА_1 , знаходячись у стані алкогольного сп`яніння за місцем свого проживання в будинку АДРЕСА_1 , в ході сварки зі своїм братом ОСОБА_2 , з метою нанесення тілесних ушкоджень навмисно наніс кухонним ножем удар в область грудної клітини, чим спричинив потерпілому тяжкі тілесні ушкодження у вигляді колото-різаної рани.

Згідно висновку судово-медичної експертизи №201 року від 27 серпня 2010 року, у потерпілого ОСОБА_2 встановлено тілесні ушкодження у вигляді колото-різаної рани грудної клітини зліва, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.

В судовому засіданні ОСОБА_1 вину визнав повністю та пояснив, що 09 серпня 2010 року він знаходився в будинку АДРЕСА_1 , де проживає разом зі своєю матір`ю та братом. Того ж дня близько 12-ої години на прохання свого сусіда ОСОБА_3 погодився допомогти йому відремонтувати кормодробилку. Після закінчення ремонту ОСОБА_4 запропонував розпити горілку за виконану роботу. В цей час до них приєднався його брат ОСОБА_5 і вони втрьох розпили пляшку горілки, після чого він разом з братом повернувся додому, де через деякий час почали сваритись, а потім затіяли бійку, в ході якої ОСОБА_6 двічі вдарив його рукою в обличчя, на що він взяв кухонний ніж та вдарив ним брата у лівий бік. Причину конфлікту, що переріс у бійку, не пам`ятає. Після нанесеного удару він побачив, що у ОСОБА_7 з лівого боку грудей пішла кров і став надавати йому допомогу. Потім приїхала їх сестра ОСОБА_8 , яка відвезла брата до лікарні.

У скоєнні злочину розкаюється.

Допитаний в ході судового засідання потерпілий ОСОБА_2 пояснив, що він проживає разом зі своїм братом ОСОБА_9 , їх матір`ю та дружиною ОСОБА_10 в АДРЕСА_1 . 09 серпня 2010 року після 12 години він прийшов до свого сусіда ОСОБА_3 , де разом з ним і братом ОСОБА_9 розпили пляшку горілки, якою ОСОБА_4 пригощав брата за відремонтовану ним кормодробилку. Повернувшись додому близько 14 години 30 хвилин, ОСОБА_11 голосно ввімкнув музику, яка заважала відпочивати матері, а на пропозицію і приглушити звук виражався на його адресу нецензурною лайкою, на що він двічі вдарив брата рукою по обличчю. Після цього ОСОБА_11 пішов на кухню, а він пішов за ним. На кухні ОСОБА_11 взяв кухонних ніж і вдарив його в лівий бік грудної клітини, від чого йому стало погано і він сів на підлогу. Побачивши це, ОСОБА_11 почав надавати йому допомогу та просити пробачення. Через деякий час приїхала сестра ОСОБА_8 , яка відвезла його в лікарню. В даний час почувається добре, просить суд не позбавляти волі його брата, який зараз один проживає з хворою матір`ю, оскільки він зі своєю сім`єю буде проживати окремо.

Враховуючи те, що підсудний не оспорював фактичні обставини справи і судом встановлено, що він правильно розуміє зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності його позиції, заслухавши думку учасників судового розгляду та роз`яснивши їм положення ст..299 КПК України, суд визнав недоцільним дослідження інших доказів по справі.

Оцінюючи викладене, суд приходить до висновку, що винність ОСОБА_1 у вчиненні злочину, що йому інкримінується, доведена повністю, а його дії правильно кваліфіковані за ч.І ст.121 КК України, як умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння.

При призначенні покарання суд враховує особу підсудного та ступінь тяжкості вчиненого ним злочину.

Підсудний ОСОБА_1 раніше судимий, однак згідно ст. 89 КК України судимість погашена, згідно довідки за місцем проживання характеризується негативно.

Обставиною, що пом`якшує відповідальність підсудного є щире каяття та активне сприяння розкриття злочину, надання допомоги потерпілому безпосередньо після вчинення злочину.

Обставин, що обтяжують його відповідальність є скоєння злочину у стані алкогольного сп`яніння.

З урахуванням вищевикладеного суд вважає, що виправлення підсудного можливе без його ізоляції від суспільства з призначенням покарання не пов`язаного з позбавленням волі.

Цивільний позов не заявлений.

По справі речових доказів немає.

Судові витрати за проведення дактилоскопічної експертизи підлягають стягненню з підсудного ОСОБА_1 в сумі 1702 грн. 80 коп. на користь держави.

Керуючись ст.ст. 321-324 КПК України, суд -

ЗАСУДИВ:

Визнати винним ОСОБА_1 у вчиненні злочину, передбаченого ч.І ст.121 КК України і призначити покарання у вигляді п`яти років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України звільнити засудженого ОСОБА_1 від відбування призначеного йому покарання, якщо він на протязі трирічного іспитового строку не скоїть нового злочину.

Згідно ст.76 КК України зобов`язати засудженого ОСОБА_1 періодично з`являтися на реєстрацію в органи кримінально-виконавчої системи та повідомляти про зміну місця проживання.

Міру запобіжного заходу засудженому ОСОБА_1 до набрання вироком законної змінити з утримання під вартою в ОСІ-21 м.Одеси на підписку про невиїзд з місця проживання.

Стягнути з засудженого ОСОБА_1 судові витрати за проведення дактилоскопічної експертизи в сумі 1702 грн. 80 коп. на користь держави.

На вирок може бути подана апеляція в апеляційний суд Одеської області в 15-дений термін з дня його проголошення.

Суддя:

СудКомінтернівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.11.2010
Оприлюднено12.07.2019
Номер документу82944951
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-440/10

Вирок від 18.11.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Рудніцький В. А.

Вирок від 24.11.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Кадрова О. О.

Постанова від 24.06.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Петров Р. І.

Вирок від 18.06.2010

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Кваша С. В.

Постанова від 28.10.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Муленко Л. М.

Постанова від 28.10.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Муленко Л. М.

Вирок від 17.06.2010

Кримінальне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Петягін В. В.

Постанова від 24.11.2010

Кримінальне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Францішко Ю. В.

Вирок від 08.07.2010

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Папарига В. А.

Вирок від 10.12.2010

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Ратушна В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні