Ухвала
від 11.07.2019 по справі 522/11333/19
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/11333/19

Провадження № 1-кс/522/13510/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 липня 2019 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання адвоката ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу, -

В С Т А Н О В И В:

Адвокат ОСОБА_3 , діючий в інтересах потерпілого ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді із клопотанням про надання йому дозволу на тимчасовий доступ до документів, в тому числі електронних, які перебувають у володінні КУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код в ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_1 , зобов`язавши КУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » виготовити на паперовому та електронному носіях документи, що містяться в Інтегрованій системі відеоспостереження та відеоаналітики міста Одеси щодо руху транспортних засобів «Mercedes-Benz Viano», чорного кольору з державним реєстраційним номером НОМЕР_2 та «Mercedes-Benz Vito 111», сірого кольору з державним реєстраційним номером НОМЕР_3 , та осіб які переміщалися на вказаних транспортних засобах за період з 00 год. 00 хв. 27.06.2019 по 00 год. 00 хв. 28.06.2019.

В обґрунтування клопотання адвокат ОСОБА_3 посилається на наступне.

Слідчим відділом Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до ЄРДР за № 12019160500003384 від 27.06.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України, потерпілим в якому є ОСОБА_4 .

Стороною кримінального провадження отримано відеозаписи вчинення кримінального правопорушення з камер зовнішнього спостереження, встановлених на фасаді бару « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_2 за 27.06.2019, наданих керівником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у відповідь на адвокатський запит, згідно яких нападники та свідки вказаного кримінального провадження спільно покинули місце вчинення злочину на автомобілях Mercedes-Benz Viano, чорного кольору з державним реєстраційним номером НОМЕР_2 та Mercedes-Benz Vito 111, сірого кольору з державним реєстраційним номером НОМЕР_3 .

З метою встановлення точного часу вчинення кримінального правопорушення, встановлення анкетних даних осіб, які вчинили розбійний напад, збору доказів їх винуватості й перевірки і уточнення відомостей отриманих під час здійснення означеного кримінального провадження, сторона кримінального провадження вважає необхідним зібрати докази шляхом отримання тимчасового доступу до електронних документів ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених КПК (ч. 2 ст. 22 КПК).

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

На виконання рішення ІНФОРМАЦІЯ_6 від 15 березня 2017 року №1778-VII «Про затвердження міської комплексної програми зміцнення законності, безпеки та порядку на території міста Одеси «Безпечне місто Одеса» на 2017-2019 роки», створено та впроваджено Інтегровану систему відеоспостереження та відеоаналітики міста Одеси (далі Система).

Регламент використання та функціонування Інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики міста Одеси розроблений на виконання Рішення ІНФОРМАЦІЯ_6 № 3610-VII від 19.09.2018 р., з метою визначення правил та порядку експлуатації програмно апаратного комплексу Інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики міста Одеси та надання доступу до інформаційних ресурсів, які створюються/обробляються його засобами.

Завданнями Системи є виготовлення якісного інформаційного продукту, який може бути використаний з метою підвищення ефективності роботи виконавчих органів, підприємств та установ ІНФОРМАЦІЯ_6 , правоохоронних органів, підприємств всіх галузей життєзабезпечення міста шляхом скорочення часу передачі необхідної інформації про події, правопорушення та злочини. Система призначена для надання дієвої допомоги при проведенні профілактичної роботи щодо попередження злочинів та може використовуватись для отримання доказової бази відносно подій і злочинів, що вже сталися, з метою долучення відеоматеріалів до кримінальних та адміністративних проваджень відповідно до чинного законодавства України.

Засоби відеофіксації технічні засоби, призначені для збирання, зберігання та первісної обробки відеоданих (переробки), а також за наявності технічних можливостей відтворення відеоданих (зображення у русі) (смарткамери з функціями детектування державних номерних знаків транспортних засобів, детектування обличь, охорони периметру, керування трафіком, визначення задимлення, вибухів, несанкціонованого залишення предметів тощо), тип/вид ТЗ, колір ТЗ, марка ТЗ.

Відповідно до п. 4.1 Регламенту використання та функціонування Інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики міста Одеси, дані, отримані із засобів відеофіксації в Системі, зберігаються протягом 14 календарних днів, після чого знищуються Системою в автоматичному режимі.

Персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних містять охоронювану законом таємницю (п. 8 ч. 1 ст. 162 КПК України).

Без отримання доступу до вказаної інформації неможливо встановити точний час вчинення кримінального правопорушення, встановити осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, свідків вчинення кримінального правопорушення.

У випадку отримання тимчасового доступу до вказаних документів, інформація, яка в них міститься може бути використана як докази перебування певних осіб на певній території, докази вчинення кримінального правопорушення та винуватості конкретних осіб, надасть можливість встановити свідків вчиненого кримінального правопорушення, зокрема.

Іншим способом отримати вищезазначену інформацію стороні кримінального провадження не надається можливим.

Адміністратором Системи (володілець інформації/інформаційного продукту) є Комунальна Установа « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код в ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_4 ; НОМЕР_5 , офіційна електронна поштова адреса: ІНФОРМАЦІЯ_7

У зв`язку із вищевикладеним адвокат ОСОБА_3 , який діє в інтересах потерпілого ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з метою отримання тимчасового доступу.

Адвокат ОСОБА_3 в судове засіданні не з`явився, надав до суду заяву, згідно якої просить розглядати клопотання у його відсутність. Вимоги, викладені в клопотанні підтримав у повному обсязі.

Слідчий, прокурор в судове засідання не з`явилися, хоча були сповіщені належним чином, в установленому законом порядку. До суду заяву про перенесення розгляду клопотання чи розгляду у їх відсутність не надавали.

На підставі ч. 2ст. 163 КПК Українислідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до наступних висновків.

Відповідно до ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.2 ст.160 КПК України у клопотанні зазначаються:

1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання;

2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати;

4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні;

6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю;

7) обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів повинні бути зазначені підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Згідно з п.1 ч.5 ст.163 КПК, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність підстав вважати, що ці речі або документи перебувають чи можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Як вбачається із клопотання, адвокат ОСОБА_3 посилається на той факт, що отримана інформація має доказове значення в кримінальному провадженні № 12019160500003384 від 27.06.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України, та в подальшому у своїй сукупності з іншими доказами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні.

Зокрема, слідчий суддя вважає, що адвокат ОСОБА_3 у своєму клопотанні про надання тимчасового доступу аргументовано довів наявність підстав вважати, що речі та/або документи, які перебувають або можуть перебувати у володінні КУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », самі по собі або в сукупності із іншими речами та документами, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст.159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначених у клопотанні документів.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання адвоката ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу, задовольнити.

Надати (забезпечити) дозвіл адвокату ОСОБА_3 (свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю серії ОД № 002630 від 04.08.2014) у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до ЄРДР за № 12019160500003384 від 27.06.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України, на тимчасовий доступ та можливість вилучення оброблених належним чином копій документів, в тому числі електронних, які перебувають у володінні КУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код в ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_1 , зобов`язавши КУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » виготовити на паперовому та електронному носіях документи, що містяться в Інтегрованій системі відеоспостереження та відеоаналітики міста Одеси щодо руху транспортних засобів «Mercedes-Benz Viano», чорного кольору з державним реєстраційним номером НОМЕР_2 та «Mercedes-Benz Vito 111», сірого кольору з державним реєстраційним номером НОМЕР_3 за період з 00 год. 00 хв. 27.06.2019 по 00 год. 00 хв. 28.06.2019 (забезпечивши зберігання відповідної відеоінформації про транспортні засоби та осіб, які на них переміщалися) з усіма наявними в ІНФОРМАЦІЯ_5 персональними даними вказаних осіб (TDAS для транспортних засобів, FRS для осіб).

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

11.07.2019

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення11.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82945829
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —522/11333/19

Ухвала від 18.04.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 19.02.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 24.12.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 02.09.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 02.09.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 02.09.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 30.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні