Рішення
від 08.07.2019 по справі 922/536/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" липня 2019 р.м. ХарківСправа № 922/536/19

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Добрелі Н.С.

при секретарі судового засідання Сланова М.Ю.

розглянувши матеріали справи в порядку загального позовного провадження

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Харків - Капітал", м. Харків 3-тя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Великобурлуцька селищна рада до Товариства з обмеженою відповідальністю "Буд-Асистент", м. Київ про стягнення 118276,62 грн. за участю :

представника позивача - Чурсіна В.В., в.о. директора на підставі наказу № 1-Пр від 11.01.2019 року;

представника відповідача - не з`явився;

представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Великобурлуцька селищна рада - не з`явився;

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Харків-Капітал" звернулось до господарського суду Харківської області з позовною заявою про зобов`язання Товариство з обмеженою відповідальністю "Буд-Асистент" подати до Великобурлуцької селищної ради Харківської області правовстановлюючі документи, необхідні для розгляду заяви щодо оформлення землекористування земельною ділянкою кадастровий номер 6321455100: НОМЕР_1 :006:0002 під нафтобазою - площею 3,3774 га та під АЗС № НОМЕР_2 - площею 0,3456 га; стягнути з ТОВ "Буд-Асистент" суму збитків внаслідок несплати компенсації по платежам за землю в розмірі 118276,62 грн.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 04.03.2019 року позовну заяву залишено без руху та надано заявнику час на усунення недоліків позовної заяви - дев`ять днів з моменту вручення даної ухвали.

Через канцелярію господарського суду Харківської області 12.03.2019 року представник позивача надав заяву про усунення недоліків позовної заяви (вх. № 6248).

Ухвалою господарського суду Харківської області 18.03.2019 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено її до розгляду в порядку загального позовного провадження на 08.04.2019 року.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 08.04.2019 року підготовче провадження у справі було продовжено на 30 днів, підготовче засідання відкладено на 20.05.2019 року.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 20.05.209 року підготовче провадження у справ закрито та призначено справу до розгляду по суті на 10.06.2019 року.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 10.06.2019 року, яка занесена до протоколу судового засідання, в судовому засідання було оголошено перерву до 08.07.2019 року.

Через канцелярію господарського суду Харківської області 05.07.2019 року представник позивача надав заяву про часткову відмову від позову (вх. № 16223).

Представник позивача в судовому засіданні 08.07.2019 року підтримав позовні вимоги, просив суд позов задовольнити, посилаючись на те, що відповідачем було завдано позивачу збитки внаслідок не сплати компенсації по платежам за землю у розмірі 118276,62 грн..

Представник відповідача в судове засідання 08.07.2019 року не з`явився, на адресу суду повернулась ухвала про повідомлення від 10.06.2019 року з відміткою пошти "інші причини, що не дали змоги виконати обов`язки щодо пересилання поштового відправлення".

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Великобурлуцької селищної ради в судове засідання 08.07.2019 року не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Частинами 2, 3 статті 120 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Відповідно до пункту 4 частини 6 статті 242 Господарського процесуального кодексу України днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за місцезнаходженням.

Як свідчать матеріали справи, поштова кореспонденція направлялась відповідачу за адресою вказаною у позові та яка співпадає з адресою, зазначеною в ЄДРПОУ.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає, що відповідач був належним чином повідомлений судом про розгляд спору за його участю. При цьому, неотримання адресатом кореспонденції від судового органу є суб`єктивною поведінкою здійснення стороною своїх процесуальних прав, що не може вважатися поважною причиною, яка перешкоджала відповідачу подати відзив на позовну заяву у встановлений судом строк.

В той же час, відповідач не був позбавлений можливості скористатися вільним доступом до електронного реєстру судових рішень в Україні, в силу статті 4 Закону України "Про доступ до судових рішень" та ознайомитися з ухвалами суду та визначеними у них датами та часом розгляду даної справи та забезпечити представництво його інтересів в судових засіданнях.

При цьому, явка учасників справи в судові засідання судом обов`язковою не визнавалась.

Європейський суд з прав людини в рішенні від 07 липня 1989 року у справі Юніон Аліментаріа проти Іспанії зазначив, що сторони зобов`язані демонструвати готовність брати участь на всіх етапах розгляду, що стосуються їх безпосереднього, утримуватися від використання прийомів, які пов`язані із зволіканням у розгляді справи, а також максимально використовувати всі засоби внутрішнього законодавства для прискорення процедури слухання.

Відповідно до ч. 1 ст. 202 ГПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Враховуючи те, що судом було здійснено всі заходи, щодо належного повідомлення відповідача та третьої особи про дату, час та місце розгляду справи, та приймаючи до уваги те, що судом не було визнано явку учасників справи в судове засідання обов`язковою, суд дійшов висновку про те, що їх неявка в судове засідання не перешкоджає розгляду справи по суті.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши вступне слово представника позивача, з`ясувавши обставини справи та дослідивши подані суду докази, перевіривши відповідність доводів позивача фактичним обставинам справи, судом встановлено наступне.

21.08.2017 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Харків-Капітал" (позивач) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Буд-Асистент" (відповідач) були укладені Договори купівлі-продажу АЗС № 208 та Великобурлуцької нафтобази, посвідчені приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Десятніченко І.В. та зареєстровані в реєстрі за номерами 1557 та 1553.

Згідно цих договорів у власність до відповідача, як покупця, від позивача, як продавця, перейшла АЗС № 208 та нафтобаза, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 .

За вищевказаною адресою на земельній ділянці (кадастровий номер НОМЕР_3 ) загальною площею 4,04 га, крім АЗС № 208 та нафтобази, які були відчужені, розташована АЗС № 210, яка знаходиться у власності TOB "Харків-Капітал".

Отже, об`єкти продажу та АЗС № 210 знаходяться на одній земельній ділянці, яка була надана у користування TOB "Харків-Капітал" на підставі Договору оренди землі від 20.10.2016 (реєстраційний № 17054737), згідно з яким була встановлена загальна орендна плата для АЗС № 208, АЗС № 210 та нафтобази.

Після відчуження до відповідача перейшла у користування частина земельної ділянки для розміщення та експлуатації будівель та споруд АЗС № 208 та нафтобази, умови щодо землекористування якої було визначено вищевказаним договором оренди землі, на підставі якого здійснюються розрахунки з орендних платежів.

Тобто, фактичним землекористувачем з дня продажу АЗС № 208 та нафтобази став їх новий власник - Tовариство з обмеженою відповідальністю "Буд-Асистент", який зобов`язаний використовувати земельну ділянку на підставі належним чином оформлених правовстановлюючих документів на землю та на платній основі згідно ст.ст.125, 206 Земельного кодексу України.

З метою врегулювання землекористування після продажу частини об`єктів нерухомості, розташованих на вищевказаній земельній ділянці (кадастровий номер НОМЕР_4 ), в договори купівлі-продажу сторонами були внесені відповідні умови.

Так, згідно п. 12 Договору купівлі-продажу АЗС № 208 та п. 13 Договору купівлі - продажу нафтобази, TOB "Харків-Капітал" (продавець) та TOB "Буд-Асистент" (покупець) зобов`язалися на протязі 30-ти робочих днів з дня укладання договорів купівлі-продажу подати заяви до Великобурлуцької селищної ради щодо оформлення землекористування земельною ділянкою з кадастровим номером НОМЕР_5 :00:006:0002 з урахуванням відчуження нерухомого майна, що є предметом вищевказаних договорів купівлі-продажу, з внесенням відповідних змін до облікової документації. Покупець з дня укладання Договорів купівлі-продажу зобов`язався за домовленістю сторін компенсувати продавцю платежі за користування земельною ділянкою під нафтобазою площею 3,3774 га та під АЗС № 208 площею 0,3456 га, в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки з урахуванням індексу інфляції та в усякому разі не менше розміру ставки земельного податку, до моменту реєстрації припинення права оренди продавця на земельну ділянку під відчужуваним майном.

07.09.2017, у зв`язку з переходом права власності на АЗС № НОМЕР_2 і нафтобазу та на виконання договірних зобов`язань, позивачем було подано заяву № 333 до Великобурлуцької селищної ради з проханням надати дозвіл на поділ та внесення відповідних змін до Договору оренди землі від 20.10.2016.

Враховуючи те, що відповідач не вчинив дій щодо подачі відповідної заяви до Великобурлуцької селищної ради, позивач звернувся до господарського суду Харківської області із позовною заявою про зобов`язання відповідача подати до Великобурлуцької селищної ради заяву щодо оформлення землекористування земельною ділянкою.

Рішенням господарського суду Харківської області від 03.09.2018 року по справі № 922/875/18 позовні вимоги позивача задоволено повністю. Зобов`язано Товариство з обмеженою відповідальністю "Буд-Асистент" подати заяви до Великобурлуцької селищної ради Харківської області щодо оформлення землекористування земельною ділянкою кадастровий номер 6321455100:00:006:0002 під нафтобазаю - площею 3,3774 га та під АЗС № 208 - площею 0,3456 га. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Буд-Асистент" на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Харків - Капітал" суму збитків внаслідок несплати компенсації по платежам за землю та за електроенергію в розмірі 70087,80 грн. (з яких 68275,97 грн. - сума компенсації платежів за землю в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки; 1811,83 грн. - сума компенсації за спожиту електроенергію).

Як зазначає позивач, відповідач вимоги рішення суду по справі № 922/875/18 щодо подання заяви до Великобурлуцької селищної ради Харківської області та сплати компенсації (по 31.03.2018 року) виконав, проте подальші дії щодо подачі необхідних документів Великобурлуцькій селищній раді Харківської області для розгляду заяви та компенсації витрат, які здійснюються позивачем не здійснив, що й стало підставою для звернення до суду позивача з відповідним позовом.

Як вбачається з матеріалів справи, позивачем в ході розгляду справи було подано заяву про відмову від позову в частині зобов`язання Товариства з обмеженою відповідальністю "Буд-Асистент" подати до Великобурлуцької селищної ради Харківської області правовстановлюючі документи, необхідні для розгляду заяви щодо оформлення землекористування земельною ділянкою кадастровий номер 6321455100:00:006:0002 під нафтобазою - площею 3,3774 га та під АЗС № НОМЕР_2 - площею 0,3456 га, яку було прийнято судом та провадження у цій частині закрито.

Розглянувши позовні вимоги про стягнення з відповідача збитків внаслідок несплати компенсації по платежам за землю в розмірі 118276,62 грн., суд зазначає наступне.

Як вже було зазначено вище, відповідач після укладення договору купівлі-продажу від 21.08.2017 року фактично користується земельною ділянкою під власними об`єктами безоплатно, оскільки відповідачем не було оформлено у відповідності до вимог чинного законодавства документи на користування земельною ділянкою.

Таким чином, з урахуванням 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, визначених договорами купівлі-продажу, за розрахунком позивача сума збитків, яка завдана останньому з пдв становить 118276,62 грн. (з них по нафтобазі - 107297,20 грн., по АЗС № 208 - 10979,42 грн.).

При цьому, сума збитків визначена позивачем з урахуванням нормативної грошової оцінки земельної ділянки кадастровий номер 6321455100:00:006:0002 за 2017 та 2018 роки , яка зазначена в податкових деклараціях з плати за землю, що додаються, і складає за рік - 475360,94 грн., за місяць - 39613,41 грн. без врахування ПДВ та відповідно до площі земельної ділянки під кожним з об`єктів нерухомості (а.с. 33).

На підтвердження доказів сплати позивачем орендної плати за землю було надано копії платіжних доручень (а.с. 35-42), в яких зазначено призначення платежу орендна плата за землю за 05.2018 року АЗС 208.210.РП.

Надаючи правову кваліфікацію викладеним обставинам, суд виходить із наступного.

Відповідно до ч.2 ст. 4 ГПК України передбачено, що юридичні особи та фізичні особи - підприємці, фізичні особи, які не є підприємцями, державні органи, органи місцевого самоврядування мають право на звернення до господарського суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та законних інтересів у справах, віднесених законом до юрисдикції господарського суду, а також для вжиття передбачених законом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

Відповідно до ч. 1 ст. 377 Цивільного кодексу України, до особи, яка набула право власності на житловий будинок (крім багатоквартирного), будівлю або споруду, переходить право власності, право користування на земельну ділянку, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення в обсязі та на умовах, встановлених для попереднього землевласника (землекористувача).

Згідно ч. ч. 1, 2 ст. 120 Земельного кодексу України. у разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, що перебувають у власності, користуванні іншої особи, припиняється право власності, право користування земельною ділянкою, на якій розташовані ці об`єкти. До особи, яка набула право власності на жилий будинок, будівлю або споруду, розміщені на земельній ділянці, що перебуває у власності іншої особи, переходить право власності на земельну ділянку або її частину, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення. Якщо жилий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що перебуває у користуванні, то в разі набуття права власності на ці об`єкти до набувача переходить право користування земельною ділянкою, на якій вони розміщені, на тих самих умовах і в тому ж обсязі, що були у попереднього землекористувача.

Згідно з частиною першою статті 6 Закону України "Про оренду землі", орендарі набувають права оренди земельної ділянки на підставах і в порядку, передбачених Земельним кодексом України, Цивільним кодексом України, цим та іншими законами України і договором оренди землі.

Відповідно до ч. 3 ст. 7 Закону України "Про оренду землі", до особи, якій перейшло право власності на житловий будинок, будівлю або споруду, що розташовані на орендованій земельній ділянці, також переходить право оренди на цю земельну ділянку. Договором, який передбачає набуття права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, припиняється договір оренди земельної ділянки в частині оренди попереднім орендарем земельної ділянки, на якій розташований такий житловий будинок, будівля або споруда.

Наведені норми слід розуміти таким чином, що при виникненні в іншої особи права власності на жилий будинок, будівлю або споруду відповідно до договору, який містить всі необхідні за законом істотні умови, право попереднього власника або користувача припиняється; новий власник об`єкта нерухомості, якому переходить право оренди, набуває права оренди за чинним договором оренди.

Відповідно до ст. 206 Земельного кодексу України, використання землі в Україні є платним. Об`єктом плати за землю є земельна ділянка. Плата за землю справляється відповідно до закону. Відповідно до частини першої статті 3 Земельного кодексу України, земельні відносини регулюються Конституцією України, цим Кодексом, а також прийнятими відповідно до них нормативно-правовими актами.

Згідно з частиною першою статі 93 Земельного кодексу України та статті 1 Закону України "Про оренду землі", право оренди земельної ділянки - це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності.

Приписами статті 116 Земельного кодексу України встановлено, що громадяни та юридичні особи набувають права власності та права користування земельними ділянками із земель державної або комунальної власності за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених цим Кодексом або за результатами аукціону. Набуття права на землю здійснюється шляхом передачі земельних ділянок у власність або надання їх у користування.

Крім того, за змістом статті 14 Податкового кодексу України плата за землю - обов`язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності; орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності - обов`язковий платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою. Справляння плати за землю, в тому числі й орендної плати, здійснюється відповідно до положень розділу XIII Податкового кодексу України. Отже, єдиною можливою формою здійснення плати за землю для відповідача як землекористувача є орендна плата.

В ст. 21 Закону України "Про оренду землі" визначено, що орендна плата за землю - це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою.

Таким чином, обов`язок набувача нерухомого майна нараховувати та сплачувати орендну плату за фактичне користування земельною ділянкою з дати набуття права власності на нерухоме майно, що на ній розташоване, прямо випливає зі змісту положень статей 120, 206 Земельного кодексу України, 377 Цивільного кодексу України, Закону України "Про оренду землі".

Проте, як свідчать матеріали справи відповідачем не виконується відповідний обов`язок, та відповідні кошти сплачуються позивачем, що підтверджується наявними в матеріалах справи платіжними дорученнями.

Як зазначає позивач, відповідач на виконання рішення суду у справі № 922/875/18 здійснив оплату компенсації позивачу до 31.03.2018 року, однак в подальшому перерахування не здійснював.

В порушення вимог чинного законодавства та умов договорів, TOB "Буд-Асистент" безоплатно користується земельною ділянкою під власними об`єктами, та не сплачує в повному розмірі суми компенсації за користування землею та за спожиту електроенергію, в тому числі ПДВ, яке нараховується на ці суми компенсації, з урахуванням того, що вони є складовою частиною вартості власної споруди, яка була продана відповідачу, та включаються до бази оподаткування і оподатковуються ПДВ у загальновстановленому порядку.

Відповідно до ст. 526 Цивільного кодексу України, зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу.

Частиною 1 ст. 530 Цивільного кодексу України передбачено, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Стаття 525 Цивільного кодексу України встановлює, що одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 Господарського кодексу України, суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Частиною 7 цієї статті передбачено, що одностороння відмова від виконання зобов`язань, передбачених законом, а також відмова від виконання або відстрочка виконання з мотиву, що зобов`язання другої сторони за іншим договором не було виконано належним чином, не допускаються.

Як вказує позивач, за період з квітня по грудень 2018 року з урахуванням 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, визначених договорами купівлі-продажу, сума збитків з пдв становить 118276,62 грн. (з них по нафтобазі - 107297,20 грн., по АЗС № 208 - 10979,42 грн.).

При цьому, сума збитків визначена позивачем з урахуванням нормативної грошової оцінки земельної ділянки кадастровий номер 6321455100:00:006:0002 за 2017 та 2018 роки , яка зазначена в податкових деклараціях з плати за землю, що додаються, і складає за рік - 475360,94 грн., за місяць - 39613,41 грн. без врахування ПДВ та відповідно до площі земельної ділянки під кожним з об`єктів нерухомості.

Господарські правовідносини між позивачем та відповідачем виникли на підставі Договорів купівлі-продажу від 21.08.2017, відповідно до умов яких передбачено обов`язок відповідача, як покупця, компенсувати позивачу, як продавцю, платежі за користування земельною ділянкою в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки з урахуванням індексу інфляції.

Перевіривши розрахунок компенсації платежів за землю відповідно до умов договорів купівлі-продажу (в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки), суд визнав його таким, що відповідає умовам договорів та діючому законодавству, у зв`язку з чим до стягнення з відповідача підлягає сума компенсації - 118276,62 грн.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 129 ГПК України, судовий збір покладається у спорах, що виникають при виконанні договорів та з інших підстав, - на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог. Таким чином, судовий збір у даній справі покладається на відповідача в розмірі 1921,00 грн.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 6, 8, 19, 124, 129 Конституції України, ст.ст. 377, 525, 526, 530 Цивільного кодексу України, ст.ст. 93, 120, 206 Земельного кодексу України, ст. 14 Податкового кодексу України, ст. 193 Господарського кодексу України, ст.ст. 7, 21 Закону України "Про оренду землі", ст.ст. 29, 42, 73, 74, 86, 91, 236-238 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Буд-Асистент", м. Київ (03148, м. Київ, вул. Картвелішвілі, 7/2, код ЄДРПОУ 39392178) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Харків - Капітал", м. Харків (61001, м. Харків, вул. Плеханівська, 92-А, корп. В, к. 1608б, код ЄДРПОУ 32562659) суму збитків внаслідок несплати компенсації по платежам за землю в розмірі 118276,62 грн. та 1921, 00 грн. витрат зі сплати збору.

Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду (ч.1,2 ст.241 ГПК України). Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Згідно ст.257 ГПК України, апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції. Відповідно до п.17.5 Перехідних положень ГПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Харків - Капітал", (61001, м. Харків, вул. Плеханівська, 92-А, корп. В, к. 1608б, код ЄДРПОУ 32562659)

Відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Буд-Асистент" (03148, м. Київ, вул. Картвелішвілі, 7/2, код ЄДРПОУ 39392178).

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Великобурлуцька селищна рада - (Харківська обл. вул. Центральна,40 смт. В.Бурлук, код ЄДРПОУ 04399192).

Інформація по справі може бути одержана зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/.

Повне рішення складено "11" липня 2019 р.

Суддя Н.С. Добреля

Дата ухвалення рішення08.07.2019
Оприлюднено12.07.2019
Номер документу82970280
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/536/19

Рішення від 08.07.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 08.07.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 10.06.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 20.05.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 08.04.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 18.03.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 04.03.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні