Ухвала
від 12.07.2019 по справі 355/354/18
БАРИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 355/354/18

Провадження № 1-кп/355/11/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про продовдення строку тримання під вартою

12 липня 2019 року Баришівський районний суд Київської області в складі головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

розглянув у відкритому судовому засіданні в селищі Баришівка Київської області в залі суду кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Хмільник, Вінницької області, проживаючого в АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, освіта повна загальна середня, не одруженого, на утриманні дітей не має, не працюючого, не військовозобов`язаного, пільг та державних нагород не має, раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України ,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Баришівського районного суду з 27.04.2018 року перебуває кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_5 у вчиненні злочину (кримінального правопорушення), передбаченого ч.1 ст.185 КК України.

На даний час суд не закінчив розгляд справи.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 заявила клопотання про продовження запобіжного заходу відносно обвинуваченого ОСОБА_5 .

Захистник ОСОБА_4 та обвинувачений ОСОБА_5 проти заявленого клопотання заперечують.

Прокурор обґрунтовуючи клопотання про продовження запобіжних заходів, повідомив суд, що ризики передбачені ст. 177 КПК України які були підставою для обрання відповідних запобіжних заходів не відпали. Оскільки обвинувачений ОСОБА_5 , немає постійного місця проживання, що свідчить про відсутність міцних соціальних зав`язків, а тому існують ризики, що підозрюваний перебуваючи на волі може переховуватися від органів досудового розслідування та суду з метою уникнення від кримінальної відповідальності.

Суд вважає, що на даний час не відпали обставини та ризики, які були підставою для обрання запобіжного заходу, а тому обрання більш м`якого запобіжного заходу щодо обвинуваченого є недоцільним.

Згідно ч.3 ст. 183 КПК України при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою слідчий суддя зобов`язаний визначити розмір застави достатньої для забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим обов`язків передбачених цим Кодексом.

Враховуючи обставини кримінального провадження вважаю за необхідне визначити підозрюваному заставу в розмірі 46325 гривень, оскільки внесення застави саме в такому розмірі може гарантувати виконання підозрюваним покладених на нього обов`язків.

Крім цього, застосовуючи до підозрюваного альтернативний запобіжних захід у вигляді застави, який може бути ним внесений у будь-який момент, вважаю за необхідне відповідно до ст. 194 ч.5 КПК України покласти на нього ряд обов`язків.

Відповідно до ч.1 ст. 197 КПК України строк дії ухвали слідчого судді, суду про тримання під вартою або продовження строку тримання під вартою не може перевищувати шістдесяти днів.

Враховуючи викладене, ст. ст. 331 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора ОСОБА_3 про продовження відносно ОСОБА_5 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити.

Продовжити відносно підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 уродженця м. Хмільник, Вінницької області, проживаючого в АДРЕСА_1 , запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Державній Установі «Київський слідчий ізолятор» терміном на 15 діб з 12.07.2019 року до 26.07.2019 року.

Одночасно для забезпечення виконання ОСОБА_5 обов`язків, визначених КПК України визначити запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 46325 (сорок шість тисяч триста двадцять п`ять) грн., яка може бути внесена як самим підозрюваним так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем) на наступний депозитний рахунок Баришівського районного суду Київської області МФО 820172, Держказначейська служба України, м. Київ, код 02892095, отримувач коштів ТУ ДСА України в Київській області рахунок 37313002892095.

Підозрюваний або заставодавець мають право у будь-який момент внести заставу у розмірі, визначеному в ухвалі про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою протягом дії ухвали.

У разі внесення застави покласти на підозрюваного ОСОБА_5 наступні обов`язки:

- прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду;

- не відлучатися за межі населеного пункту в якому він проживає без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- утримуватись від спілкування зі свідками по справі.

- здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Термін дії обов`язків, покладених судом, у разі внесення застави визначити до 26.07.2019 року.

Роз`яснити підозрюваному, що в разі внесення застави у визначеному в ухвалі розмірі, оригінал документу з відміткою банку, який підтверджує внесення на депозитний рахунок коштів має бути наданий уповноваженій службовій особі Державній Установі «Київський слідчий ізолятор».

Після отримання та перевірки протягом не більше одного робочого дня документа, що підтверджує внесення застави, уповноважена службова особа Державній Установі «Київський слідчий ізолятор» негайно має здійснити розпорядження про звільнення ОСОБА_5 з-під варти та повідомити усно і письмово прокурора ОСОБА_3 та суддю Баришівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ..

У разі внесення застави та з моменту звільнення підозрюваного з-під варти внаслідок внесення застави, визначеної у даній ухвалі, підозрюваний зобов`язаний виконувати покладені на нього обов`язки, пов`язані із застосуванням запобіжного заходу у вигляді застави.

З моменту звільнення з-під варти у зв`язку з внесенням застави підозрюваний ОСОБА_5 вважається таким, до якого застосовано запобіжний захід у вигляді застави.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Баришівського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу82971755
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовдення строку тримання під вартою 12 липня 2019 року Баришівський районний суд Київської області в складі головуючого судді ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —355/354/18

Вирок від 25.07.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 24.07.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 12.07.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 02.04.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 21.02.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні