Ухвала
від 11.07.2019 по справі 522/2055/19
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

11.07.2019

Справа №522/2055/19

Провадження 1-кс/522/7294/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 липня 2019 року місто Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 розглянувши клопотання слідчого СВ Приморського ВП м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів ,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Приморського ВП в місті Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається з клопотання слідчого, у провадженні слідчого відділу Приморського ВП в м. Одесі ГУ НП в Одеській області перебувають матеріали досудового розслідування внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019160500000365 відомості про яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань «24» січня 2019 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 186 КК України, розпочатого за зверненням гр. ОСОБА_3 щодо групи осіб, які із застосуванням фізичного насильства та погрозою його застосування, вимагають від потерпілого грошові кошти в сумі 1000 доларів США, крім того, 16.01.2019 знаходячись в квартирі, розташованої в будинку АДРЕСА_1 , відкрито викрали його майно, а саме два мобільних телефони марки «Айфон 6С» та «Мейзу М6»

10.04.2019 слідчим Приморського ВП в м. Одесі в порядку ст.40 КПК України надано доручення оперативним співробітникам ГВ БКОЗ УСБУ в Одеській області, з метою встановлення місцезнаходження майна, яке належить потерпілому.

В ході оперативного супроводження за результатами проведення оперативно розшукових заходів оперативними співробітниками встановлено, що на теперішній час терміналом мобільного (рухомого) зв`язку моделі «iPhone 6s» (IMEI НОМЕР_1 ) в корпусі сірого кольору, який належить потерпілому ОСОБА_3 на теперішній час користується абонент з номером НОМЕР_2 .

В подальшому встановлено, що вказаний абонентський номер НОМЕР_2 належить гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який можливо на теперішній час користується вищевказаним мобільним телефоном.

Враховую, що мобільний телефон «iPhone 6s» (IMEI НОМЕР_1 ), який належить на праві власності потерпілому ОСОБА_3 та являється важливим речовим доказом у даному кримінальному провадженні, виникла необхідність здійснити тимчасовий доступ до речей, а саме до мобільний телефон «iPhone 6s» (IMEI НОМЕР_1 ) з можливістю його вилучення та повернення законному власнику та долучення до матеріалів кримінального провадження в якості речового доказу.

В судове засідання слідчий та прокурор не з`явилися, слідчий подав заяву про розгляд клопотання за відсутності сторони обвинувачення, яке підтримав та просив задовольнити у повному обсязі.

У відповідності до ч. 4 ст. 107 КПК України, розгляд клопотання проведено за відсутності учасників судового провадження та без фіксації за допомогою технічних засобів, оскільки всі особи, які беруть участь у судовому провадженні до суду не з`явилися.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані докази, суд, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, так як:

Відповідно до ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулась з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Слідчим доведено, що документи та документи, які зазначені в клопотанні мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів не можливо.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст.159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначеного у клопотанні документів та інформації.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України, суд-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до мобільного телефону марки «iPhone 6s» (IMEI НОМЕР_1 ) в корпусі сірого кольору, який на праві власності належить потерпілому ОСОБА_3 , з можливістю його вилучення та подальшого огляду та долучення до матеріалів кримінального провадження в якості речового доказу.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення11.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82972595
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —522/2055/19

Ухвала від 22.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 24.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 22.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 22.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 22.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 18.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 29.05.2019

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Джулай О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні