Ухвала
від 11.07.2019 по справі 477/1590/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 477/1590/19

Провадження№2/477/752/19

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

11 липня 2019 року м. Миколаїв

Суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області Полішко В.В., розглянувши матеріали позовної заяви акціонерного товариства Миколаївобленерго до ОСОБА_1 про стягнення вартості необлікованої електроенергії ,

ВСТАНОВИВ:

25 червня 2019 року позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з відповідача ОСОБА_1 на користь АТ Миколаївобленерго стягнути вартість необлікованої електроенергії у сумі 10173,54 грн., а також судовий збір в сумі 1921,00 грн.

Відповідно до частини 6 статті 187 ЦПК України 26 червня 2019 року були надіслані запити до відділу обліку та моніторингу про реєстрацію місця проживання УДМС України в Миколаївській області та Шевченківської сільської об`єднаної територіальної громади щодо місця реєстрації відповідача. Відповіді до суду з Шевченківської сільської ради Вітовського району Миколаївської області надійшла 10 липня 2019 року, в якій чітко вказане місце проживання (перебування) відповідача.

Частиною 1 статті 187 ЦПК України визначено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача.

Частиною 4 статті 19 ЦПК визначено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду: малозначних справ; справ, що виникають з трудових відносин; справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Пунктом 1 частини 6 статті 19 ЦПК України встановлено, що для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Позивачем заявлений позов щодо стягнення з відповідача вартості необлікованої електроенергії в сумі 10173,54 грн., що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Тобто, у розумінні ст. 19 ЦПК ця справа є малозначною.

Таким чином, справа підлягає розгляду у порядку спрощеного провадження як малозначна, з огляду на суму заявленої ціни позову (пункт 1 частини 6 статті 19 ЦПК України).

Перевіривши виконання вимог статей 175-177 ЦПК України, керуючись статтями 19, 187, 274-275 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву акціонерного товариства Миколаївобленерго до ОСОБА_1 про стягнення вартості необлікованої електроенергіїприйняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити розгляд справи в приміщенні Жовтневого районного суду Миколаївської області у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження 13 вересня 2019 року о 10-00 годині з викликом сторін.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України. Крім цього, відповідач у визначений строк має право подати всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог частини 4 статті 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частини 8 статті 178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин 3-5 статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин 3-5 статті 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Докази, не подані у встановлений законом, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Копію ухвали надіслати особам, що беруть участь у справі.

Копію позовної заяви та доданих документів (крім позивача), надіслати учасникам судового розгляду:

позивачу - акціонерному товариству Миколаївобленерго , адреса: вул. Громадянська, 40, м. Миколаїв, 54017;

відповідачу - ОСОБА_1 , зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - gt.mk.court.gov.ua/sud1411/pro_sud/info_sud/365574.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Перехідних положень ЦПК України в редакції від 03 жовтня 2017 року, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди. Тобто, через Жовтневий районний суд Миколаївської області.

Суддя В.В. Полішко

Дата ухвалення рішення11.07.2019
Оприлюднено14.07.2019
Номер документу82983013
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення вартості необлікованої електроенергії

Судовий реєстр по справі —477/1590/19

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 25.10.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Рішення від 26.09.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Рішення від 13.09.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 11.07.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні